ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Дан уједињења патриотског блока

Године 2006. успостављен је национални консензус свих водећих политичких актера о доношењу новог Устава Србије, у коме је на више места наглашено да су Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Србије. Тада је 90% интелектуалне, политичке и медијске елите, макар јавно, стајало на становишту одбране Косова и Метохије у саставу Србије. Године 2013. успостављен је нови политички договор да Косово и Метохија буду предати тзв. независној држави Косово зарад добијања фамозног датума за улазак Србије у ЕУ.

И сада је иза овога стало 90% политичке, интелектуалне и медијске елите. Шта се десило за ових 7 година? Како је дошло до ове промене? Најпре је Демократска странка напустила одбрану Косова и Метохије у саставу Србије у оквиру Друге Владе Војислава Коштунице, а након проглашења тзв. независности Косова 2008. године. Потом је СПС изневерио изборну вољу грађана после избора 2008. године и прешао на страну ДС, формирајући Владу која ће почети преговоре са тзв. приштинским режимом и постићи прве антиуставне споразуме којим се држава Србија одриче права на КиМ. И на крају је СНС такође прекршила сопствена предизборна обећања да ће поништити све договоре које је Борко Стефановић постигао у Бриселу, после избора 2012. године преузела политику ЛДП и наставила са предајом КиМ, која врхуни у потписивању бриселског споразума и признању независности Републике Косова.

До 2006. године имали смо само ЛДП као политичку странку која се залагала за признање тзв. реалности на КиМ, што у преводу значи признање тзв. независног Косова. ЛДП на изборима никада није добио ни близу већинску подршку грађана Србије за такву политику. Ниједна друга од ове три горепоменуте странке није на изборима кандидовала политику ЛДП-а, тј. признања независног Косова, већ је после избора почињала да спроводи такву политику, мимо изборне воље грађана Србије који нису за то гласали. Најпре ДС, затим СПС и на крају СНС.

Време је за стварање заједничког патриотског политичког блока ПРОТИВ УЛАСКА СРБИЈЕ У ЕУ – ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ У САСТАВУ СРБИЈЕ, са захтевима за тражење оставке Владе Србије, ослобођење медија и ванредне парламентарне изборе, са бољом контролом изборног процеса. Онај ко изда Косово, издаће и Рашку област, издаће и Војводину, издаће и Прешево и Бујановац, продаће и Телеком и ЕПС, и пољопривредно земљиште и водоводе у Србији странцима, и увести ГМО семе и храну. Под истим тим притисцима из Брисела, Берлина и Вашигтона, и под истом том празном причом о уласку Србије у ЕУ.

Ставови свих српских родољуба око КиМ, НАТО, ЕУ, Хага, Сребренице, геноцида над српским народом – идентични су и чине квалитетан темељ за изградњу јаког патриотског блока за одбрану Србије. Насупрот томе, стара и нова Влада Србије дишу као једна. Коалиција СНС-СПС-ПУПС-ЈС-УРС-ДС-ЛДП-СПО-ЛСВ-ТАЧИ је створена и функционише.

Сматрамо да је 10. мај и велики народни митинг у Београду у организацији Срба са КиМ против бриселског споразума – историјски тренутак за уједињење патриотског политичког блока и почетак пада Владе Дачића, Вучића, Динкића и Николића и пута до ванредних парламентарних избора, победе патриотског блока и формирања патриотске Владе Србије. Национално јединство треба склопити пред Србима са Косова и Метохије који организују овај протест и обавезати се да нема размимоилажења унутар националног блока док овај режим не падне са власти.

извор: Двери

Подаци

This entry was posted on 1. маја 2013. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање

%d bloggers like this: