ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Петиција за поништавање договора са сепаратистима

nema predaje Петиција за поништавање договора са сепаратистима

Неколико удружења Срба са окупираних територија покреће петицију којом ће се тражити поништавање свих договора о тзв. Косову који су постигнути у Бриселу током договора Борка и Едите у Бриселу.

Потписивање петиције ће почети сутра.

Председници Друштва српско-словенске солидарности, Народног покрета „Отаџбина“ и  удружења „Стара Србија“, Владимир Ракић, Игор Војиновић и Златибор Ђорђевић, најавили су на конференцији за новинаре у северној Митровици да ће потписивање петиције почети сутра.

Председник Покрета „Отаџбина“ Игор Војиновић рекао је да ће петицијом тражити, пре свега од председника Републике, Владе и Скупштине Србије, да „све договоре пониште зато што се њима постепено гасе све српске институције на Косову и Метохији“.

„Споразуми су и алиби за албанске терористе и сепаратисте да наставе са отимањем територије и убијањем Срба“, рекао је Војиновић.

У коалиционом споразуму СНС, СПС и УРС, које ће чинити нову владу, наводи се да је „потребно спровести све оно што је договорено у техничком дијалогу с Приштином и наставити дијалог на политичком нивоу, уз учешће највиших државних функционера“.

Преседник Друштва српско-словенске солидарности „Шчербина“ Владимир Ракић рекао је да је циљ да сви Споразуми буду детаљно објашњени народу.

„Ми радимо оно што грађани на Косову и Метохији говоре, то садржи наша петиција коју ћемо послати у Београд и тражићемо да њихово спроводјење не почне“, рекао је Ракић.

Председник удружења „Стара Србија“ Златибор Ђорђевић позвао је нову власт у Србији да не прихвати споразуме јер су они, како је рекао, штетни за Србе на окупираним територијама, али и за државу Србију.

„Ако се настави са применом одредаба из споразма, доћи ће до масовног исељавања Срба из Покрајине, што ће у Србији имати велике економске последице“, рекао је Ђорђевић.

Петиција у целости гласи овако:

Председнику Републике Србије
Председнику Владе Републике Србије
Председнику Народне Скупштине Републике Србије

Петровданска петиција
Срба на Косову и Метохији за поништење велеиздајничких споразума
Борислава Стефановића и Едите Тахири.

Ми, доле потписани, држављани Републике Србије тражимо од председника Републике Србије, Владе Републике Србије и Народне Скупштине Републике Србије да под хитно поништи свих седам штетних и антисрпских споразума које је постигао Борислав Стефановић са Едитом Тахири супротно Уставу Републике Србије и свим позитивним начелима државе Србије и српског народа. У супротном угасиће се све српске институције као и сама држава Србија у овом делу Старе Србије. Што је очигледно била и намера поменутих индивидуа.

Захтевамо да се заштити уставнима поредак и закони наше државе Србије и самим тим обезбеди слободан и миран живот нас лојалних грађана ове државе.

Истичемо да су свих седам до сад постигнутих споразума нанели огромну штету српском народу и српској држави. Борислав Стефановић је у име режима Мирка Цветковића и Бориса Тадића без одобрења Народне Скупштине Републике Србије и Савета Безбедности Генералне Скупштине Уједињених нација и у супротности са вољом српског народа на Косову и Метохији потписао следеће споразуме:

– Споразум о слободи кретања
– Споразум о матичним књигама
– Споразум о катастарској евиденцији
– Договорени закључци у вези са граничном линијом
– Споразум о прихватању универзитетских диплома
– Споразум о царинском печату
– Договор о регионалном представљању и сарадњи

Овим такозваним споразумима Борислав Стефановић је Србима на Косову и Метохији одузео документа Републике Србије (личне карте, возачке и саобраћајне дозволе, здравствене књижице…). Шиптарским терористима је легализовао њихова документа и омогућио им кретање по целој територији Републике Србије, такође је успоставио границу на административној линији између централне Србије и Косова и Метохије, прихватајући и шиптарску царину, пограничну полицију и ознаке шиптарске квази државе. На крају је легализовао и нелегалне и нелегитимне дипломе шиптарских квази институција и омогућио међународно представљање шиптарских сепаратиста и терориста. С тога овом петицијом желимо да ставимо до знања српској држави штетност постигнутих такозваних споразума и договора са шиптарским квази институцијма.

У Косовској Митровици,
На Петровдан 2012. године

Н.П. Отаџбина
ДССС „Шчербина“
Удружење „Стара Србија“

извор: Србел.нет

Подаци

This entry was posted on 12. јула 2012. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање

%d bloggers like this: