ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Вакцинисана деца подложнија болестима

Последње велико истраживање потврђује сазнања других независних научних истраживања која су се бавила упоређивањем здравља вакцинисане и невакцинисане деце –  вакцинисана деца имају два до шест пута више дечјих болести и алергија од невакцинисане деце.

Ово велико истраживање, које је још увек у току, покренуо је  Andrea Bachmair. У истраживање је укључио 11.000 испитаника, углавном из САД-а , док су се сва друга истраживања спроводила анкетирањем мањих група породица. Фокус свих истраживања био је, углавном, на дечјим болестима.

Ипак, резултати су били слични. Наравно, ниједно од истраживања нису објавили медији, нити су она финансирана од стране Светске здравствене организације или било које националне или међународне агенције здравствене или медицинске струке. Они се не усуђују да објективно упореде здравље вакцинисане и невакцинисане деце, пише Natural news.

Драматичне последице које вакцина може изазвати никада нису биле у средишту пажње јер јако мало људи пријављује такве проблеме. Запостављање тог проблема најчешће се догађа због тога што је то сложен систем који захтева стручне и објективне лекаре, због тога што већина родитеља не зна готово ништа о томе, али и због тога што се само реакције настале одмах након вакцинисања узимају у обзир, односно приписују утицају вакцина. То значи да се већина озбиљних нуспојава прећути, а дугорочне негативне здравствене последице које произлазе из вакцина уопште се не сматрају релевантним.

Дечје болести на којима је био нагласак у досадашњим истраживањима су укључивале астму, хронични бронхитис, алергије, упале уха, дијабетис, поремећаје спавања, дислексију, мигрене, хиперактивност, епилепсију, депресију и спорији развој говора и моторике.

Године 1992. група истраживача с Новог Зеланда анкетирала је 245 породица са укупно 495 деце. Деца су подељена на 226 оних који су били вакцинисани и 269 оних који нису били вакцинисани, с тим да је 81 породица имала и вакцинисану и невакцинисану децу. Разлике су биле драматичне. Наиме, код невакцинисане деце уочена је далеко мања учесталост дечјих болести , него што је то био случај код вакцинисане деце.

Занимљив је и резултат другог истраживања спроведеног на Новом Зеланду међу децом рођеном током или након 1977. године. Наиме, нико од невакцинисане деце није имао астму, док је готово 25% вакцинисане деце до 10 година имало астму.

Имунолог др Тetyana Obukhanych написала је занимљиву књигу „Илузије вакцинисања“ која се тиче ове тематике. Она је објаснила како се имунитет против болести не ствара вакцинисањем, већ да о томе хоћемо ли од нечега оболети или нећемо одлучује изложеност болести.

.

Изворни текст: Natural news

.

Advertisements

Подаци

This entry was posted on 28. јуна 2012. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: