ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Велеиздаја

Нова власт је спремна на велику издају Србије, њено даље комадање и пљачкање.

Наши магарци и хијене из иностранства

Корумпирано српско државно руководство пристало је на даље уцене Запада и признало Косово у Уједињеним нацијама као независну државу. Реч није само о издаји Србије, него, истовремено, и о још једном мизерном и провидном покушају подривање економске и политичке моћи Русије у Европи и на Балкану, која је данас сметња огољеној сили америчког експанзионизма, као и интересима многих европских држава које се сурећу са сепаратизмом. Самозвана политичка елита у Србији опет је добила од Запада обећања о „европској перспективи“, мада ни у самој Европској унији више нико не види будућност у таквој неравноправној и компромитованој заједници. Ове чињенице не занимају водеће заговорнике евроатланске политике у Србији, Александра Вучића (и његовог идола Миодрага Ракића), Ивицу Дачића, Ивана Мркића, Бојана Пајтића… Сви они би били спремни да издају Србију, преваре моћну Русију и учине шта год треба за интересе „пријатеља из Брисела“, само кад би могли тај план да спроведу до краја. Срећа у српској несрећи је чињеница да Русија није ни мала ни немоћна, него је већа и од њих и њихових стварних газда у Вашингтону. То би морали да знају сви који су заборавили колико је дугачка рука службене Москве.

Руски медији јављају да су у јавност процуреле појединости „платформе за Косово“ српске владе. (Россиéскаÿ газета, понедељак 5. 11. 2012, штампано издање, страна 4, рубрика „В мире“, текст ауторa Александрa Саможневa).

Конкретизује се да се Београд сада у потпуности одрекао резолуције 1244 Савета безбедности УН као највише међународно-правне инстанце и да је попустио под притисцима САД и Немачке, и да се сагласио са пријемом „Косова“ у Уједињене нације!

Ти детаљи јасно указују да се ради о „безусловној капитулацији Србије пред Западом“, у супротности са међународним правом.

Руски медији преносе нови „план“ владе Србије по којем ће се Србија сагласити са пријемом Косова као суверене државе у Уједињене нације. Србија сама неће признати независност Косова, али се из руских дипломатских кругова чује да ће оваква капитулација Београда приморати и већину чланица УН које до сада нису признавале Косово да преиспитају своју политику по том питању. Указује се да је Москва увек наглашавала да подржава свако решење са којим се сагласи званични Београд.

За домаћу јавност влада Србије има спреман аргуменат да се ради о решењу као за „две немачке државе у време хладног рата“. (Каква глупост. Те две Немачке нису имале ни дипломатске односе, а делио их је и берлински зид!).

Очекује се да ће Србија као противуслугу од Запада добити датум за почетак преговора о приступању у ЕУ, при чему ће се јасно дефинисати да Србија у ЕУ може ући само без дела територије којег ће се де-факто одрећи у сагласности са новом владином платформом. Осим тога могућ је и неки вид аутономије за српску мањину на северу Косова као суверене државе.

Росијскаја газета цитира неименовани извор из МИД-а Руске федерације да руској дипломатији није успело да убеди српску страну да је за њу најповољније да се косовски конфликт „замрзне“ на неодређено време и да се Србија не саглашава на иницијативе из САД и ЕУ да се потпуно одрекне свог државног интегритета и суверенитета у замену за „магловито обећање датума за почета преговора о пријему у ЕУ“, подсећајући да Турска статус којем Србија тежи има већ 13, а Македонија већ 7 година, без изгледа за пријем у ЕУ у догледно време.

Руска дипломатија за већ готово известан случај да се Београд сагласи са пријемом Косова у Уједињене нације као пуноправне чланице припрема алтернативни план, којим би се убрзало међународно признање Абхазије и Јужне Осетије.

До сада Русија није активно инсистирала на међународном признању ових кавкаских република из обзира према позицији Србије у вези са Косовом, али када Србија допусти улазак Косова у УН то ће Русију ослободити моралне обавезе да се уздржава од кампање за признавање независности Абхазије и Јужне Осетије. Министарство иностраних послова Руске федерације сматра да би у том случају на руску иницијативу двадесетак земаља могло у кратком року да призна независност Јужне Осетије и Абхазије. У те земље спадају Белорусија, Јерменија, Казахстан, Куба, Еквадор, Зимбабве и још неколико јужноамеричких, афричких и азијских земаља, пише Росијскаја газета у коментару поводом „платформе владе Србије за Косово“.

Шта је разлог за опструкцију?

Да ли то српски политичари свесно саботирају сарадњу са Русијом, или се заиста ради о дилетантима који Србијом руководе?

Српска влада је обележила сто дана свог рада. Уколико би се говорило о видљивим резултатима, министри најчешће говоре о две ствари: зауставили су банкрот државе и почели борбу са криминалом. (Не спомињу да се Србија за само четири месеца задужила за још две милијарде, плус милијарду и осамсто милиона је добила од Русије).

Позиција је довољно јасно испољена још о једном питању: Србија никад неће престати да тежи за уласком у Европску унију. Сви остали проблеми чекају да се вођство земље јасно изрази. На пример, Косово. Мада су преговори с Приштином већ почели а председник Томислав Николић изјавио да постоји разрађен план Београда и у вези са Косовом и са преговорима који се назиру – тај план није нико још видео.

Председник упорно понавља да план представља државну тајну. Функционери, новинари и експерти настављају да гледају у длан шта се од тога може очекивати.

На питању међународних односа и позиција Србије, њени приоритети још увек нису у центру пажње вођства земље. Западни новинари често Николића називају руским штићеником, мада Русије није подржала ни једног кандидата у Србији, а спремна је да сарађује са сваким министром и председником кога изабере народ. Истина, Москва је говорила да претходна власт није увек била коректна према Русији, те се зато она сад нада да ће са новом политичком елитом Србије моћи да успостави стабилне пријатељске везе.

Главни темељ на путу грађења таквих односа требало је да буду посете председника Србије Москви и Сочију, затим разговори министра одбране Александра Вучића са Дмитријем Рогозином, саопштење Москве о издвајању милијарде долара за подршку српском буџету, уз 800 милиона долара, које су већ одобрене српским железницама. Николић је саопштио да је почела „нова ера у односима Србије и Русије“. У једном интервјуу изразио је уверење да ће Србија постати мост између ЕУ и Русије пошто је подвукао да са Москвом, која Београду никад није постављала никакве услове, има изузетне односе.

Каква је перспектива за стабилност и чврстину таквих односа?

Да би се одговорило на то питање, само се треба сетити да Западу не може да се допадне побољшање односа Србије и Русије, јер је Запад читаве две деценије радио на његовом рушењу. Тако да су у Београду почели да се у посетама смењују политичари из Европе и САД.

Зашто Србија увек ради супротно интересима Русије?

Србија је подржала санкције ЕУ против Ирана, мада је Русија била њихов жесток противник. Србија је у Генералној скупштини УН 8. августа гласала за резолуцију која је осудила режим сиријског председника Асада, мада су Русија и Кина гласале против те резолуције. Србија је на заседању ОЕБС осудила Русију због Пуси Рајот!

Русија Немачкој одговара а некоме у Србији смета

Скандалозно је да српски председник Николић није могао да током састанка са Владимиром Путином потпише Уговор о испорукама гаса, јер је министарка енергетике Зорана Михајловић, која је до тада више пута иступала против изградње Јужног тока кроз Србију, заменила документа завршне варијанте Уговора без знања председника, покушавајући да из текста избрише Југоросгаз, који је један од учесника у пројекту. Док Николић на састанку са Путином у Сочију није потписао Уговор о стратешком партнерству са Русијом, министар одбране и први заменик премијера Вучић у Немачкој даје изјаву да је „Немачка – главни стратешки партнер Србије“!

Да ли би се Немачка испречила на путу добрих српско-руских односа? Одговор је једноставан -Не, никако не.

Данас је савезништво Русије и Немачке постало нераскидиво. Русија је за Немачку изградила посебан, директан нафтовод, а Јужни ток треба да јој обезбеди сигурно снабдевање гасом. Русија је од Немачке авансно купила за две милијарде и осамсто милиона евра 680 најсавременији електричних локомотива, што указује на перспективу економског развоја Русије, у коју су и немачке компаније уложиле преко 100 милијарди евра. С друге стране Немачка је пажљиво водила спољну политику, настојећи да не помогне да се Украјина и Грузија одметну од руског утицаја, противећи се њиховом пријему у НАТО и Европску унију, као и стављању до знања Пољској да не подржава њено затезање односа са Русијом. Осовина Берлин-Москва је снажна, и заједно са немачким савезницима, она треба да буде потпорни стуб одржавања хришћанства и беле расе, и у територијалном и културном смислу.

Ругање Русији

Москва пажљиво прати српске медије, и често је у чуди колико се лажи износи о Русији, дакле, једином истинском савезнику Србије.

На пример, Драгомир Анђелковић у магазину „Печат“ пише: „Ми, који смо одсечени НАТО кордоном и од ЕУ и од Русије, на жалост нисмо у сфери њених животних интереса“. И сам прави закључак: „Русија данас у нашем окружењу не представља најјачи војно-политички фактор“ и предлаже да се преорјентишемо на евро-атлантски блок, све док и у њему не дође до распада, као некад у совјетском. Руски политичари за сада не реагују на ове медијске глупости.

Али српске новинаре занима одговор на питање: „Да ли то српски политичари свесно саботирају сарадњу са Русијом или се заиста ради о дилетантима који руководе?“

Зa само четири месеца премијер и министри нове Владе Србије шпартали су по свету, а да српска јавност појма нема шта су, и о чему и у чије име преговарали. Нарочито су увредљива путовања премијера Ивице Дачића и првог подпредседника његове владе Александра Вучића.

Деловање Дачића, Вучића и неких српских министара равна су велеиздаји и отвореној саботажи интереса Србије.

Србија, како каже господин Дачић, неодољиво жели улазак у Европску унију. Министар финансија Млађан Динкић је данима, у изборној кампањи, поручивао да је више него јасно, да Србија, и када добије датум за почетак преговора, не може рачунати на улазак у ЕУ у наредних десет година! А ни перспективе ЕУ за тај период још нису јасне, јер Велика Британија најављује излазак из ње.

С друге стране, шта је то што Србију, тако магично привлачи ка чланству ЕУ? Које су то благодети које нас очекују?

Добијањем датума за почетак преговора, Србија може да рачуна на претприступне фондове. У садашњим условима, они су симболични, јер ЕУ још није усвојила ни свој буџет. С друге стране, Србију очекују још страшније пљачке. Срећом што тако брзо нећемо ући у чланство. Јер, треба подсетити, а први подпредседник Владе Србије плански опструише кључне захтеве ЕУ за отпочињање преговора. Српско правосуђе је на најнижим гранама, а Вучић брутално спречава сваки покушај новог министра да га реформише. Правна сигурност у Србији је мислена именица. Корупција у здравству је још гора, и системска, али Вучић жели да је очува свим средствима.

Олош нуди шеријатске инвестиције

Настојећи да оствари обећање које је дао његов ментор Миодраг Ракић администрацији из Вашингтона да ће он са својим савезницима учинити све да растури Србију, према зацртаним картама, и сведе је на пашалук, Вучић, под заштитом Николића, иде ка том циљу – стварање осакаћене Србије, изнурене, осрамоћене, која дугорочно треба да буде нож који ће САД-е забијати Европи (под условом да то она дозволи).

Када овај текст буде пред читаоцима, Александар Вучић реферисаће у Вашингтону!

Коме, и са којим циљем? Његово путовање има за циљ да поручи Русији и ЕУ да на њега не рачунају. Администрација из Вашингтона наредила је бомбардовање Србије. Блокирала је њену имовину, правила је црне листе непожељних Срба. По обарању режима Слободана Милошевића компаније из САД-а (Филип Морис, УС Стеел…) опљачкале су Србију за више од десет милијарди евра! Док је у том периоду Влада САД-а са око 100 милиона евра помогла донацијама Србију, земље Европске уније уложиле су у Србију пеко 50 милијарди евра! Злочиначка банда предвођена Борисом Тадићем све је то опљачкала!

Коју то срећу господин Вучић може да нам донесе из Вашингтона? Осим подршке својој гузици? Више је него јасно, да спољна политика Србије је и даље у рукама Вука Јеремића, уз пуно покровитељство и Вучића и Дачића. А та политика је неурастенична, криминална, анационална…

Може ли се Србија одржати са оваквим приступом спољној политици. И са олошем као што је Ивица Дачић, Вучић, Иван Мркић…Србија се и даље задужује. Шта планира нова влада да њени грађани преживе кризу. Олош нам нуди инвестиције из Емирата!

Србија је аграрна земља, са великом површином квалитетног пољопривредног земљишта и великим резервама подземне воде и приступом међународним рекама. Уместо да Србија прихвати понуду Израела да учествује у стварању система за наводњавање, јер има у том послу огромна искуства, Вучић и Динкић тај посао нуде Емиратима.

Ова земља је исламска држава, са шеријатским правом, и њено довођење у срце Европе, куповина већег дела територије Србије и инсталирање на Дунаву, објава је тихог рата Европској унији, којој, наводно банда Ивице Дачића и Вучића тежи.

Србија је, као што смо већ писали, потписала обавезу да страни грађани могу да купују пољопривредно земљише у Србији. Власт је учинила да оно буде најјефтиније на планети, а све са циљем да до њега странци дођу у бесцење. А онај чија је територија, његови су и закони.

Да би се овај паклени план реализовао, Вучић све чини да ухапси Мирослава Мишковића, који је купио веће површине пољопривредног земљишта. А, очигледно је, Вучић ту земљу намерава да прода исламистима!

До краја године Србију очекују паклени дани: одрицање од Косова, тежак и суров обрачун српске полиције, жандармерије и ПТЈ-а са Србима са севера Косова, њихово брутално пребијање и хапшење, отпуштање с посла.

По наређењу Александра Вучића, Дачић је наложио полицији да забрани улазак на територију Србије виђенијим Србима, и да их одмах испоручи полицији Косова! Они који се буду супротсавили издаји, Дачићева влада оставиће без посла. Спремљен је списак и досијеи Срба који ће бити предати ових дана представницима косовске полиције.

За продају Косова, тврде упућени, на рачуна Ивице Дачића у иностранству плаћене су велике своте новца! Од стране албанског лобија.

Авет смрти над Србијом

На економском плану Влада Србије нема никакву идеју како да врати спољни дуг. Банкрот је само привремено одложен за почетак следеће године, док се не призна Косовска независност. Ни у лудилу Србија не може платити пристигле рате кредита. Производња у Србији се плански гуши. Не постоји. Села су разорена.

Руским кредитом подршке буџету влада само продужује агонију, јер страначка управљачка каста за себе одваја велики део колача, преко огромних плата додатака и службених путовања.

И док траје агонија грађана Србије, Александар Вучић увелико остварује свој злочиначки план. Он ће у априлу, тврде упућени извори који прате његов рад, расписати парламентарне изборе, и Србија ће, дефинитивно, ући у период најцрње диктатуре.

Чиста у Демократској странци одвија се по плану. Из ње су уклоњени сви Тадићеви министри који су са њим, пељешили Србију за око 50 милијарди евра.

Аналитичарима није промакла чињеница да је Тадићев шеф кабинета Миодраг Ракић, који у странци није био уопште ангажован, изабран за потпредседника странке.

Вучић рачуна да ће у наредна два месеца Ђилас очистити странку, да ће потом изгубити функцију градоначелника Београда, а у марту би могао и да се нађе иза решетака. Странку би, потом, преузео Мики Ракић, као потпредседник, а иза решетака је могуће да се нађе и Бојан Пајтић! Тако би два педра који се дуго сексају и сарађују, стали начело две странке – СНС-а и ДС-а. По завршетку избора изабрана би била влада Ракић-Вучић, и све би могло да иде по обећању који је болесни педер Ракић дао Вашингтону.

Први који ће се наћи на удару, и бити оптужен за издају Косова је Ивица Дачић! Његови партијски саборци, који одржавају односе са страним службама, обавестили су да да ће га Вучић ухапсити у априлу, али се он унизно удвара Николићу, уверен да ће му он пружити заштиту – мислећи на аболицију, коју му је Томислава Николић и обећао.

Боже, спаси Србију од ових лудака.

Сасвим је сигурно да ће Вучић и даље, свим својим бићем, радити на урушавању националних интереса, а за рачун интереса и познатих центара моћи из Вашингтона, који ће се брзо одрећи и њега, као што су то учинили са Слободаном Милошевићем, Миланом Панићем, Борисом Тадићем, исто што ће учинити и са Ивицом Дачићем, Млађаном Динкићем. Они су само баласт за оне из Вашингтона којима јадно и подло служе.

И док наши магарци тумарају Европом, дајући себи, у својим очима, на значају, хијене из Вашингтона, Лондона и Париза долазе у Београд да нас прождеру.

Авет смрти кружи изнад наших глава.

Мајор Горан Митровић

извор: Tabloid

Advertisements

Подаци

This entry was posted on 8. децембра 2012. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање

%d bloggers like this: