ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Астана – престоница илумината

Реч Астана буквално значи „главни град“, међутим, израз заправо потиче из персијског језика и означава праг – краљевски или свети, на којем људи стоје у знак страхопоштовања или поштовања.

Име овог града у Казахстану некада је било Акмола, Акмолинск, Целиноград и Аквмола, све док није постао главни град, 1997. А од Астане је одлучио да направи нешто посебно председник Казахстана, Нурсултан Назарбајев.

Тако је престоница, помоћу „нафтних долара“, постала једно од највећих светских градилишта.

Централно место заузима – Палата мира и помирења, познатија као Пирамида мира. Пројектовао је најплоднији британски архитекта, Лорд Норман Форстер и речено је да здање треба да „одврати од насиља“ и „споји све светске религије“. Изградња је завршена 2006, а све је коштало 8,74 милијарди казахстанских тенги (шездесетак милона долара). Фостер је рекао да зграда нема препознатљивих религијских симбола – да би могло бити спроведено хармонично поновно спајање вероисповести. Али, да ли је баш тако?

У подруму се налази опера са 1500 места, а таваницом доминира – огромна слика Сунца. Овај простор је веома слабо осветљен. Други ниво, са нешто више светлости, јесте – сала за конференције. У средини се налази огроман сто који представља Сунце, а смештен је тачно изнад Сунца на таваници опере. Трећи ниво је врх заобљеног облика, застакљен, осунчан, пун светлости. У стаклима се налазе слике белих голубова који, по некима, представљају мир који ће завладати као последица рада уједињене светске владе и, наравно, светских религија, у – Нови светски поредак.

Како многи подсећају – ово је, заправо Питагорина визија света, који он дели на Врховни, Виши и Нижи свет. Управо као у овој пирамиди – на дну је неосвештени пук који се забавља, у средишту они који одлучују о судбини света (или – мисле да одлучују) а врх је резервисан за – просветљене. Пирамида је једноставног облика, висине 62 метра, а основе 62 пута 62 метра. Да подсетимо – пирамида, сама по себи, познат је масонски симбол, заједно са свевидећим (Луциферовим) оком које нас посматра, између осталог, са доларских новчаница…

Није пирамида једина грађевина са окултном симболиком. Ту је и кула Бајтерек, такође дело Нормана Фостера, који је желео да отелотвори причу о дрвету живота и магичној птици која ту слеће да би излегла јаје. Златна лопта на врху споменика је (наравно) Сунце као врховно божанство илумината. Дрво симболично представља пут којим духови напуштају материјални свет и улазе у свет божанстава. А у унутрашњости лопте налази се златни троугао са отиском руке председника Назарбајева.

Међу зградама које су обележје јединственог окултно конципираног града налази се и огромна концертна хала, Исламски центар са џамијом, медресом и библиотеком (џамија има четири минарета висине 63 метра, а прима пет хиљада људи, док је купола висока 43 метра), председничка палата обложена италијанским мермером и укупне површине 36,720 квадратних метара.

Ту си и златни стубови – близанци, које је архитекста Фостер назвао Боаз и Јакин. Игром случаја, управо два таква стуба Библија помиње као украс источне капије Соломоновог храма. Стуб са десне стране „слободним зидарима“ познат је као Јакин, а леви – Боаз. Димензије стубова у Астани случајно се поклапају са онима описаним у Библији. Узгред, позната је масонска тежња да поново изграде Соломонов храм – али – за кога? Једна од масонских тајни (наводно) је да, када једном „брат“ постигне одређени степен, дужан је да се одрекне Христа, да би био инициран у наредни ниво. Да ли је идеја у томе да антихрист (познат и као син Сунца) дође и заузме своје место у новом храму, као што и предвиђа библијско пророчанство? Ако тако ствари стоје – то би се могло десити већ ове године, када би лажни мир био успостављен на седам година. А зашто баш ове године? Па, управо за мај 2012. планирано је одржавање Четвртог конгреса лидера светских религија. Тада ће се верске вође још једном окупити око округлог стола са симболиком Сунца и одлучити – шта?

Иначе, први конгрес одржан је септембра 2003, и међу учесницима су се нашли представници различих хришћанских „праваца“ – кардинал Јозеф Томко (Ватикан), представници Англиканске, Методистичке и Лутеренске цркве, врховни рабин Израела Јона Мецгер, као и представници шинто религије, хиндуизма, будизма… На дневном реду, овога пута, биће следеће ставке: „Религија и мултиктултурализам“, „Религија и омладина“; Духовне вредности и савремени изазова“ и „Улога верских вођа у постизању одрживог развоја.“

.

Споменка Милић

Astana- Illuminati Capital

.

Advertisements

Подаци

This entry was posted on 24. марта 2012. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: