ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Мађарски фашисти манипулишу српским жртвама

Maђарски фашистички покрет „64 Жупаније“ који, упркос забрани, без проблема делује у Војводини у свом пропагандном филму „Наш пут“ представио је снимке Срба које су Немци 1941. године убили у Панчеву као снимке Мађара које су Срби убили у Војводини 1944. године. Снимци убијених Срба искришћени су на самом почетку филма (од 1.06 до 1.29)  како би се приказао наводни терор над Мађарском мањином у послератној Југославији.

Филм „Наш пут“ у кратким цртама представља циљеве мађарског фашистичког покрета и историјат организације, а снимци убијених Срба користе се како би се подигле међунационалне тензије на територији Војводине. Оригинални снимци су узети из документарца „Други светски рат у колору“ који је последњих година приказан на бројним светским каналима. На снимцима убијених Срба мађарски фашисти су склонили боју и смањили резолуцију, а снимак једног вешања је и замућен како се не би видели немачки војници који стоје у позадини док џелат Србину навлачи омчу на врат.

Најсрамније од свега је да се мађарски фашисти користе снимцима обешених и стрељаних Срба које су убили Немци на чијој страни су се Мађари и борили у Другом светском рату. Читава манипулација је гора ако се зна да су Мађарски фашисти на територије Војводине убили на хиљаде Срба и других противника фашизма. Филм „Наш пут“ преведен је на више језика (за сваку земљу на чију територију претендује та организација) и постављен на сајту Јутјуб 2008. године.

СНП Наши подсећају да покрет 64 Жупаније неометано делује у више градова на северу Србије, да су њихови активисти умешани у нападе на националној и верској основи на Србе у Темеринум, а да та организација сваке године организује нацистичке журке и концерте у Ади, Сенти, Кањижи, Суботици и Темерину.

.

Информативна служба СНП Наши

Панчево 1941. – Нацистичка егзекуција цивилног становништва

Наш пут… Кратки филм омладинског покрета 64 жупаније

.

*               *               *

.

КОМЕНТАР НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА НА ПОВАМПИРЕЊЕ МАЂАРСКОГ ФАШИЗМА У ВОЈВОДИНИ

(Реакција Николе Алексића на откриће СНП Наши да фашистичка мађарска организација која делује у Војводини „64 Жупаније“ у свом документарном филму „Наш пут“ представља снимке убијених Срба као убијене мађаре)

Драги пријатељи СНП Наши, најстрашније у свему овоме је чињеница да ова фашистичка организација дивља по Војводини уз благослов издајничког режима на челу са Тадићем. У време када је Чанак био председник Покрајинске скупштине, у центру Новог Сада су ови фашисти делили летке са мапом Војводине са измењеним границама, док их је наша полиција обезбеђивала и чувала од гнева новосађана.

У исто време ветерани фашистичке војске Мађарске из Другог светског рата су у центру Новог Сада, у згради Мађар соа прослављали свој јубилеј у граду и Покрајини где су под лед бацили 12.763 становника Новог Сада и Шајкашке регије. Градској управи Новог Сада су са те прославе јубилеја упутили захтев да се тик поред споменика жртвама Рације на Дунавском кеју подигне и њихов споменик погинулим саборцима  на Источном фронту.

Жртве Рације су овим дивљањем и провоцирањем фашиста у центру Новог Сада поново убијене. Нико за то није  одговарао, а чанак је чак напредовао, из Покрајинке се преселио у Народну скупштину. Од одвајања Војводине од матице Србије се није одустало. Такав налог је Тадић добио из Брисела.

Покушали су предлогом Статута АПВ, а када нису успели, покушали су изазивањем међунационалним сукобом и интервенцијом. За ту прилику су пре две године послали плаћенике у Стапар, код Сомбора, да на католичком гробљу сруше споменике да би се пред светом мађари приказали као угрожена нација. Бог их је упутио на православно гробље где су у току једне ноћи од 22.00-03.00 срушили и оштетили 714 надгробних споменика.

Иако је на споменицима пронађено чак пет различитих  отисака прстију, за овај злочин је оптужен један умоболник који у то време лежао на психијатрији у Сомбору. Не знам шта је страшније, описани злочин на гробљу или наредба полиције медијима у Сомбору да се о томе више не сме ни реч написати или изговорити.

Али платиће за то, зна се ко је наредио, зна се ко је порушио споменике, зна се и прави разлог, само се варају да ће им поћи за руком да одвоје Војводину да би је поделили по већ исцртаним границама суседних држава. Ми памтимо да би вратили, будите сигурни у то!

.

Никола Алексић, Еколошки покрет Нови Сад

СНП Наши

.

Подаци

This entry was posted on 5. априла 2012. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање

%d bloggers like this: