ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Стратешка алијанса Ротшилда и Рокфелера

Група Ротшилд (RIT Capital Partners) објавила је у среду 30. маја да преузима 37 одсто акција у Рокфелоровој групи (Rockefeller & Co.), од банке Société Générale за непознату суму. Како је почетком маја јавила агенција Ројтерс SocGen се спремала да прода своју јединицу Trust Co. у Лос Анђелесу, а такође и милијарде тешке зајмове авио индустрији бродоградњи да би балансирала свој салдо и да смањи потребе за доларима. У том контексту Рокефелер је уместо банке SocGen за партнера добио једно од најпознатијих имена у глобалним финансијама. Имовином од скоро 40 милијарди долара ће управљати заједничко предузеће Рокфелерових и Ротшилдових, чији планови нису познати.

Дејвид Рокфелер (96) и лорд Јакоб Ротшилд (76) одржавају пријатељске односе више од 50 година. Дејвид Рокфелер, кога називају патријархом породичне компаније је најмлађе и једино преживело дете Џона Дејвисона Рокфелера.

Династија Ротшилд почела је када је Мајер Амшел Ротшилд почео бизнис у Франкфурту крајем 18. века. Мајер Амшел је ударио темеље Ротшилд корпорације када је послао својих пет синова у главне европске финансијске центре – у Франкфурт, Беч, Париз, Напуљ и Лондон, где је његов трећи син Натан Мајер Ротшилд основао банку у Ситију 1811. У хроникама о тој фамилији, у којима се тешко разликују митови од чињеница, остало је забележено како је Натан Мајер Ротшилд, финансијски помогао британску победу над Наполеоном, тако што је куповао британске обвезнице верујући да ће Наполеон изгубити, а Велингтон, с којим је пословао раније, победити. Дао је и зајам британској влади за Суецки канал. Ротшилдови делују у бројним европским земљама. Они сада настоје да консолидују своје послове у Француској и Британији.

Важна година у историји династије Рокфелер је 1870, када је Џон Дејвисон Рокфелер основао Standard Oil Company која је као мултинационална корпорација доминирала у нафтној индустрији до 1911. Џон Рокфелер је био први Американац који имао више од милијарду долара.

Familije i porodična stabla

.

Извор: Reuters

._______________________________

.

Амшел Мајер Ротшилд (1773 – 1855): „Пустите ме да контролишем новац нације и није ме брига ко доноси законе.“

Натан Мајер Ротшилд (1777 – 1836): „Није ме брига која је лутка постављена на енглески трон да влада империјом. Онај ко контролише ток новца у Британији контролише бритаску империју, а ја контролишем ток новца у Британији.“

Џон Д. Рокфелер (1839 – 1937): „Не желим ништа да поседујем, већ све да контролишем.“

.

Препорука: Ротшилдова хоботница над Балканом

.

Advertisements

Подаци

This entry was posted on 1. јуна 2012. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: