ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Црта

Подвуцимо црту! То је једино што нам је преостало ако желимо да спасимо државу и народ. Овако даље не иде! Мислим да је то, напокон, јасно већини грађана. Свакога дана је све горе и горе. Расту терети дугова, политичари настављају да нас задужују и немају никакву идеју како да покрену производњу и запосле оволики народ који не ради, и који је егзистенцијално угрожен.

Све веће износе издвајамо за камате. Тако је 2011. на име камата плаћено 42 милијарди динара, 2012. – 67 милијарди динара, ове године ће бити плаћено 90 милијарди динара, 2014. – 120 милијарди динара, 2015. – 160 милијарди динара и 2016. – 220 милијарди динара. Такав раст задужености је неиздржив.

У једном тренутку, када више нико не буде хтео наркоману да доставља опијуме, јер наркоман више неће моћи да плаћа дозе, доћи ће до колапса система. Тај дан се приближава. Уколико желимо да избегнемо слом, онда морамо да – подвучемо црту! То је психолошки важно.

Српска касица-прасица

Грађани су сиромашни, исцрпљени, разочарани, уплашени и апатични. Изгубило се поверење и грађани више никоме не верују. Присуствујемо последњим политичким преварама и обманама. Невоља и сиромаштво ће опаметити и ујединити грађане. Напокон ће сви схватити да је једини излаз из ове несреће – економија и духовна обнова. Неће више веровати празним политичким обећањима, него само оним људима који имају конкретна решења и који стварају дело. Треба нам нови концепт и нови људи. Људи који имају референце и који могу да нас извуку из овог безнађа. Свакога дана се будимо са мучнином. Не видимо излаз. Не видимо људе који би могли да нас поведу у бољи живот.

Политички олош и њихови тајкуни су монополизовали медијски простор. Државу су претворили у куплерај. Велики Брат и Фарма врше културни геноцид над нашим народом. Све је програмирано и смишљено за затирање здраве памети. Нормални, скромни, радни и поштени људи су проглашени лудацима. Најгори људски шљам промовише порнографију и простаклук. Намерно шире пропаганду да нема људи, да смо сви нерадници и лопови, и да нас ништа не интересујe. Доживели смо ону народну клетву – да Бог да имао, па немао. То је психолошки убило читаву једну генерацију. Писао сам и опомињао да се организовани криминал решава у два дана. Организован криминал је директно везан за врх државе. Довољно је само да похапсите врх државе и да одсечете главу организованом криминалу. Међутим, оно што је много опасније и теже за решавање је социјални криминал. Рачун за наплату нам је, нажалост, дошао.

Монструозно убиство тринаест наших суграђана само је доказ дубоке болести нашега друштва. То стање ће се драматично погоршати уколико хитно не – подвучемо црту! Генерације које су изашле из Другог рата и оне које су рођене после тог рата живели су у друштву у коме је свакога дана било боље. Држава се градила и привредни развој је био очигледан. Генерације из осамдесетих упадају у проблеме стабилизације, несташица, пар-непар система, али још увек се живи на слави из прошлих времена. Генерација деведесетих је сурово кажњена. Распад државе, хиперинфлација, ратови, исељавања, злочини, криминал, силиконске курветине по медијима као узор младима, клошари који су се сами названи жестоки момци, јајаре који су радили најпрљавије послове за Тајну службу, тајкуни разбојници, јапијевци бангстери, тржишни фундаменталисти, медијски могули скојевци, политички олош, сва та булумента шибицара, пљачкаша, лудака, психопата, проститутки, сецикеса, бараба и пробисвета опљачкала је до темеља Србију.

Имали још шта да се опљачка? Има. Остало је још довољно да они буду политички активни, да нас свађају, плаше, замајавају, зајебавају у здрав мозак, да нам се у лице спрдају, да нас краду, пљачкају, отимају, лажу и да причају о томе да ћемо умрети ако не уђемо у ЕУ, и да требамо да признамо реалност да нам је отето Косово, јер су им то наложили њихови налогодавци из Брисела и Вашингтона, шесторазредни чиновници, који их држе у шаци и који их уцењују. Ако хоћемо да се спасимо од тог зла, морамо да – подвучемо црту! Шта значи подвлачење црте? Заустављање даљег тоњења у баруштину и жабокречину. Политички олош је намерно све умртвио у друштву, угушио домаћу производњу, протерао паметне и вредне људе из политике и друштва, само да би они могли да створе монополе и да вечно паразитирају на народној несрећи.

Уколико желимо да се спасимо, подвлачење црте значи да се прочишћавају сви канали, одмуљава баруштина и свежа вода пушта да однесе сав политички смрад из нашег јавног живота. Како то да постигнемо?

Морамо прогласити – банкрот! То је једини начин да зауставимо даљу пропаст. Ко ће прогласити банкрот? Слажемо се да то неко мора да уради? Садашњи политичари то неће никада да ураде. Али пошто стиже слом, пошто се приближавамо дану када неће бити исплаћене пензије, онда ће то довести до тектонских промена у друштву, избиће социјални немири на улицама свих градова у Србији и тада је пресудно важно, да бисмо избегли крвопролиће и коначну окупацију државе, да разумни и поштени људи, који читају ове текстове, који знају шта се спрема, буду добро организовани да би се преузело управљање распаднутом државом. Власт ће се ваљати улицама и постоји опасност да шизофрени демагози, бежећи од своје болести, покушају да се социјалном демагогијом наметну као месије, који су спремни да државу и народ извуку из невоље.

Уколико успеју да се заиста наметну, те социјалне психопате заиста могу да заведу уплашени народ, онда Србија упада у мрачан период сопствене самоизолације и територијалног смањивања, свођење Србије под једну разгранату шумадијску шљиву. Уколико будемо паметни, уколико ове моје речи будемо добро разумели, онда постоји велика могућност да обновимо државу, умножимо народ и створимо добре услове за живот наших потомака. Зато је важно да се организујемо и да направимо визију,стратегију и оперативне планове за излазак из садашњег стања. Потребна нам је Влада националног спаса која ће спроводити усвојени програм за спас Србије.

У тој Влади радиће наши најбољи стручњаци из земље и расејања, искусни професионалци са великим референцама на светском тржишту, људи који се никада нису бавили политиком и људи који искрено воле Србију и желе да помогну свом народу. Имамо ли ми такве људе? Имамо. Свуда око нас их срећемо и знамо да их има и у расејању. Можемо да пронађемо много незадовољних људи који су се разочарали и повукли, али који су спремни, на различите начине, да помогну држави и нацији. Такви људи неће доћи да остану у политици, него ће владати једно кратко време, најдуже до годину дана, како би увели ред у државу, покренули производњу и отпочели запошљавање сиротиње, након чега ће се повући и препустити да се уведе – директна дигитална демократија.

Циљ нам је да створимо друштво без плаћених политичара, јер политичар не сме да буде занимање, него избор у једном кратком временском периоду, ради спровођења политике у интересу шире друштвено политичке заједнице. Мењамо суштину и карактер политике. Мењамо политички систем који, уместо пропале и шпекулантске представничке демократије, претварамо у политички систем непосредне демократије. Када се уведе нови политички систем и јасно постави систем непосредне демократије, онда можемо да очекујемо да ће доћи до убрзаног привредног развоја у држави и до њеног темељног економског и духовног преображаја. Влада националног спаса, која буде прогласила банкрот и која буде увела привремене мере у организацију државне управе, спровешће радни стечај.

То значи да ће припремити пет стручних тимова која ће се покрити следеће области пословања.

Први стручни тим, биће задужен да увођење законских правила игре за све учеснике на тржишту и одбрану грађанских институција. О томе ће се старати полиција, судство, тужилаштво и војска, док ће им Скупштина пружати пуну подршку у увођењу реда у државу. Сви садашњи закони биће поништени и у року од месец дана донеће се најважнији закони, састављени на неколико страница, за примену новог политичког и економског система у Србији.

Тај нови политички систем би могао да се назове или народни капитализам или етички капитализам. Један у низу важних закона за успостављање дисциплине и реда у држави, ради чишћења терена од паразитизма, лоповлука и покварености, односиће се на доношење Закона о пореклу имовине свих јавних личности од 1989. до 2013. и Закон о конфискацији имовине која је стечена на привилегован начин. На тај начин, одузимањем имовине, биће кажњени тајкуни, политички олош, криминалци и корумпирани скотови из Тајне службе.

Највећа казна за њих је да им се конфискује имовина у корист испражњених пензионих, здравствених и социјалних фондова. Када им се узме имовина, онда не морају ни да леже у затвору. На овај начин држава успоставља систем који се бори против велеиздаје државних интереса, пљачке државне имовине и злоупотребе службеног положаја, политика више није уносан бизнис, него се поново враћамо изворним начелима републике и непосредне демократије.

Други стручни тим ће се бавити само уштедама у државној управи. Садашњих 100.000 људи који опслужују Владу и локалну самоуправу биће сведени, рационализацијом и компјутеризацијом државе, на само 10.000 службеника, док ће сви остали бити преквалификовани на нова занимања на слободном тржишту и они ће, уместо да празне буџет, трајно пунити буџет, богатећи се својим радом. Циљ је да се сви порези у држави смање на 10%, да би после три године били смањени на 5%, док би захватање на плате било за производна занимања 25% , а за непроизводна и до 45%. Нестали би сви буџетски дефицити.

За прву годину би сви службеници примали минималне плате. Тако би се уштедело и до 2 милијарде евра, које би се могло одмах да улажу у привреду за покретање производње. Нема спаса државе без покретања домаће производње и запошљавања људи.

Трећи стручни тим би се бавио покретањем производње и запошљавањем. Према студији једног америчког института Србија је на 17 месту по ресурсима које има за убрзани привредни развој. Све предлоге за покретање производње и запошљавање људи сам написао. Циљ треба да нам буде да БДП са садашњих 17 милијарди евра годишње дигнемо на 220 милијарди евра. Србија то може.

Требају нам људи који то знају да раде. Када будемо имали пуне државне касе, много лакше ћемо лобирати за одбрану Космета и заустављање погубног антисрпског фашизма у администрацији Брисела и Вашингтона. Господо другови, тако се брани Србија и српство. Све остало су празне приче политичког олоша.

Четврти стручни тим ће се бавити реекспортним пословима. Имам комплетно разрађен план шта треба радити. Потребно је само створити услове да се сви ти светски послови несметано обављају преко наше државе.

Пети стручни тим ће бити систем контроле за извршавање преузетих обавеза. Нема велике приче. Меримо резултате и пролазна времена. Ко је успешан иде даље, ко није постигао резултат, замењују га способнији.

Влада националног спаса ће подвући црту и неће дозволити никакво више задуживање Србије. Нема задуживања! Све можемо постићи на други начин. Морамо се да ослонимо на сопствене снаге и сопствене ресурсе. Пријатељи из света ће радити са нама, јер ће имати добар интерес. Нудим Србији и грађанима Србије излаз из садашњег стања. Нудим Србији и грађанима Србије да покренемо производњу и запослимо све који хоће да раде. То је наш историјски задатак. Када подвучемо црту, чека нас боља будућност.

Бранко Драгаш

извор: Dragas.biz

Подаци

This entry was posted on 29. априла 2013. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање

%d bloggers like this: