ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Инат

 

Десило се чудо. Победио је – српски инат. Морам да признам, нисам очекивао да ће Николић да победи. Или је и та победа режирана? Зашто је администрација ЕУ три сата пре затварања биралишта честитала Николићу? Зашто су страни медији читав дан извештавали о сигурној победи Николића? Не знам. Заборавићу сва та питања. Верујем да су грађани, ипак,одлучили.

После крађе у првом кругу, очекивао сам да ће Узурпатор да покраде и други изборни круг. Међутим, издали су га културни Београђани, његови гласачи и Ђилас. Културни Београђани су последњи пут изашли на изборе када се рушио Милошевић. Сада су се одлучили да изађу да казне бахатог, безобразног и арогантног Узурпатора, који се хвалио да је урбана легенда, мада је био непознат док није постао председник државе, да је фрајер, шмекер и опасан мангуп, који се у својој уобразиљи тукао на улици и растао на асфалту, мада сви знамо да је био свилен, штребер, Љубин син, лењивац и медиокритет који је нама служио за зајебавање и који је постао жесток момак тек када су га окружили телохранитељи. Културни Београд то више није могао да трпи. Изашли су и гласали за Николића или су пришли белим листићима. Тако су казнили нарцисоидног Узурпатора, чија је кампања била несносна и погрешна. Блентави медијски саветници су показали сав свој идиотизам.

Његови гласачи су га напустили и нису изашли да гласају јер им се та прљава кампања није свидела. Остали су код куће не желећи више да учествују у томе. Када погледате кампању БТ и видите његову избезумљену фацу, најинтересантнија је слика са маратона, где он чучи и разјапљених уста урла, онда видите да је тај несретни човек пролупао од тоталитарне власти, да је луд, да је одлепио и да му нема помоћи. Изборни пораз је дошао као отрежњење и спас за болесну особу која мора да се повуче из јавности, да се посвети себи и својим личним проблемима, да затражи стручну помоћ медицинара и да ужива у сећањима на године када је обмањивао и претио грађанима Србије.

Ђилас га је издао, јер се Ђидо спрема, како сам раније истицао, да замени Узурпатора. Ђидо је опасан демагог, немилосрдан је, украо је много новца и припрема се да постане калиф. Грађани Србије ће морати да се припреме на обрачун са Ђидом. Он је перфиднији и подлији од Узурпатора. Зато је важно да се Ђилас никада не докопа никакве више власти.

Тома је победио. Било како било, показало се да је власт смењива. У овом тренутку, отпада сценарио рушења Узурпатора на улици у демонстрацијама сиротиње и незапослених грађана. Малограђани су разочарани. Малограђани су уплашени. И Узурпатор је разочаран. Није успео да постане Бонапарта. Грађани су га издали. И саборци. И саветници. Малограђани су изгубили своји икону лажи. Фолирање је прекинуто. Сада почиње отрежњење.

Шта ће Николић да уради ?

Не знам. Има само два избора. Први, да се понаша у складу са историјском улогом која му је припала или, друго решење, да буде Неверни Тома.

Ако се определи за прво решење, онда ће направити нови радикалан заокрет. Ако жели да постане историјска личност сада има прилику за то.

Да ли ће се то десити?
Не верујем.

Чињенице су сурове. Грађани Србије нису гласали за Николића, него против Узурпатора који је хтео да постане Бонапарта. Грађани су гласали против бобапартизма. Николић је ту био потпуно небитан. Сви знамо да Николић нема харизму, знање и искуство за вођење државе. Више од две деценије се бави само политиком. И то – критиковањем власти. Сада мора да управља државом која је у расулу. Да ли је он способан за то? Треба то тек да покаже. Референце су му прилично слабе. Неповерење јавности велико. Хипотеке огромне. Кампања је била прескупа. Ко је финансирао његову кампању? Одакле је дошао новац? Шта ће финансијери тражити за противуслугу? А шта ће тражити они који су створили СНС?

Одговоре на сва ова питања ћемо врло брзо сазнати.
Србија нема времена за чекање.

Николић нема велики маневраски простор. Социјални балон се предувао. Сваког часа може да пукне. Николић може да инсистира на стварању – Владе националног спаса. То је једино решење за Србију. Ако се таква влада брзо не организују, следе улични протести излуђених и нестрпљивих грађана.

Николић је први пут у прилици да покаже своју личну храброст и да преузме историјске обавезе.

Ако те не уради, остаће запамћен као Неверни Тома.

Бранко Драгаш

извор: Dragaš Biz.

Подаци

This entry was posted on 23. маја 2012. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање

%d bloggers like this: