ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Срби са КиМ поново изиграни

Срби са КиМ су поново изиграни. Реализација договора Стефановић-Тахири значиће само једно – независно Косово. У кампањи су председник Србије и остали челници СНС-а говорили да ће се борити за поништење Борисових и Боркових споразума, јер су они против државних и националних интереса Србије и противуставни су.

Сада се шетају Европом, о Косову и не мисле. Ово у интервјуу за „Вести“ каже потпредседник Скупштине заједница општина Косова и Метохије и потпредседник Демократске странке Србије Марко Јакшић.

На „олимпијском“ пријему код британске краљице Елизабете Друге били су и српски председник Томислав Николић, али и Хашим Тачи?

У време старе власти навикли смо на такво понашање. Мене лично чуде ови нови, али ме не изненађују. Запад већ дуго жели да Косово буде независно, али ми грешимо јер се заклињемо у Европску унију уместо да чувамо своју територију.

Мислили сте да ће променити политику према Косову?

Надали смо се, али су слагали народ. Седамдесет одсто српског становништва Косова је дало подршку напредњацима на изборима, и до раних јутарњих сати чекали су резултате. На митингу у Косовској Митровици напредњаци су рекли да ће ако дођу на власт поништити све споразуме Борка Стефановића јер су они против државних и националних интереса Србије и противуставни су. То су напредњаци говорили током предизборне кампање, и то не у Београду, него овде на Косову, пред 1.000 људи. Говорили су то више пута и садашњи премијер Ивица Дачић и министар одбране Александар Вучић. И председник Томислав Николић је стално понављао да неће признати независност Косова.

Шта су слагали?

Све! Сада говоре да ће признати све што је потписао Борко Стефановић са Едитом Тахири. Косово ће на крају и фактички добити независност. И нова власт, као и претходна, на прво место ставља ЕУ уместо Косова и Метохије. Ово је још једна национална издаја.

Како народ реагује?

Кад су напредњаци победили, сви људи овде су били срећни. Имали су наду и веровали да ће политичари испунити оно што су говорили у кампањи пре избора. Сада се више не надамо, јер све је исто само Тадића нема. Николић, откад је сео у Тадићеву фотељу почео је да примењује и његову политику.

Уколико се примене „Боркови споразуми“, шта нас очекује?

Ако се примене споразуми, поготово о документима и регистарским таблицама, као и о интегрисаној граници, то ће бити дефинитиван пад севера КиМ. Такође, прича Ивице Дачића, који се бори за разграничење између Срба и Албанаца, пада у воду, јер чим се примене споразуми, разграничења нема. То је чињеница. Последица примене споразума је независна држава Косово и то „де факто“, на терену.

извор: VESTIonline

Advertisements

Подаци

This entry was posted on 30. јула 2012. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање

%d bloggers like this: