ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Oдржан протест „Никад граница“

У Београду је одржан протестни марш више хиљада родољуба под називом „Никад граница“. Марш је кренуо испред Саборне цркве у Београду и ишао улицама Краља Петра, Кнез Михаиловом, Теразијама, Краља Милана, затим улицом Кнеза Милоша, Немањином и Булеваром Ослобођења до Храма Светог Саве.

Учесници Марша застали су исред зграда Председништва, Владе и Уставног суда и затражили хитно укидање новоуспостављене границе ка КиМ и успостављање уставног поредка.

Окупљенима се, између осталих, обратио и Иван Ивановић, председник СНП НАШИ. Он је поручио да српској омладини нема будућности без Косова и Метохије.

„Говоре нам да на Косову није постављена граница! Да ли чујете ову срамота када нам политички шљам и багра говори како нам не деле и не цепају земљу?!“ – упитао је окупљене, председник СНП НАШИ, Иван Ивановић, што је било пропраћено масовним овацијама.

Ивановић је рекао да политичари треба добро да знају да српски куршум не познаје границе!

Протест „Никад граница“ одржан је у организацији Српског народног покрета Наши, Српског сабора заветници, Србског Образа, Покрета за Србију, ЖЕКИМ, Двери, Српске народне одбране, Покрета 1389 и других родољубивих удружења и српских интелектуалаца. На протест је дошла и делегација Друштва српско-руског пријатељства „Косовско огњиште“ из Бањалуке.

Окупљени су носили транспаренте  “Никад граница – Косово је Србија“, „Тамо где је Грачаница не сме бити граница“ и „Главу за Космет“.

Информативна служба СНП НАШИ
 
 
___________________________________________
shara2_208x14
___________________________________________

У 17 часова испред Саборне цркве у Београду започет је протесни скуп уједњених патриотских удружења против успостављања границе Србије са КиМ под називом „Никад граница са Косовом и Метохијом“. Окупљенима су се у име организатора обратили Александар Павић и заменик председника северне Косовске Митровице Момир Касаловић.

Александар Павић је, назвавши окупљене „уставобранитељима“, нагласио да се садашња српска власт налази са погрешној страни када је поштовање закона и Устава у питању.

– Ми смо овде да бисмо им рекли да престану да повлаче границу између нас и нашег Косова. Биће нас више следећи пут, али ми не можемо да одустанемо, или ће победити Хашим Тачи и Ивица Дачић, или Устав и Србија – рекао је Павић.

Момир Касаловић је у свом кратком обраћању окупљенима изразио захвалност јер су решили да не дозволе постављање границе према јужној српској покрајини.

– Све је исто, само њега (Бориса) нема. Сетимо се само обећања председника Србије и потпредседника Владе Александра Вучића које су давали пре избора. Они су преварили и нас и нашег искреног пријатеља, братску Русију. Због наше наводне европске будућности увели су економске санкције Белорусији и Сирији, земљама које нису признале независно Косово. Каква још понижења треба Србија да трпи од нових еврофанатика Томислава Николића и Александра Вучића? – запитао се Касаловић, рекавши да се по информацијама којима он располаже врши огроман притисак власти и страних амбасадора на Уставни суд да доношење одлуке о уставности договора о интегрисаном управљању прелазима са КиМ што дуже пролонгира.

„Свакој од ове четири установе предали смо одговарајуће писмо. Председника Николића смо обавестили да Влада крши Устав и подсетили га које су то одредбе Устава прекршене преговорима у Бриселу. Слично смо се обратили и председнику Народне скупштине, од којег смо затражили да се највише законодавно тело под хитно одреди према кршењу Устава. Премијеру смо предочили да само одустајaње од погубне, противуставне и противнародне политике, може да умири грађане. А Уставни суд смо позвали да одоли свим притисцима којима је изложен и најзад се о бриселским споразумима изјасни онако како би морао ако жели да заштити уставни поредак земље”, појаснио је Бранко Павловић, шеф правничког тима иницијативе.

Након обраћања организатора, колона која је бројала више од хиљаду људи је кренула ка згради председништва и Владе Србије, а предвиђено је да се шетња заврши код Храма Светог Саве заједничком молитвом. У колони су, између осталих, били присутни Бранко Павловић, Жељко Цвијановић и Младен Обрадовић.

извор: СРБски ФБРепортер

 

Advertisements

Подаци

This entry was posted on 10. децембра 2012. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање

%d bloggers like this: