ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Саопштење Скупштине заједнице општина АП Косова и Метохије

На седници Скупштине заједнице општина АП Косова и Метохије, одржане дана 27. 02. 2012. године у Косовској Митровици су донети следећи закључци:

1.    Скупштина заједнице општина АП Косово и Метохија најоштрије осуђује договор Приштине и Београда о представљању Косова, јер у суштни де јуре и де факто то представља признање независности Косова и Метохије. Лаж је изјава бориса Тадића да овај споразум реализује његову идеју „И Косово и Европска Унија“, јер он Приштини отвара прозор у свет и она постаје субјекат међународног права, који на легалан и легитиман начин може да склапа међународне уговоре.

2.    Скупштина заједнице општина АП Косово и Метохија са згражавањем и гажењем осуђује акцију Жандармерије и МУП-а Србије у међузонама и административним прелазима Брњак и Јариње. Жандармерија је са фантомкама на глави насилним путем уклонила барикаде и људе који су ту били и тако се спојила са покрајинском полицијом Хашим Тачија у стварању границе Косова и Метохије и уже Србије. Нажалост, тим својим поступком Жандармерија је јунаштво и храброст својих палих другова од стране терористичке УЧК бацила под ноге. Скупштина заједнице општина АП Косово и Метохија захтева од Скупштине Србије, да због тог чина утврди моралну, људску и политичку одговорност министра полиције, Ивице Дачића.

3.    Скупштина заједнице општина АП Косово и Метохија осуђује хапшење припадника МУП-а Србије из Косовског Поморавља, који су стално насељени на Косову и Метохији. Нажалост, ово хапшење је резултат договора Вука Јеремића и немачког министра спољних послова Гвида Вестервелеа у уклањању србских безбедносних структура са Косова и Метохије који је један од услова за добијање статуса кандидата за Европску унију. Ако министар полиције Србије Ивица Дачић жели реципроцитет у хапшењу, уместо КПС-а са територије Србије, боље је да ухапси чланове Скупштине и Владе Косова који живе у ужој Србији, а положили су заклетву самопроглашеној држави Косово. Ипак, све ово говори на које ниске националне гране србски народ је довео издајнички режим Бориса Тадића.

4.    Скупштина заједнице општина АП Косово и Метохија поздравља високореферендумску излазност грађана северног Косова и Метохије, на тзв. Сретењском изјашњавању против институција самопроглашене државе Косово. У складу са тим, Скупштина заједнице општина очекује да председници са севера Косова у дело преточе народну вољу и не дозволе успостављање границе између уже Србије и Косова и Метохије.

5.    Скупштина заједнице општина АП Косова и Метохије подржава петицију србског народа са Косова и Метохије о расписивању локалних избора на Косову и Метохији. Изјава председника Скупштине да је за расписивање локалних избора на Косову и Метохији потребан политички договор је антиуставна, јер се Устав или поштује или не поштује. Исто тако тврдња Славице Ђукић – Дејановић да је то супротно међународном праву је неистина, јер је она током 2009. и 2010. расписала локалне изборе за Приштину, Пећ, Косовску Митровицу и Лепосавић.

6.    У циљу очувања Косова и Метохије као дела српске државе, Скупштина заједнице општина АП Косово и Метохија позива народ у остатку Србије да не гласа за политичке странке које чине садашњу власт, јер су оне довеле Косово и Метохију на корак од признања и само садашњи Устав их спречава да то званично не учине. Гласајући за њих народ у Србији ризикује да у будућности и остане и без других територија, од Војводине до Рашке области, чиме се анулира и поништава два века српске историје.

Председник скупштине заједнице
Општина АП Косово и Метохија
Радован Ничић

Advertisements

Подаци

This entry was posted on 29. фебруара 2012. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање

%d bloggers like this: