ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Дачић ускраћује Србима слободу кретања


Окупиране територије – Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић оптужио је данас министра унутрашњих послова Србије Ивицу Дачића да Србима са окупираних територија ускраћује слободу кретања иако званично прича да ће их бранити од нелегалних шиптарских структура.

Крстимир Пантић

Пантић је за агенцију Бета казао да га је Жандармерија данас зауставила у близини полицијског пункта у Рудници, задржала га неколико сати и није му дозволила да користи алтернативни пут како би наставио пут ка Београду.Он је због тога казао да је Дачић „лицемер који прича да хоће да брани Србе на Косову и Метохији, а забрањује им слободу кретања“.

Пантић је додао да је данас кренуо на седницу Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије и да је то рекао припадницима Жандармерије који су га упућивали на административни прелаз Јариње.

Срби са севера окупираних територија бојкотују званичне прелазе зато што су на њима Тачијеви службеници.

Према Пантићевим речима, на најкраћем земљаном путу који поред базе КФОР-а води од Јариња до Руднице у централној Србији, Жандармерија је поставила препреке на шест места те је морао да се до главног пута на Ибарској магистрали код Руднице довезе преко њива.

Извор: Васељенска ТВ

*               *               *

 

81eff0c83c40ee1b91205d7432c3e46d

Српска жандармерија блокирала је ових дана алтернативне путеве на северу Косова и то на административном прелазу Јариње. Том акцијом српска жандармерија жели да по сваку цену натера Србе са КиМ да прелазе у централну Србију преко административног прелаза који контролишу припадници ЕУЛЕКС-а и шиптарске пограничне полиције.

То Срби, наравно, ни по коју цену не желе да прихвате и зато преузимају акцију остваривања слободе кретања на целом Косову, тако што уклањају материјал који је српска жандармерија поставила на алтернативни пут. Неколико џипова и припадника српске жандармерије стиже на место са којег су Срби почели да склањају насути материјал и тако омогуће слободу кретања, и обуставља акцију уклањања материјала.

У нашој видео секцији можете да погледате ексклузивни материјал снимљен на лицу места.

Уредништво „Срби На Окуп“

*               *               *

Најновије: Срби уклањају барикаду жандармерије!

Представници жандармерије дозволили Србима да уклоне барикаду за коју кажу да није њихова, иако су само они били ту.

Лепосавић, 23.03.2012, Двери са терена

Ко се игра са животима Срба са севера Косова и Метохије? После мало више од 24 часа од вести да је жандармерија поставила барикаду на алтернативном прелазу Мура, Срби су кренули да је уклањају.

Према информацијама добијеним од активиста Двери на терену, представници жандармерије су, у разговору са председницима општина са севера КиМ, рекли да они немају никакве везе са барикадом, да они никада нису спречавали пролаз преко алтернативних праваца, те да се извињавају ако је било непријатности, а да барикада сасвим слободно може бити уклоњена.

Истовремено, поред базе америчког КФОР-а, која се налази у близини алтернативног прелаза, истакнута је табла на којој ћириличним словима пише: СРПСКА ЖАНДАРМЕРИЈА ЈЕ БЛОКИРАЛА ОВАЈ ПУТ. КОРИСТИТЕ МАГИСТРАЛУ!

Како је могуће да једна иста жандармерија један дан забрани Србима прелазак преко алтернативног прелаза, а други дан тврди да она то никада није учинила? Зашто се режим Тадић – Дачић игра са топло-хладно са косовским Србима, испробавајући њихову реакцију у случају да их стварно силом натера у Тачијеве руке?

Извор: СРБски ФБРепортер

 

Information

This entry was posted on 23. марта 2012. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање