ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Декларација Срба са севера КиМ

На масовном скупу грађана који живе и раде у општинама Косовска Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток, одржаног дана 30. јануара 2013. године у Косовској Митровици акламацијом је усвојена следећа

 

   Д Е К Л А Р А Ц И Ј А

……………………………………………………………………………………………………………………………..

1. Одбацују се сви постигнути споразуми из дијалога Београда и Приштине уз посредство Европске уније.

2. Изричито захтевамо да се прекину даљи преговори и прихватање наметнутих и штетних споразума.

3. Од  Уставног суда Републике Србије захтевамо да без одлагања донесе одлуке о о уставности и законитости постигнутих споразума из Брисела и уредби Владе Републике Србије донетих за њихову примену.

4. На северу Косова и Метохије постоје и делују институције Републике Србије као једино легалне и легитимне, и нико нема право да их укида и противно вољи грађана мења уставно-правни поредак и на прелазима Јариње и Брњак успоставља границе и царине са Републиком Србијом.

5. Позивају се грађани, привредни и други субјетки на бојкот и друге видове отпора и грађанске непослушности, укључујући и постављање барикада, према свим покушајима инсталирања институција тзв. Републике Косово на северу Косова и Метохије.

6. Најоштрије осуђујемо најновије насилничке нападе косовских Албанаца на Србе, српска гробља, српску културну баштину и институције Републике Србије. Од представника међународне заједнице на Косову и Метохији захтевамо да се сви догађаји у најкраћем року расветле и правно санкционишу.

Од светске јавности очекујемо одлучнију и јасну осуду нецивилизацијског и насилничког понашања албанских екстермиста и припадника институција тзв. Републике Косово према грађанима српске националности.

7. Од надлежних органа Републике Србије и представника међународних организација и институција тражимо да се у потпуности поштује демократски исказана воља наших грађана на Референдуму из фебруара 2012. године.

Косовска Митровица,
30. јануара 2013. године

Подаци

This entry was posted on 31. јануара 2013. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање

%d bloggers like this: