ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Амерички Стоунхенџ

„Амерички Стоунхенџ“ подигнут је на брду изнад Елберт Каунти, Џорџија (САД) 22.марта 1980. године с краћим написима на сумеранском, египатским хиероглифима, класичном грчком и санскрту, као и главним текстом на енглеском, шпанском, свахили, хинду, хебрејском, арапском, старокинеском и руском.

У Округу Елбер у Џорџији, на једном од највиших брежуљака стоји масиван, 107 тона тежак споменик. На први поглед из даљине подсећа на европске неолитске споменике попут Стоунхенџа. Међутим, за разлику од тих историјских творевина, ова у Џорџији је савремена и на своје усправно постављене четири гранитне плоче (5,9 м) на којима лежи водоравно положена једна мања, има на осам савремених језика (енглески, шпански, свахили, хинду, хебрејски, арапски, кинески, руски) угравиран текст. Тај текст представља својеврсне програмске и глобалне Смернице, а споменик се назива The Georgia Guidestones, колоквијално назван Амерички Стоунхенџ.

Историја овог споменика заправо је обавијена измаглицом јер нико тачно не зна идентитет особе или особа које су наручиле његово постављање. Познато је тек да је у месецу јулу, 1979. године у канцеларију компаније Elberton Granitе Finishing ушао мушкарац у скупоценом оделу који се представио као R. C. Christian и рекао да представља групу људи која жели наручити необично велико и комплексно здање које ће пренети поруку човечанству. Тај објект ће такође бити компас, календар и сат. Убрзо је и сам Christian признао да је реч о псеудониму, али до данас нико није сазнао право име те особе нити особа које је наводно представљао. Али свако ко зна нешто о историји тајних друштава на западу одмах ће приметити да је декларисано име заправо варијација на име легендарног оснивача тајног Реда Розенкројцера, Christiana Rosenkreuza (rosen – ружин, kreuz – крст) из раног 15. века. Christian је рекао да он и његова група планирају ово преко двадесет година и да желе остати заувек анонимни. (Опширнију причу о наруџбини и реализацији пројекта и о R. C. Christianу прочитајте овде.) Споменик је довршен 22. марта 1980. године.

Оригинални текст на енглеском:

I Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature
II Guide reproduction wisely – improving fitness and diversity.
III Unite humanity with a living new language.
IV Rule passion – faith – tradition – and all things with tempered reason.
V Protect people and nations with fair laws and just courts.
VI Let all nations rule internally resolving external disputes in a one world court
VII Avoid petty laws and useless officials.
VIII Balance personal rights with social duties.
IX Prize truth – beauty – love – seeking harmony with the infinite.
X Be not a cancer on the earth – Leave room for nature – Leave room for nature.

Превод:

Одржавајте људски род испод 500,000,000 у непрестаној равнотежи с природом.
Управљајте мудро репродукцијом – унапређујући кондицију и разноликост.
Уједините човечанство новим живућим језиком.
Управљајте страшћу – вером – традицијом и свим стварима уравнотежено и разборито.
Штитите народе и нације поштеним законима и праведним судовима.
Нека све нације владају интерно решавајући спољно-политичке проблеме на светском суду.
Избегавајте ускогруде законе и беспотребне службенике.
Одржавајте равнотежу између личних права и друштвених дужности.
Величајте истину – лепоту – љубав, тражећи склад с бесконачним.
Не будите рак на Земљи, оставите простора природи, оставите простора природи.

• • •

Астрономска димензија споменика огледа се у неколико аспеката. Четири носиве плоче оријентисане су у складу с годишњим привидним Сунчевим кретањем, односно нагнућем Земљине осе. Средишњи камени стуб испуњава две функције. Рупа која се у њему налази омогућава да се у сваком тренутку кроз њега види Северњача. Затим је ту прорез који је поравнат с годишњим кретањем Сунца, односно с положајем излазећег Сунца током еквиноцијума и солстицијума. Водоравна плоча на врху као главну функцију има рупицу кроз коју свакога дана у подне пробија Сунчев сноп светлости означавајући на средишњем усправном стубу датум, односно који је дан у години.

На самом врху водоравно положене плоче угравирана је порука:

„Нека ово буду смернице ка добу разборитости“

Иста је порука угравирана на њеним рубним страницама видљивим одоздо и то на четири изумрла писма: сумерском клинастом, санскриту, египатским хијероглифима и старогрчком. У подножју се налази тзв. плоча објашњења на којој су угравирани технички подаци и опис карактеристика самог споменика и његовог садржаја.

Многи хршћански верници вероватно ће прихватити интерпретацију споменика као сатанских 10 заповести. Они упућенији у рад тајних друштава препознаће сличности упутства о контроли људске популације с програмским циљевима еугеничког покрета међу научницима Америке и Европе крајем 19. и половином 20. века који су планирали и спроводили стерилизацију одређених сегмената друштва попут затвореника и ментално оболелих, а што је имало свој финиш у њиховој (финансијској) повезаности у пројекту Трећег Рајха који је читавим народима наменио истребљење или редукцију.

Не би то био једини показатељ да Трећи Рајх никада није окончан већ се само преселио с оне стране Атлантика након што су немачки научници након заробљавања рехабилитовани у операцији „Спајалица“ (Operation Paperclip) и ангажовни на америчким тајним и јавним пројектима у наоружању и свемирској трци. Они су, уједно, били зачетак у стварању Четвртог Рајха.

.

Подаци

This entry was posted on 19. априла 2012. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: