ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Ционистички планови за Словене

Ово су речи рабина Синедриона Реб Менахем Мендел Шнерсона


Наши планови за Словене

1. Наша специјална тактика борбе против црвено-смеђих (а сви Словени су црвено-смеђи) је тајно знање, које представља тајну због своје изолованости. Главну оштрицу борбе ми ћемо усмерити против Словенства, изузимајући отпаднике који су блиски са Јеврејима искључиво зарад својих интереса. Истина, те «блиске» ћемо, пошто их искористимо за своје циљеве, избацити из нашег друштва. Словенство, а међу њима Руси су најнепокорнији народ у свету. Непокорни су због својих психичких и умних способности у које су уграђене многе генерације предака, због гена на које се не може утицати, тј. који се не могу се преправити! Словена можеш уништити, али га не можеш покорити. Ето зашто ово семе треба ликвидирати а пре свега значајно смањити његову бројност.

2. Наше методе борбе неће бити војне, већ идеолошке и економске, уз употребу структура моћи опремљених најсавременијим врстама оружја за физичко сузбијање побуне и то још већом жестином него што је то учињено у октобру 1993 године од Врховног совјета Русије. Прво, ми ћемо изделити све словенске народе (од њих 300 милиона, половина је Руса), на мале ослабљене земље са међусобно покиданим везама. Овде ћемо применити нашу стару методу: ЗАВАДИ ПА ВЛАДАЈ! Потрудићемо се да те земље међусобно посвађамо и увучемо их у међусобне ратове са циљем – међусобног уништења.

Украјинац ће мислити да се бори против експанзионистичке Русије, да се бори се за своју самосталност и мислиће да је коначно добио своју слободу, али истовремено потпуно ће постати завистан од нас. Исто то ће мислити и Руси, који ће се наводно борити за своје националне интересе и враћање земље која им је «незаконито» одузета и тако даље.

Све то ћемо радити под под изговором различитих суверенитета, борби за националне идеале. Истовремно, нећемо дозволити ни једној земљи самоопредељење на основу националних вредности и традиције. У том рату глупака, словенска стока ће сама себе ослабити и ојачати нас, главне управљаче хаоса који ћемо тобоже стајати по страни и не само да нећемо учествоцати у крвавим догађајим, већ се нећемо ни мешати у њих. Шта више, ми ћемо потпуно себе заштитити. У свест непросвећених Словена ми емо уградити такве стереотипе мишљења, по којима ће најстрашнија реч бити «антисемит». Реч «Јеврејин» ће изговарати шапатом.

Помоћу неколико судских процеса (као што је суђење антисемити Осташвилију и након тога његово уништње) и других метода (радија, телевизије – застрашујућим филмовима о осветама израелске обавештајне службе Мосад за убиства Јевреја) заплашићемо стоку толико, да ни једном Јевреју неће пасти длака с главе док ће се истовремено Словени убијати на туце, уништавати на хиљаде њих на границама где Јевреју не служе, у миротворним снагама, тероризмом, убиствима.

3. Глуп словенски народ не разуме да су најгори нацисти они који никада и нигде гласно о томе не говоре, а све чине као под окриљем демократије. Управо супротно, ми ћемо учинити да реч фашиста буде забрањена! И ове речи ће се бојати свако кога ми прогласимо фашистом! Ми веома добро знамо да национализам учвршћује нацију и чини је јаком. Парола „интернационализам“ је застарела и у то више нико не верује, па се мора заменити слоганом „универзалне вредности“ то је једно те исто.

Ми нећемо дати да се подигне ниједан националистички покрет, а ако се ине покрете ко ји теже да изведу народ изван наше контроле уништићемо огњем и мачем како је то већ урађено у Грузији, Јерменији и Србији. Зато ћемо обезбедити потпуни процват нашем национализму-ционизму, прецизније Јеврејском фашизму, који се по својој тајности и моћи појављује као надфашизам! Није узалуд Генерална скупштина УН 1975. године усвојила резолуцију по којој је ционизам проглашен као највећи облик расизма и расне дискриминације али је услед нашег победоносног похода широм планете, 1992. године та резолуција укинута. Овај међународни орган смо учинили оружјем наших намера за успостављање власти над „свим царствима и народима“.

4. Бројну популацију Словена ми ћемо лишити националне елите која и одређује развој догађаја и напредак земље и наравно сав ток историје. Зато ћемо у наредних 5 година затворити пола њихових факултета, а у другој половини ћемо ми учити. Пустићемо тамо Јермене, Чечене, Цигане и њима сличне. Тежићемо ка томе да у владама словенских земаља буде што је могуће мање представника главних (суверених) народа, њих ћемо заменити нашом јеврејском елитом.

У средствима масовног информисања – на радију, телевизији, у штампи, у уметности, литератури, позоришту, биоскопу, ми ћемо постепено потискивати националне кадрове, заменивши их нашим, или у крајњем случају космополитским кадровима.

Спровешће се хуманизација образовања, а као резултат тога, значај предмета који структурирају мишљење коришћењем леве и десне полусфере мозга, биће умањен и деструктуиран:

а) језик и литература
б) физика и математика

О историји се нема шта ни говорити. Даћемо стоци свој поглед на историју у коме ћемо показати да се сва људска еволуција кретала ка томе да се Богоизабрани јеврејски народ призна за владаре над целим светом. Уместо националних вредности, даћемо вам патриотизам балалајки и пијаних суза. И овде ће наш циљ бити да се заменимо црвено-смеђе (црвено-смеђи, Јевреји тако називају Словене, прим. прев.) елиту нашом.

У словенским земљама нећемо дозволити развој науке, а језгро научника (Академију наука) чиниће наши људи. Нећемо допустити никакве високе технологије, што ће довести до потпуне пропасти индустрије коју ћемо свести на производњу предмета који су неопходни за ограничен број робова који нама обезбеђују сировине.

Међу грађанима је много инжењера, квалификованих радника, учитеља. Ми ћемо им направити такве услове живота (недостатак радних места, висока станарина, високе цене комуналних услуга, превоза), да ће сами бежати, онако како сада беже Руси из земаља ЗНД у напуштена села на северу, где им се чини да ће лакше живети, што ће у суштини такође бити варка.

Разбијте омладину и победићете народ! То је наша девиза. Лишићемо ваше друштво омладине, покварићемо је сексом, роком, насиљем, алкохолом, пушењем, наркотицима, то јест, лишићемо ваше друштво будућности. Ударићемо на породицу, рушећи је, смањићемо стопу рађања.

Хитлер је био глуп и незрео. Он је деловао директно, отворено. И зато је морао да уради невероватно велики посао – да милионе људи спали, стреља, закопа исл. Он је оставио крваве трагове. Ми ћемо деловати брже: код нас неће бити трагова. Ако се рађање смањи макар за половину – то ће унуштити годишње 2-3 милиона Руса без било каквих трошкова. Нису потребне пећи, муниција и гробови. И нема трагова. Нису се родили и криваца нема.

Изградићемо криминалцима боље услове живота него за стоку која ради, из тамница ћемо пуштати злочинце како би било више убистава, пљачки, нестабилности. Амнестије ће се односити само на лопове и убице, укратко, на све осим на оне који су осуђени за „распиривање међунационалног раздора“, што представља тренутно замену за закон о антисемитизму.

У народу ћемо посејати страх. Страх за живот који више ништа неће вредети, страх за радно место које у сваком тренутку може бити одузето, страх за будућност блиских… Страхом ћемо управљати.

5. Ови грандиозни задаци ће бити реализовани у неколико етапа. Сада се већ 85% обале Северног Леденог океана налази у нашим рукама (шири круг становништва још није свестан тога), захваљујући замршеним и народу неразјашњеним договорима који су закључени током власти Горбачова и Јељцина.

Већ сада, у земљама на југу Русије живи пола милиона Јермена – то је наша предстража. У прво време, ради преваре, ми ћемо прогласити на Кубану Јерменску републику, а затим, прогнавши козаке, претворићемо је у Хазарију – Израел. Помоћи ће нам то, што су козаци стално пијани, што воле власт и ради тога су спремни да се сукобе једни са другима. Истина, постоји још једна организациона структура – православни клир. Ми ћемо послати међу свештенике своје јудејске представнике, којима је, по талмуду, дозвољено да испуњавају ритуале других религија чувајући у срцу своју веру, јудаизам.

Остале ћемо поткупити. А оне који на то не буду пристали, њих ћемо уништити. Код Руса, осим ових, није остало мање-више организованих структура, тако да стока није способна да се уједини и да их изгради, јер је руска стока већ успавана и деградирана и није способна да се организује.

Ако је у 19. веку САД купила од Русије Аљаску, она ће у 21. веку купити цео Сибир. Коме ће припасти сибирске територије између Јенисеја на западу, Северног Леденог океана на северу, Тихог океана на истоку и границе Кине и Монголије на југу? Та земља својом површином два пута превазилази територију САД-а. Ар земље ће се куповати по цени од 1000 долара, и за цео Сибир биће потребно платити 3 трилиона долара, у периоду од 20 година. Годишње ће се плаћати 200 милиона долара, од којих ће половина одлазити на увоз робе из САД.

Сибирци не могу побећи од тога да се морају подчинити неком страном утицају, а САД ће им изгледати пријатније него њихови азијатски суседи. На крају крајева, Владивосток је ближи Лос Анђелесу, него Москви…

6. Да бисмо спровели ове, за нас више него битне мере, ми ћемо под видом „демократских промена“ дати словенској стоци монархију. Свакоме народу даћемо председника-марионету. И даћемо им што више галаме, помпе и бљештавила! Монархизам је добар због тога што сву енергију масе усмерава у ветар. Одвлачи им пажњу од нашег тајне активности структуирања становништва по обрасцу који нама одговара. Председник, то је фигура тобоже изабрана од стране народа (а ми ћемо успоставити изборну процедуру тако да све изгледа да је по закону), помоћу које ћемо управљати свим неопходним процесима. Председник ће имати неограничено пуномоћје. Премештањем кадрова на више позиције структура моћи, он ће на њихово чело поставити наше људе. Војска, Министарство унутрашњих послова, Државна безбедност и све специјалне јединице биће директно подчињене председнику. А то значи – нама. У нашим рукама биће само конци који воде до руку председника. И ми ћемо повлачити те конце онако како је потребно, у циљу остваривања грандиозне замисли покоравања свих племена и царстава и потчињавања нашем наднароду, кога је изабрао Бог Израиљев.

7. Али оно што је главно то је – новац. Новац ради све. Новац је власт. Новац је сила. Ко има новац, тај има оружје и то најмодерније. Он има армију најамника. Новац влада средствима масовног информисања која заглупљују милијарде људске стоке. Новац купује људе који су нам потребни. Новац уклања непокорне. Бомбардује фанатике који нам се противе – Ирачане, Србе, а у перспективи – Русе. Капиталом и освајањем власти се решава све. Ми већ више од 3 хиљаде година увежбавамо нагомилавање капитала и освајање власти и нико нам у томе не може бити раван. Ви немате свог новца. Немате ни своје власти. Немате је и нећете је ни имати! Нећемо вам то дозволити!

Ми вас неизмерно мрзимо! Та мржња нам даје снагу да вам се смејемо у лице, да се учврстимо уз ваше поверење и да управљамо вама показујући “бригу” за вас и за вашу децу, за будуће унуке и праунуке, којих у стварности неће ни бити.

Ви сте осуђени на пропаст. И све док ви не схватите ову просту истину, све док се батргате, до тада ће вас тући више него обично. Ако будете послушни, остаће вас 65–70 милиона јединки, а у противном 40–45 милиона.

Оно што је тренутно важно је да се одржимо још најмање 2-3 године. А затим за нас у овој земљи више неће бити никаквих проблема. Направићемо таква заштитна средства да се нико од вас и не помакне. Све што ће бити, нама је познато, и све је од нас контролисано и тајно управљано. И нико нема снаге да нам се супротстави.

Шта ћемо урадити

1. Светске залихе индустријских сировина се троше и већ на почетку следећег миленијума “западно друштво” неће моћи да задржи свој ниво потрошње без нових извора – колонијалних земаља, донора. Зато су наша стремљења сада усмерена на Русију и то из два разлога:

Први – ликвидација најмоћније независне империје која заузима шестину површине Земље.

Други – завладати њеним богатствима која чине 60-70% укупне количине светских залиха сировина и 75-80% откривених светских залиха нафте и гаса концентрисаних у Сибиру и на обалама Северног Леденог океана.

2. Клима планете се мења, планета је изложена интензивном отопљењу. Пустиња се шири на север брзином од 10км годишње, а исушивање земље брзином од 25км годишње. Већ сада, древни светски центри: Атина, Рим, и пре свега, Јерусалим (Израел) спадају у зону вештачког наводњавања. Кроз 20 – 30 година биће потребно размишљати о пресељењу огромних маса цивилизованих народа у северније делове од места где они тренутно живе. У то време, на Кубану, у Ростовској области, у Украјини, биће изузетна суптропска клима, а у Черноземју и на северу Украјине, клима садашњег Предкавказја. Ако се сетимо историје, треба признати да су те земље у ставри исконске земље древне јудејске Хазарије то јест Израела, које је освојила Кијевска Русија у 10. веку. Словени су овде привремени гости и они подлежу исељавању. Ми ћемо вратити ту територију и на тој благодатној земљи ћемо саградити Велику Хазарију – јудејску државу исто онако како смо пре 50 година саградили Израел, потискујући Палестинце. Овде ћемо преселити део Израиљаца, а словенску стоку ћемо прогнати далеко на север, иза граница Москве. Тамо ће бити мала северна територија – резерват са компактним становништвом, сличан индијанским резерватима у Америци.

Извор: Русский взгляд

ДОДАТАК:

Ционизам | СВЕТЛО ИСТИНЕ

„НАРОДНА“ ВЛАСТ РУСИЈЕ ПОСЛЕ ОКТОБАРСКЕ РЕВОЛУЦИЈЕ

Од 22 члана прве комунистичке владе 17 су били Јевреји. Од 119 чланова комунистичког Руског савета који је владао Русијом непосредно после револуције чак 81 је био Јевреј.  Поред тога, од 554 виша руководиоца Совјетског Савеза у постреволуционарном периоду 447 су имали јеврејско порекло.

САВЕТ НАРОДНИХ КОМЕСАРА:

1. Председник Савета – Уљанов (Лењин); Рус.
2. Комесар за Спољне послове, Чичерин (по матери Јеврејин); Рус
3. Комесар за послове националности, Чугашвили; Рус.
4. Претседник Вишег економског савета Лурје (Лерин); Јерменин.
5. Комесар за установљење, Шлихтер; Јеврејин.
6. Комесар пољопривреде, Гритјан; Јерменин.
7. Комесар Државне контроле, Ландер; Јеврејин.
8. Комесар Војске и морнарице, Бронштајн (Троцки); Јеврејин.
9. Комесар државног ерара, Кауфман; Јеврејин
10. Комесар јавних радова, Шмит; Јеврејин.
11. Комесар јавног снабдевања, Е. Лилина (Книгисен); Јеврејка.
12. Комесар народне просвете, Луначарски; Рус.
13. Комесар за вероисповест, Шпицмерг; Јеврејин.
14. Народни комесар Алфелбаум (Зиновјев); Јеврејин.
15. Комесар за јавну хигијену, Анвелт; Јеврејин.
16. Комесар финансија, Гуковски; Јеврејин.
17. Комесар печата, Коген (Володарски убијен); Јеврејин.
18. Комесар за изборе, Радомисљски (Урицки убијен); Јеврејин.
19. Комесар правде, Штајнберг; Јеврејин.
20. Комесар за евакуацију, Фенигштајн; Јеврејин.
21.и 22. Његови помоћници, Равич и Заславски; Јевреји.

Укупно 22 члана: Руса 3, Јермена 2, Јеврејина 17.

ВОЈНИ КОМЕСАРИЈАТ

1. Комесар Војске и Морнарице, Бронштајн (Троцки); Јеврејин.
2. Председник револуционарног штаба Сев. Војске, Финшман; Јеврејин.
3. Комесар Војно-судски 12-те Армије, Ромм; Јеврејин.
4. Политички комесар 12-те Армије, Мејчик; Јеврејин.
5. Политички комесар 4-те Армије, Ливенстон; Јеврејин.
6. Председник савета армије Западног фронта, Позерн; Јеврејин.
7. Политички комесар Московског Војног Округа, Губелман; Јеврејин.
8. Комесар Политички Витебскога Вој. Округа, Дејб; Јеврејин.
9. Комесар за војну реквизицију града Слуцка, Калмановић; Латиш.
10. Политички комесар Самарске дивизије, Бекман; Јеврејин.
11. Војни комесар исте дивизије, Глузман; Јеврејин.
12. Комесар реквизиционог одреда Московског Округа, Зузманович; Јеврејин.
13. Председник Главног москов. војног. савета, Бронштајн (Троцки); Јеврејин.
14. и 15. Његови помоћници, Гришфелд и Скљански; Јевреји.
16. и 17. Чланови истог савета: Шородак и Петч; Јевреји.
18. Војни комесар московске области, Штајнхард; Немац.
19. Војни комесар московске области, Дулис; Латиш.
20. Комесар школе пограничне групе, Глајзер; Латиш.
21. Политички комесар 15-те дивизије Савета, Дзенис; Јеврејин.
22. Политички комесар 15-те дивизије Савета, Плонски; Латиш.
23. Комесар Војног савета кавкаских армија, Лехтинер; Јеврејин.
24. и 25. Изванредни комесари Источног фронта, Буно и Шилман; Јевреији.
26. и 28. Чланови Казанског Војног савета Розенхолц, Мејхоф, Незенхолц; Јевреји.
29. Командант црвене армије у Јарославу, Геккер; Јеврејин.
30. Начелник Петровградског војног комесеријата, Цајгер; Јеврејин.
31. Политички комесар Петроградског војног округа, Гитрис; Јеврејин.
32. Командант Западног фронта према Чехословачкој, Вацетис; Латиш.
33. Члан савета војне комуне, Лазимер; Јеврејин.
34. Начелник војне комуне (бив. аустр. официр), Колман; Јеврејин.
35. Војни комесар Московског вој. округа, Матказ; Јеврејин.
36. Начелник одбране Крима, Зак; Јеврејин.
37. Командант курског фронта, Слузин; Јеврејин.
38. Његов помоћник, Силберман; Јеврејин.
39. Политички комесар Румунског фронта, Спиро; Јеврејин.
40. Пуномоћник за преговоре о миру с Немачком, Давидовић; Јеврејин.
41. Кандидат, Шнеур; Латиш.
42. Војник, Смирнович; Јеврејин.

Дакле од 43 члана: Руса 0, Латиша 8, Немаца 1, Јевреја 34.

КОМЕСАРИ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

1. Народни комесар Апфелбаум (Зиновјев), Јеврејин.
2. Његов помоћник черзвичајне комисије (Ч. К.-а) Радомисљски (Урицки) убијен од свог политичког друга; Јеврејин.
3. Начелник пропаганде, Голденрудин; Јеврејин.
4. Председник економске комисије Пертогр. комуне, Ендер; Јеврејин.
5. Потпредседник комисије за хигијену, Рудник; Јеврејин.
6. Комесар за евакуацију избеглица, Фенгштајн; Јеврејин.
7. Његов помоћник, Абрам Крахман; Јеврејин.
8. Комесар Петроградског печата, Володарски (убијен); Јеврејин.
9. Петроградски градоначелник, Шнајдер; Јеврејин.
10. Московски градоначелник, Мичор; Јеврејин.
11. Комесар Московског печата, Красиков; Јеврејин.
12. Комесар Петроградске полиције, Фејерман; Јеврејин.
13. Начелник бироа за печат, Мартинсон; Јеврејин.
14. Московски комесар јавне безбедности, Розентал; Јеврејин.

Чланови Петроградске Чрезвичајне комисије “Чека”
15. Мејкман; Јеврејин.
16. Гиллер; Јеврејин.
17. Козловски; Пољак.
18. Водел; Јеврејин.
19. И. Размирович; Јеврејка.
20. Ђесперов; Јерменин.
21. Иселевич; Јеврејин.
22. Крассиков; Јеврејин.
23. Бухан; Јерменин.
24. Мербис; Латиш.
25. Пајкис; Латиш.
26. Анвелт; Немац.

Чланови Савета Петроградске комуне
27. Зорке; Јеврејин.
28. Радомисљски; Јеврејин.

Чланови Московске Чрезеичајне Комисије “Чека”
29. Председник; Дзержински; Пољак.
30. Подпредседник: Поерс; Латиш.
31. Шкловски; Јеврејин.
32. Кнејфис; Јеврејин.
33. Цејстин; Јеврејин.
34. Размирович; Јеврејин.
35. Кронберг; Јеврејин.
36. Хајкина; Јеврејка.
37. Карсон; Латиш.
38. Шауман; Латиш.
39. Лентович; Јеврејин.
40. Ривкин; Јеврејин.
41. Антонов; Рус.
42. Делафабр; Јеврејин.
43. Циткин; Јеврејин.
44. Е. Розмировић; Јеврејин.
45. Свердлов; Јеврејин.
46. Бизенски; Јеврејин.
47. Бљумкин (убица фрофа Мирбаха); Јеврејин.
48. Александрович; Рус.
49. Рајтенберг; Јеврејин.
50. Финес; Јеврејин.
51. Закс; Јеврејин.
52. Јаков-Голдин; Јеврејин.
53. Голперштајн; Јеврејин.
54. Книггисен; Јеврејин.
55. Лацис; Латиш.
56. Дејбољ; Латиш.
57. Сејзан; Јерменин.
58. Дејбкин; Латиш.
59. Начелник Таганрогског затвора, Либерт; Јеврејин.
60. Фогељ; Немац.
61. Закис; Латиш.
62. Шиленкус; Јеврејин.
63. Ансол; Латиш.
64. Председник комисије Трубецког бастиона и Петровловске тврђаве, Модел; Јеврејин.

Свега 64 члана, од којих: Руса 2, Пољака 2, Јермена 3, Немца 2, Латиша 10, Јевреја 45.

КОМЕСЕРИЈАТ ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА

1. Народни комесар, Чичерин (прогнан); Рус.
2. Његов помоћници: Карахан; Јерменин. Фритче; Латиш.
3. Директор пасошне експедиције, Марголин; Јеврејин.
4. Консул у Берлину; Јофе; Јеврејин.
5. Придоддат консулату у Берлину (кажњен у 1919 год. као комесар Баварске Совјетске републике), Левин; Јеврејин.
6. Начелник бироа штампе и информација при посланству у Берлину, Акселрод; Јеврејин.
7. Изванредни пуномоћник у Паризу и Лондону, Бек; Јеврејин.
8. Консул у Бечу и Лондону, Розенфелд (Камењев); Јеврејин.
9. Посланик у Христијанији, Бејтлер; Јеврејин.
10. Консул у Глазгову, Малкин; Јеврејин.
11. Председник делегације за мир у Кијеву, Каин Раковски; Јеврејин.
12. Његов помоћник, Мапуилски; Јеврејин.
13. Правни консул, Астшуб, (Илсен); Јеврејин.
14. Генерални конзул у Кијеву Гринбаум, (Кшевински); Јеврејин.
15. Генерални конзул у Одеси, А. Бек; Јеврејин.
16. Консул у Америци, Мартенс; Немац.

Дакле од 17 чланова: Руса 1, (па и њега су протерали), Јерменин 1, Латиш 1, Немац 1, Јевреја 13.

КОМЕСЕРИЈАТ ФИНАНСИЈА

1. Први комесар (због сумњиве делатности био је протеран из Париза), Мержвински; Пољак.
2. Његов помоћник, Дон-Соловеј; Јеврејин.
3. Комесар, Исидор Гуковски; Јеврејин.
4. Његов помоћник, И. Акселдор; Јеврејин.
5. Директор канцеларије, Закс (Гладнев); Јеврејин.
6. Директор канцеларије, Богољепов; Рус.
7. Главни секретар, Хаскин; Јеврејин.
8. Његов помоћник, Берта Хиневич; Јеврејка.
9. Председник финансиских конгреса савета, Лацис; Латиш.
10. Његов помоћник, Вејстман; Јеврејин.
11. Комесар за ликвидацију руско-немачких рачуна, Фирстберг; Јеврејин.
12. Главни секретар његов, Коган; Јеврејин.
13. 14. и 15. Администрација народних банака, Михелсон, Закс, и Акселрод; Јевреји.
16. Садников; Рус.

Финансијски агенти
17. У Берлину, Лаундау; Јеврејин.
18. У Копенхагену, Воровски; Јеврејин.
19. У Штокхолму, Абраам Шнекман; Јеврејин.
20. Главни ревизор народних банака, Кан; Јеврејин.
21. Његов помоћник, Горенштајн; Јеврејин.
22. Главни комесар за ликвидацију приватних банака, Анрик; Јеврејин.
23. Његов помоћник, Мојсеј Ковш; Јеврејин.

Чланови техничке комисије за ликвидацију приватних банака
24. Ељашевич; Јеврејин.
25. Г. Хифтлих; Јеврејин.
26. А. Рогов; Јеврејин.
27. Г. Лемерих; Јеврејин.
28. А. Розенштајн; Јеврејин.
29. А. План; Латиш.

Дакле, од 29 чланова: Руса 2, Латиша 2, Пољак 1, Јеврејина 24.

КОМЕСЕРИЈАТ ПРАВДЕ

1. Народни комесар, и. Штајнберг; Јеврејин.
2. Комесар касационог суда, Шредер; Јеврејин.
3. Председник Московског револуционарног трибунала, И. Берман; Јеврејин.
4. Комесар сената у Петровграду, Бер; Јеврејин.
5. Претседник врховне револуционарне комисије, Бронштајн (Троцки); Јеврејин.
6. Претседник иследничке комисије при револуционарном трибуналу, Блузман; Јеврејин.
7. Судија тога трибунала, Легендорф; Јеврејин.
8. Судија тога трибунала, Слицки; Јеврејин.
9. Прокуров трибунала, Фридкин; Јеврејин.
10. Главни секретар конфиденционог оделења, Хајнбарк; Јеврејин.
11. Главни секретар народне комуне, Ширвин; Јеврејин.
12. Комесар за народну заштиту, Луцки; Јеврејин.

Народни заштитници
13. Г. Антокљски; Јеврејин.
14. В, Аронович; Јеврејин.
15. Р. Биск; Јеврејин.
16. И. Бајер; Јеврејин.
17. А. Гундар; Јеврејин.
18. Г. Давидов; Јеврејин.
19. Р. Кастарјанц; Јерменин.

Дакле, од 19 чланова: Руса 0, Јерменин 1, Јевреја 18.

КОМЕСЕРИЈАТ ЗА ХИГИЈЕНУ

1. Комесар, Дауге; Немац.
2. Начелник Фармацеутског одељења, Рапопорг; Јеврејин.
3. Његов помоћник, Фукс; Јеврејин.
4. Директор комисије против бенерич. Болести, Вебер; Јеврејин.
5. Директор комисије за заразне болести, Вољсон; Јеврејин.

Дакле, од 5 чланова: Руса 0, Немаца 1, Јевреја 4.

.
КОМИСИЈА НАРОДНЕ ПРОСВЕТЕ

1. Народни комесар, Луначарски; Рус.
2. Комесар Северне Области, Гринберг; Јеврејин.
3. Претседник комисије васпитног института, Г. Золотницки; Јеврејин.
4. Начелник Муниципалне секције, Лурје; Јеврејин.
5. Начелник Пластичког института, Штенберг; Јеврејин.
6. Главни секретар комесаријата, М. Ајхенхолц; Јеврејин.
7. Начелник позоришне секције (жена Камењева), О. З. Розенфелд; Јеврејка.
8. Њена помоћница, Зац; Јеврејка.
9. Директор 2. департмана, Гројним; Јеврејин.

Чланови професори социјалистичке академије наука
10. Рејснер; Немац.
11. Фритче; Латиш.
12. Гојхборк; Јеврејин.
13. М. Покровски; Рус.
14. Велтман; Јеврејин.
15. Собељсон; Јеврејин.
16. Крупскаја; Јеврејка.
17. Нахамлес Стеклов; Јеврејин.
18. Стучка; Јеврејин.
19. Немировски; Јеврејин.
20. И. Раковски; Јеврејин.
21. К. Р. Левин; Јеврејин.
22. К. С. Ољшански; Јеврејин.
23. З. Р. Шетенберг; Јеврејин.
24. Гурвич; Јеврејин.
25. Лудберг; Јеврејин.
26. Ерберг; Јеврејин.
27. Келтулон; Мађар.
28. Гроссман (Рошчин); Јеврејин.
29. Крачковски; Јеврејин.
30. Урсинен; Финац.
31. Тоно Сирола; Финац.
32. Розин; Јеврејин.
33. Данчевски; Јеврејин.
34. Глејцер; Јеврејин.
35. Голденрудин; Јеврејин.
36. Будин; Јеврејин.
37. Карл Рапопорт; Јеврејин.
38. Ротштајн; Јеврејин.
39. Лурје; Јеврејин.
40. Меринг; Немац.
41. Газе; Јеврејин.

Почасни чланови исте академије
42. Роза Луксембург; Јеврејка.
43. Клара Цеткин; Јеврејка.

Литературни биро Московског пролетеријата
44. Ајнхенхолц; Јеврејин.
45. Полански (Лебедев); Јеврејин.
46. Херсонскаја; Јеврејка.
47. В. Зајцев; Јеврејин.
48. Брендер; Јеврејин.
49. Ходасевич; Јеврејин.
50. Шварц; Јеврејин.
51. Директор 1. департмана, Познер; Јеврејин.
52. Управитељ комесеријата, Алтер, Јеврејин.

Дакле од 52 члана: Руса 2, Финца 3, Латиш 1, Мађар 1, Немац 2, Јеврејин 43.

КОМЕСЕРИЈАТ ЗА СОЦИЈАЛНУ ПОМОЋ

1. Народни комесар, Е. Лилиан (Книгисен); Јеврејка.
2. Директор, Паузнер; Јеврејин.
3. Главни секретар, Е. Хелфман; Јеврејин.
4. Помоћник секретара, Роза Хауфман; Јеврејка.
5. Директор пензионог одељења, Левин; Јеврејин.
6. Директор канцеларије, К. Ф. Розентал; Јеврејин.

Дакле, од 6 чланова: сви су Јевреји.

КОМЕСЕРИЈАТ РАДА

1. Народни комесар, В. Шмит; Јеврејин.
2. Његов помоћник, Радус, (Зенкович); Јеврејин.
3. Начелник комисије јавних наоружања; Јеврејин.
4. Комесар за јавна наоружања, М. Велтман; Јеврејин.
5. Његов помоћник, Кауфман; Немац.
6. Главни секретар, Раскин; Јеврејин.
7. Члаан Комесаријата, Кушнер; Јеврејин.
8. Директор експлозивног одељења, Зарх; Јеврејин.

Дакле, од 8 чланова: Руса 0, Немац 1, Јевреја 7.

.
КОМИСИЈА ЗА ОБНОВУ ГРАДА ЈАРОСЛАВЉА

1. Председник, И. Д. Тартаковски; Јеврејин.
2. Главни агент, Исидур Заблудски; Јеврејин.

Дакле, оба члана су Јевреји.

.

Подаци

This entry was posted on 29. априла 2013. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: