ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Четврти рајх

Милан Видојевић

Срби морају бити свеснији себе, јер су шездесет година били удаљавани од сопственог бића.
• Зашто се инсистира да смо дошли из Азије, када се зна да смо аутохтоно становништво на овим просторима.
• Предуго су Срби дозвољавали да им други одлучују о судбини.
• Сада је тренутак да судбину узмемо у своје руке јер то право припада нама.

* * *

Поштовани господине Видојевићу, пред нама је ваша нова књига Четврти Рајх. Да подсетим читаоце, до сада сте објавили књиге Вруће везе, Операција хладњача, Мафиа, Досије Омега. Шта нова књига значи у односу на претходне?

– Значи одређени континуитет у истраживању феномена Новог светског поретка. Када сам почео са проучавањем овог феномена, и касније с писањем о њему, нисам ни слутио колико је реч о сложеном и обимном феномену, који је у потпуности обухватио све сфере нашег живота и који има огроман утицај на свакодневна збивања широм света, преобликујући постојеће представе о том свету и стварајући потпуно нов систем вредности који суштински утиче на живот људи, и у протеклом веку и у овом. Нисам ни слутио да ће овај феномен толико обележити мој публицистички рад, једноставно то нисам могао да избегнем.
Књига Четврти Рајх се највише ослања на књигу Досије Омега, скоро да је њен наставак, а заправо заокружује одређену тему и даје надградњу неким феноменима и догађајима који су у Досијеу описани. Наиме, та књига се појавила 2001.године и била је својеврстан шок за домаће читаоце. Непосредно по изласку књиге десио се фамозни “напад на Америку”, 11. септембра, и тај догађај је потврдио неке тезе из књиге, пре свега ону да ће “влада у сенци” извршити државни удар у Америци управо оваквим неким спектакуларним догађајем, који ће јој дати повод да суспендује делове америчког устава и припреми нову фазу “демократске диктатуре” с далекосежним последицама, како у Америци тако и широм света.
Наравно да је овај догађај морао да нађе место и у књизи Досије Омега, па сам 2003.године прву верзију књиге проширио и допунио са стотинак страна новог текста. Морам да кажем да сам био пријатно изненађен реакцијом читалаца, тренутно је у продаји седмо издање књиге Досије Омега, па је било логично да уследи и наставак, у коме бих објаснио езотеријско-магијску и филозофску позадину Новог Рајха, чеда Новог светског поретка.

• Чини се да Вам није било тешко да то урадите?

– Јесте, било је тешко. Не зато што нисам знао о чему бих писао већ зато што ми је фалио неки детаљ за ону “тачку на и”. Књигу сам завршио крајем 2004.године али сам оклевао да је предам издавачу све до пролеша 2006. Једноставно сам чекао “оно нешто”, и када сам пронашао стихове Томаса Мертона из песме “Адолф Ајхман”, које је често рецитовао Лени Брус, најзначајнији амерички кабаретски сатиричар, књига се заокружила. Цитираћу вам тај стих, који говори све о суштини Четвртог Рајха:

“Ја, Адолф Ајхман гледао сам кроз прозорче.
Видео сам сваког Јеврејина који гори и претвара се у сапун.
Да ли ви људи мислите да сте бољи
зато што спаљујете своје непријатеље
из даљине ракетама?
А да чак ни не видите шта сте им урадили?
Хирошима… Ауф Виедерсехен!”

Шта је, дакле, Ваша основна теза књиге Четврти Рајх?

– Моја основна теза је, а мислим да сам је подржао са довољно доказа, да је идеологија нацизма победила. Нацизам није поражен у Другом светском рату, поражен је Вермахт, накратко је поражена држава Немачка али је идеологија нацизма преживела. Не случајно, јер није случајно ни настала, већ су врхови светских Илумината спасили на време кључне своје чланове из нацистичке Немачке, а затим укључили страшно моћну медијску машинерију како би се створила одређена “историјска слика” о Другом светском рату. Тако ми данас “знамо” да је Хитлер извршио самоубиство, да су одговорни нацисти завршили пред судовима, не само у Нирмбергу. Ни једна од ових наводних истина није тачна. Почев од оне да је немачка привреда била сравњена са земљом и да је уз помоћ Маршаловог плана доживела невероватан опоравак и успон, до данашњег нивоа. Истина је да су бомбардовани војни објекти и цивилни циљеви – градови. Највећи број фабрика био је поштеђен разарања, поготово оних Илумината који су били у врховима светске власти, као и фабрике чији су власници биле америчке и компаније других земаља. Наравно, било је много цивилних жртава у Немачкој и темељних разарања у другим земљама и огромних жртава разних националности и по том језивом резултату овај рат ће бити неопростива мрља на савести целог човечанства, односно, оног дела који је помогао да нацизам преживи и трансформише се како не би био лако препознатљив.

ИСТОРИЈСКА ИСТИНА БЕЗ ЧИЊЕНИЦА

• Цело једно поглавље посветили сте наводном самоубиству Хитлера, и морам да кажем да сам био заиста изненађен доказима које сте изнели, јер сам их прочитао по први пут. Молим вас да за оне који нису читали књигу укратко изнесете Ваше ставове.

– Позабавио сам се “доказима” које су изнели наводни велики ауторитети за ову област. Типичан пример је Хју Тревор-Ропер и његова књига “Последњи Хитлерови дани”. Тревор-Ропер, британски обавештајац, у септембру месецу 1945. послат је у Берлин да напише поуздан извештај о Хитлеровој смрти. Не говори немачки, а главни извор информација су Хитлерова послуга и Хитлерови телохранитељи из Бункера. Детаљно су му описали како су Хитлер и Ева Браун извршили самоубиство и били спаљени у дворишту. То је опште познато у целом свету, у свим историјским уxбеницима, милиони су то прочитали и у то верују.
Годину дана после Тревор-Роперовог извештаја (написао је и књигу која је објављена 1947.), истражни органи Савезника у Немачкој хтели су да на миру, још једном, обаве темељну истрагу о Хитлеровој смрти. Шокантно звучи да нису успели да пронађу ниједног (наводног) Хитлеровог чувара како би га поново саслушали. Имена која су Хитлерови телохранитељи дали приликом заробљавања и истраге у мају – септембру 1945.године, нису касније нађена у попису чланства НСДАП а поготово су морала бити у попису чланства СС-а! Ти људи су једноставно нестали, никад нису идентификовани, али њихова верзија приче остаје “историјска истина” до данас.
Уосталом, када су Стаљина на мировној конференцији у Потсдаму упитали шта мисли о Хитлеровој смрти, одговорио је: “Потражите га у Шпанији или Јужној Америци”.

Ово је потпуно нов приступ историји Другог светског рата и истини о њему.

– Он је нов утолико што приступа историји на другачији начин, базиран на разумевању механизама стварања лажне историје за јавну употребу, почев од Француске револуције до данас. Постоје организоване снаге које врло успшно, у дугом периоду времена, стварају привид истинитости како би сакрили своје планове, непријатне истине о догађајима и себи, и како би светску јавност држали у заблуди. Тако сви ми живимо у својеврсном холограму, гледамо себе у огледалу и мислимо да је стварно оно што у њему видимо, а видимо оно што огледало жели да ми видимо. Мислимо да гледамо стварног себе, а гледамо холограм који нам каже да је он стваран а да смо ми лажни одраз. Огледало је опасан изум.

Ви недвосмислено оптужујете САД да су “Четврти Рајх”. Који су вам аргументи зато?

– Они су опипљиви и то захваљујући бројним документима који су декласификовани и постали доступни јавности у протеклој деценији. Почев од операције “Спајалица”, којом је хиљадама нациста, не само из Немачке, дат политички азил, иако се знало за њихове злочине. Ми знамо за најпознатије, Рајнхарда Гелена, Вернера фон Брауна, Јозефа Менгелеа, Хајнриха “Гестапо” Милера, Андрију Артуковића. Хиљаде су стигле и дат им је нов идентитет, посао, јер је већ на крају рата било јасно да ће нови противник Запада бити Совјетски Савез. Неки историчари тврде да је инвазија Нормандије, Западне Европе, изведена само из страха да Руси не “ослободе Париз”, па је тако отпала логичнија варијанта да се из Италије прође Јадран, изврши инвазија преко Југославије на север, на Аустрију и Немачку.
Наравно да су највећи злочинци лако купили слободу. Гелен је на располагање ставио своју шпијунску мрежу, фон Браун планове ракетних технологија, а шеф Гестапоа, Милер, бројеве банковних рачуна у Швајцарским банкама немачких Јевреја, за које је знао да неће никада доћи да их потражују. Пљачка тих рачуна извршена је уз знање америчке администрације пар година после рата, а пронађен је и списак колико је био “тал” учесника овог подухвата. У ширем контексту, у периоду хладног рата, америчка влада је у спољној политици свој однос према Совјетском Савезу градила на Розенберговом концепту решавања “источног питања”, а догађаји су показали да се сценарио остварио без обзира на старост. Од Русије нису одцепљене и осамостаљене републике са муслиманским становништвом, за које се претпоставља да ће бити непријатељски расположене према Русији у дужем периоду времена и полигон за даљи притисак на Русију.
У метафоричном смислу, “Четврти Рајх” се организује на истим принципима корпоративне државе каква је била нацистичка Немачка, с том разликом што је нови корпоративни пројект префињенији, не носе се више црне униформе и кукасти крстови. Данас је приступ окренут прво економском потчињавању света, а оружана сила користи се само против непослушних држава и народа. Крајњи циљ је исти: поробљавање земаља, ако може и читавих континената и пљачка њихових ресурса.

ЗАШТО СЕ ИСУС ПОНОВО НЕ РОДИ?

Како слободан свет може да се суочи с овим новим злом, са новом цивилизацијском опасношћу?

– Разумевањем оног што се дешава. То је у исто време и најтеже јер људска психа, трпећи страшне ударе, има тенденцију да се заштити и то “искључивањем” из оног што угрожава ту личност. Магови манипулације људским умом одавно су уочили овај “фелер психе” и развили технике притисака и ломљења људске воље ради постизања одређених циљева. Истина јесте одбрана од зла али како се борити за истину кад вам зло угрожава живот, опстанак, егзистенцију? Дуготрајно излагање притисцима изазива “замор материјала”, људи се повлаче у мишје рупе, окрећу главу, не примећују страшне ствари око себе, све у јаловој нади да се то неће десити и њима. Зато седе испред својих телевизора и хладнокрвно посматрају туђе погибије и страдања. Они покваренији, покушавају то да рационализују, да нађу оправдање за разне “Милосрдне анђеле” или неке сличне циничне бљувотине, почињене у име “слободе и демократије”. Преостали су само уплашени, ћуте и надају се да ће ноћне море престати саме од себе и да ће се једног јутра пробудити, у осунчаном јутру, животу без проблема. То се неће десити.

Испада да је страх и хипокризија ознака овог времена?

– Јесте, али не само овог времена. Сваког времена. У време кад се Исус родио, мрак је владао људским душама, утериван страхом и страшним, црномагијским ритуалима. Када о томе причам с људима, многи брзоплето поставе питање зашто се Исус не роди поново данас и спаси свет.
Одговорим им да је то учинио једанпут и за сва времена, није потребно да то ради поново, јер би морао да се рађа у свакој генерацији. Људима је дао нешто што нема цену, дао је истину и слободу. Људи само треба да бране ту истину и слободу и зло ће бити побеђено. Вечност је у нама, треба само да је прихватимо и доживимо.

Да ли сам добро разумео, духовност је оно задње оружје које је остало слободном човечанству?

– Да, задње, али оно се не граничи са очајањем. Увек се на крају потеже “тешка артиљерија”, па је то тако и у овом случају. Духовна димензија човека носи снагу његовог укупног постојања, зато се не носи споља него изнутра, зато се не види на први поглед. Све светске силеџије мисле да је снага у набилдованим мишићима али то је опасна заблуда у којој живе. Наравно, нисам случајно споменуо црномагијску димензију зла, лажну снагу сваке лажне величине. Само, људи су изгубили свој интуитивни део, некада давно много развијенији, и падом у материјално заборавили да на прави начин процењују нечију снагу, физичку и умну. Дрека рекламних агенција разних фела заменила је слободно процењивање, у некој мери људи су се препустили таласу туђе памети и туђе процене. Ова лењост духа може бити погубна, поготово за оне који су прихватили животну филозофију да “неко други зна боље”. Зашто дозвољавамо да нам тај неко други пуни уши својим лажима? Зар не креште најгласније они који су на стакленим ногама?
Даћу вам пример. Сви важни датуми у историји САД-а везани су за магијске симболе, почев од Дана државности, 4. јула, који је случајно пао на Дан Изиде, а ви прочитајте нешто о томе, да вас ја не гњавим преопширним причама. Везаношћу за одређене симболе потхрањује се илузија да је код њих све успешно и добро. Американци виде себе као нови “изабрани народ” који има “право” (од кога дато?) да управља другима, намеће свој вредносни систем (своју “религију”), правила игре која само њима одговарају (свог “Бога”). Ово “библијско оправдање” проистиче из хришћанског фундаментализма владајуће клике САД-а. Оно се, у крајњој консеквенци, подудара с нацистичким лажним митом о “супериорности Аријеваца”.
Погрешност овог мишљења почиње са заблудом нациста да су Немци били “Аријевци”. Нису. Припадност Аријевцима нема везе са секундарним генетским одликама – плавом косом и плавим очима, већ са припадањем одређеној групи народа који су имали заједнички језик. Преци Немаца нису припадали тим народима, па нису ни били Аријевци. А што се тиче нацистичке нордијске кичерске представе о Аријевцима, погледајте како су изгледали Хитлер, Гебелс, Химлер, па ће вам бити јасно колики су били “Аријевци”, поготово што је Хитлер био потомак Соломона Ротшилда, а то тешко може да га квалификује за “Аријевца”.
Шта да вам кажем? Збир две лажи не даје истину. Лаж увек остаје оно што јесте – беспризорна стриптизета која покушава да заведе својом голотињом. Лаж је изашла из погрешног кодирања човековог, она је разарајући вирус његовог духовног компјутера, она је убачена у човека управо зато да га разара, ремети и осујећује, јер сигурно није од Бога. Зато лаж има само бљештавило а не и садржај. Сви темељи саздани на лажи пашће лако, оног тренутка кад их уздрмамо говорењем истине. Истина је божанска, космичка категорија. Говорење истине је највеће терапеутско средство које човек поседује. И за оног који говори и за оног који слуша. Није тачно да “сто пута изговорена лаж постаје истина”. То проповедају они који живе од продаје лажи, само им треба поузданија етикета. Тако је у политици, економији, уметности. Наравно, нивои опасности веровања у лаж су различити, тренутно су најопасније политичке лажи изречене на нивоима држава, поготово оних најмоћнијих.

СРБИ СУ АУТОХТОН НАРОД

Зашто се Америка “свети” Европи?

– Не свети се. Како дете може да се свети оцу? Творци Америке су Илуминати из Европе. Центар оних који владају светом је и даље Европа. Корени и извориште снаге је у старим династијама у Европи, њено Црно племство чврсто држи дизгине у рукама, преко моћних рођака који живе у Америци. То вам је споменута слика у огледалу. Питање је с које стране огледала стојите и ко кога стварно гледа. Немојте збивања у свету гледати у тренутном контексту, дешавања у овом тренутку. То је фрагмент ширег плана. План желе да остваре у целини, а не само поједину фазу. Ову фазу треба да оствари ова генерација. Следеће генерације оствариће следеће фазе.

Не могу да изоставим питање о нама, Србима и Србији. Да ли смо на прекретници, да ли смо у опасности? Какве су нам перспективе?

– У претходним одговорима је и одговор на ово питање али ћу га појаснити. Србија ће увек бити оно што јесте, ма колико јој одузимали, јер увек остане оно што треба да остане. Сад је актуелно да јој се одузме Косово и Метохија. Ниједан папир, резолуција, Савет безбедности или неко друго слично удружење сатаниста, не могу да одузму Србима оно што им је једном било дато. Нисам никакав хришћански мистик, не причам у параболама, можда неком није јасно шта ће да им буде привремено, ма колико то било “физичких година”.
Срби, односно сви ми, морамо бити свеснији себе, морамо се пробудити из бунила које је трајало шездесет година. У том периоду смо систематично били удаљавани од сопственог бића, од стапања са сопственим коренима и традицијом и учењем из ње. Да ли сте се икад запитали, на пример, зашто се у школама деценијама учило о грчкој и римској митологији а не и о српској? Зашто се толико инсистира да смо дошли из пустара Азије, а не проучавају се историјски извори који говоре да смо аутохтоно становништво ових простора? Зашто се наши научници тако упорно држе постулата Берлинско-Бечке историјске школе кад је у њима много недоследности и натегнутих “теорија” које не би данас издржале озбиљну анализу? Има безброј оваквих примера.
Предуго смо дозвољавали да нам други одлучују о судбини. Сада је тренутак да то право узмемо назад, јер само нама припада. Са сваким таквим потезом, видећете, бићемо све јачи, то је услов за светлу перспективу.

На крају, питање које се мора поставити сваком писцу. Да ли припремате нову књигу и шта је њена тема?

– Увек радим на неколико пројеката паралелно, а од расположења зависи који ће бити на дневном реду, да тако кажем. У овом тренутку, мислим да сам заокружио теме о новом светском поретку. Остало је велико поље изазова за мене, а то је простор езотерије, по коме вршљају разне неистине у жељи да постану “званична историја”, написаћу књигу која је одговор на ове узурпације. Та књига ће бити готова следеће године, надам се да ће бацити потпуно ново светло на неке теме за које мислимо да познајемо а оне су пуне лажи.

.

С. Веселиновић

Интервју преузет са Српске политике

.

Подаци

This entry was posted on 7. марта 2012. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: