ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Нестанак Израела

Дневни лист “Њујорк Пост“ (The New York Post) верно преноси Кисинџерове речи: „Кроз 10 година, Израела више неће бити“. Кисинџерова изјава је недвосмислена. Он не нуди решење за очување државе Израел. За њега је нестанак Израела 2022. године свршена ствар.

Обавештајне агенције САД, којих има 16, се слажу са Кисинџеровом изјавом, мада нису прецизирале тачан датум када ће Израел ишчезнути са лица земље. Ових 16 агенција, које располажу са буџетом од преко 70 милијарди долара, издале су аналитички извештај, на 82 стране, која носи назив: „Припрема за Блиски Исток у пост-израелском периоду“. У извештају се оцењује да 700.000 израеласких насељеника у Јудеји и Самарији, које наводно припадају Палестинцима, неће мирно напустити исту. Пошто “свет“ неће толерисати њихово присуство на „окупираним територијама“ Израел ће бити ускоро третиран као Јужноафричка Република 1980-их година због политике апартхејда. Судећи по овом извештају, Ликуд, владајућа партија у Израелу, наводно толерише и подржава ескалацију насиља и безакоње које спроводе израелски насељеници у Јудеји и Самарији. У извештају се даље наводи да су „бруталност и разбојништво израелских насељеника и административна инфраструктура, која одише духом апартхејда, са  одбрамбеним зидом у сегрегационом стилу и драконским системом контролних пунктова, недодбрањиви и у супротности са демократским тековинама америчког народа“.

Обавештајне агенције САД сматрају да ће Израел поклекнути пред комбинованим налетом Арапског пролећа, буђења исламске свести и растуће моћи Исламске републике Иран. У извештају се свргнути шефови исламских земаља који су сарађивали са Израелом или су бар толерисали његово постојање називају диктаторима, а нова исламистичка власт у овим земљама се велича као изразито продемократски настројена. Такође, у извештају се каже да, у светлу нових околности, Влада САД више не располаже војним и финансијским ресурсима којима би била у стању да настави са пружањем подршке Израелу за опстанак у непријатељском окружењу који броји преко милијарду становника.

У извештају се саветује да би САД требало да следе сопствене националне интересе, што значи нормализацију односа са 57 исламских земаља и повлачење подршке Израелу. Интересантно је да ни Хенри Кисинџер, који је јеврејског порекла и који је до сада приказиван као пријатељ Израела, ни Американци, који су наводно увек били под утицајем про-израелских медија, ни једним гестом не показују да ће жалити због нестанка Израела.

Откуда овакав преокрет?

Кључни разлог овог преокрета лежи у Кисинџеровој тврдњи и тврдњи америчких обавештајних агенција, пре свега ЦИА, да располажу информацијама како Израел и његове присталице стоје иза напада на Светски трговински центар 11.септембра 2001. године. Алан Саброски (Alan Sabrosky), бивши директор департмана за Стратешке студије на Војном колеџу САД (US Army War Colledge), је изјавио да је „100%“ сигуран да Израел и његове присталице стоје иза напада на куле Близнакиње. Алан Харт (Alan Hart), бивши главни дописник ББЦ за подручје Блиског Истока и наводни пријатељ Голде Меир, бивше премијерке Израела, и Јасера Арафата, се сложио са Саброским. Такође, Мерлин Милер (Merlin Miller), трећи председнички кандидат на председничким изборима у САД, отворено заступа тезу да је под покровитељством Израела изведен напад на куле Близнакиње. Наводно, главни разлог који лежи иза рушења кула Близнакиња је да се “крвљу запечати“ снажна, нераскидива веза између САД и Израела, да се противници јеврејске државе прикажу и као амерички ривали, а све у очајничком покушају да се осигура опстанак Израела на тај начин што би САД покренуле дугорочни рат против његових непријатеља.

Све већи број Американаца најзад “схвата“ да непријатељи Израела (целокупан исламски свет са преко 1,5 милијарди становника, скупа са већином неевропских земаља) не морају да буду и непријатељи САД. САД наводно троше огромна финансијска средства и жртвују на хиљаде живота зарад сукоба у Израелу – сукоба који доносе више штете него користи стратешким интересима Америке (разуме се да је један од ових интереса куповина нафте и гаса од земаља које поседују “стабилну“ владу, послушну када је сарадња са САД у питању). Како све већи број Американаца постаје уверен да рушење кула Близнакиња представља чин дрске, крваве издаје који су наводно починиле присталице Израела, креаторима политике САД ће бити лакше да убеде своје грађане да је јеврејској држави коначно “одзвонило“.

Разједињеност јеврејске заједнице у САД и неки несмотрени потези израелског председника Бењамина Нетанијахуа су такође допринели промени расположења Американаца према Израелу. Јаз који влада у јеврејској заједници у САД када је у питању подршка Израелу, а који се јавио услед размирица које су настале у руководству представништва партије Ликуд у овој земљи, је све дубљи. Као последица ових трвења у јеврејској заједници, све мањем броју младих америчких Јевреја је стало до државе Израел. Прогнозе председничких избора у САД показују да и ће поред Нетанијахуовог труда да придобије јеврејске гласаче да пруже подршку председничком кандидату Миту Ромнију, Обама, који јавно изјавио да „мрзи лажова“ Нетанијахуа, ипак добити већину гласова Јевреја. Такође, Нетанијахуов необичан наступ са карикатуром бомбе за говорницом Уједињених Нација, који је извргнут подсмеху, је дао повода добром делу светске јавности да га окарактерише као “лудог ционисту“.

.

Извор: Србел.нет

.

Подаци

This entry was posted on 5. новембра 2012. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: