ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Мрак

Запослени на ТВ Авала још су у штрајку. Не примају плату неколико месеци. Ових дана послодавци Жељко Митровић и Данко Ђунић обећали су пред члановима Радиодифузне агенције да ће исплатити дуговања у року од неколико дана. Сат касније, када је та вест саопштена обесправљенима, газде су повукле обећање. Добро плаћени чланови РРА су сагнули главе.
Ни запослени на ТВ Пинк не примају месецима плате. Ова компанија дугује више од 110 милиона евра! И ником ништа! Њен газда, Жељко Митровић, може да послује даље. Ником не плаћа. Ни држави, ни запосленима… Важно је да са његове ружичасте телевизије шљашти МРАК.
Компанија Интерспид огласила се прошле године драматичним саопштењем да одлази у стечај, захваљујући актуелној власти која не прашта непослушност. У саопштењу које објављујемо у овом броју, наводи се хронологија пропасти због политичких страсти Владе Србије. Компанија је и оснивач и власник Фокус радија, са националом фреквенцијом. Ова радио-станица отворена је за другачија мишљења, за погледе и предлоге грађана, стручњака… Независна је од режима. За неколико дана утихнуће и овај преостали глас народа.
Србија се одавно налази у медијском мраку. Од пореза грађана издржавају се два програма РТС-а и Студио Б, а остале националне телевизије промовишу Владине успехе, не плаћајући запослене, нити држави плаћају доприносе.
Радио-телевизија Б92 је у дуговима до гуше, али је спонзорише невладин сектор. Они нападају оне који су Влади кост у грлу.
Одвратне су српске телевизије, радио-станице и медији. Мало је новина које захваљујући части својих новинара и уредника, колико-толико покушавају да се извуку из блата. Беспарица куца на врата редакција којима се омакне да доведу у питање учинак и опстанак режима.
Сваки пораз српске властеле величају новинари РТС-а, Студија Б и режиму припадајући штампани медији. Јутарњи програм ТВ Студија Б почиње вестима о буђењу градоначелника Драгана Ђиласа, а завршава вестима о његовим целодневним активностима усмереним на пљачкање буџета града.
Сваког дана добијам информације од колега, који ми пишу поруке о томе која је од њихових колегиница, ТВ звезда које једва изговарају простопроширене реченице, постала конкубина неког важног друга из врхова власти, полиције, војске…
Ипак, захваљујући интернету, истина о нашој пропасти на свим фронтовима шири се попут ватре међу грађанима Србије. Истину је немогуће сакрити.
Пропаст се види на сваком кораку. Мрак је, али месечина обасјава пут којим морамо кренути на власт, да је оборимо, да похапсимо те злочинце и лопове, и да их, ако буду пружали отпор, згазимо.
Треба памтити имена злотвора који су нас опљачкали до голе коже, који су распродали државну имовину, да би себи стекли виле на Дедињу, да у страним банкама имају по стотинак милиона евра, које, сигуран сам, не могу потрошити.
У временима која су пред нама, свака породица треба да има неког свог кога ће послати на улице, да оборимо власт и да похапсимо злочинце. Они ће нас јашити и понижавати све док им не скинемо главе. То је у њиховој природи. Већина ових скотова ништа друго и не зна да ради. Прва запослења су им била да саветују министре, да буду директори, начелници… Ове људске ништарије није могуће преваспитати. Они би нас радо видели мртве. Увели су нас у мрак, али је то и идеална прилика да их и смакнемо – у мраку, па да онда упалимо светло и живимо као нормалан свет, у којем владају закони и у коме се поштују стечена грађанска права.

Милован Бркић

изворни текст овде

 

Подаци

This entry was posted on 1. марта 2012. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање

%d bloggers like this: