ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Мурта и Курта

Не могу да верујем! Управо сам прочитао вест да Млађен Динкић гура на место председника Извршног одбора НБС бившег гувернера Радована Јелашића. Гувернер Табаковић се слаже са тим предлогом. Тако Динкић преузима и управљање НБС, поред управљања финансијама и читавом привредом. Зашто? Зато што је Јоргованка Табаковић неспособна, што смо знали одавно, што њена странка нема кадрове, што се данас јасно види, што су направили трули политички савез са економским убицом Динкићем и тако издали све људе који су за њих гласали, против издајничког режима Бориса Тадића. Обећавали су промене, добили смо нову превару.

И ту је суштина проблема ове власти. Они не схватају да грађани нису гласали за Неверног Тому и његову странку, него су гласали да се смени тоталитарни режим Бориса Тадића и његова криминална организација. Све што је СНС заступао у предизборној кампањи, погазили су након избора. Али то раде све странке. Нити је ово влада која може спасити Србију, нити они имају историјску одговорност за државу и народ. Они понављају исте политичке грешке свих политичких странака које долазе на власт од увођења парламентаризма у Србију, односно они отимају политички плен и намирују своје партијске кадрове.

Довести непознатог човека на чело ЕПС-а, човека који годинама ради за ЧЕЗ, државну компаније Чешке која годинама настоји да купи нашу електропривреду, само је доказ потпуне суманутости нове власти. Оставити у НБС бирократизовану штреберку Драгутиновић на месту вицегувернера, економисту која је читав живот провела међу бројкама и кривуљама, која не зна како заиста функционише реална економија и како се воде финансије, поуздани је доказ да се наставља економско уништавање Србије.

Сада се најављује повратак окрутног и безосећајног администаратора, власника виле на Дедињу, човека који директно ради за интересе страних банка, чиновника ММФ-а, кога газде шаљу да заврши започети задатак. Брбљива Табаковићка, која не схвата у какво се коло ухватила, пресретна што је политичким нагодбама постала гувернер и тако њена слика доспела на зид са сликама гувернера, уоквирена у низу са осталим гувернерима, од Алексе Спасића и легендарног Ђорђа Вајферта, до данашњих неспособних политичара на месту гувернера Динкића, Јелашића, Шошкића и сада Табаковићке, естрадне економисте која се бавила искључиво политиком, политичарке која је напамет бубала економију и јавно говорила о стварима о којима ништа није знала, све ово што сам навео, господо другови, само је поуздани доказ да долазе тешка времена и да улазимо у сигуран банкрот државе.

Писао сам већ о кататсрофалној одлуци Табаковићке да повећа референтну каматну стопу, што је супротно њеним предизборним обећањима и изјавама, супротно економском програму кога су понудили грађанима Србије, али то сада нема никакве везе, Табаковићка је успела да крунише своју политички ангажман, остварила је свој паланачки сан, постала је гувернер, мада нема ниједан дан у струци, али ни то нема везе јер ни они пре ње нису имали никаквог ни искуства нити знања.

И шта сад?

Нема нам спаса док се не промени политички систем. Нема нам спаса док се не уведе директна демократија и држава Србија ослободи монопола политичких странака и волунтаризма политичког олоша. Једини начин је развој демократије и одбрана републиканских институција. Неки призивају диктатуру и владавину тирана. То би Србију вратило назад у XIX век. Нама треба просвећена национална интелигенција која ће да се жртвује за интересе државе и народа. Жртвовање не значи да се гине, него да се буде посвећен за идеју одбране државе и народа. Толико бар може наша интелигенција да уради за спас Србије.

.

Бранко Драгаш

Извор: Dragas.Biz

.

Advertisements

Подаци

This entry was posted on 13. септембра 2012. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање

%d bloggers like this: