ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Неопаганска „прослава“ Миланског едикта у Виминацијуму

Христос Васкрсе!

Налазимо се у цркви Светога Максима Исповедника у Новом Костолцу. Ја сам надлежни свештеник, протојереј Александар Маихаиловић. Данас је Вакрсни уторак, 7. мај 2013. године.

Зашто се ја обраћам вама? Моје обраћање има следећи повод. Наиме, налазимо се у ситуацији једној, која је веома блиска ситуацији из бајке „Царево ново рухо“. Да подсетим, у бајци „Царево ново рухо“ цар је био потпуно наг и његови дворјани су убеђивали народ и становништво да он има ново одело, и сви су морали да аминују, да климају главом, све док се једно безазлено дете није јавило и рекло да је цар го, односно да нема никакво одело.

Е па, „Царево ново рухо“ је следећа ситуација.

Наиме, 18. маја 2013. године Република Србија организује прославу Константинове године, односно године Миланског едикта, 1700-ту годишњицу, у Виминацијуму.

Зашто ја ово говорим? Зато што се археолошко налазиште Виминацијум налази на граници са мојом парохијом, чији сам ја надлежни парох.

У оквиру прославе 1700 година Константина у Виминацијуму ће бити одржане следеће манифестације: у 18 часова биће изложба артефаката, биста и скулптура нађених на тлу Србије и Виминацијума под називом „Константин и његово доба“. А у 20 часова у импровизованом амфитеатру биће изведена опера „Аида“ од Ђузепеа Вердија, у извођењу Народне опере из Београда.

Међутим, поставио бих питање свима вама – какве то везе има са царем Константином? Најпре сама „Аида“. Јер, као што знамо, „Аида“ без обзира што је музички веома укусно дело, сама структура „Аиде“ је својеврсни неопаганизам. Да сад не препричавам садржај „Аиде“.
И постављам питање какве везе има садржина „Аиде“ са прославом године цара Константина?

Зар се неопаганским вредностима промовише Хришћанство?

Зар је то наш идентитет?

Зар је то икона цара Константина и уопште икона наше вере?

Друго, и веома битно је следеће. Промоција или представљање тих артефаката под именом „Цар Константин и његово доба“ биће у једној просторији или испред једне просторије у којој се налази мозаик Хи-Ро, сад урађен пре две године, 2011, који се налази на поду.

Ја сам пре неколико година, наиме 2011. године, направио једну малу емисију где, са господином Кораћем, који ме је уверио да ће бити тај знак наше вере и симбол Христов, биће заштићен, ограђен, да њега неће да газе. Међутим, не само да он није поштовао и испунио своје обећање, видећете касније, показаћу вам фотографије, тај симбол је итекако био гажен и он се налази у тој просторији у коју ће доћи и господин Томислав Николић, и сви министри у Влади Републике Србије, позван је и наш патријарх који нема уопште информације о томе.

Дакле, у тој просторији се тај симбол Хи-Ро, налази у једном пониженом положају, у једном положају у коме се налазе они који су побеђени. Налазе се под ногама неопаганских вредности. У име неопаганских вредности, римских, предхришћанских, у име вредности које промовише египатски Пантеон, римски Пантеон, символи антихришћански, дакле у тој једној атмосфери символ победе цара Константина налази се у пониженом положају.

Зар је то икона наше вере?

Зар је то икона Константинове победе, зар је то икона Христове победе?

Зашто ово говорим?

Па, говорим да бих скренуо пажњу и да просто, они који буду ово гледали знају да прослава коју организује Република Србија у Виминацијуму 18. маја ове 2013. године нема никакве везе са духом цркве, са духом хришћанства, са духом цара Константина. Него се неопаганске вредности, дакле вредности које је управо сам цар Константин победио, крију вешто и лукаво иза имена, лика и иконе хришћанског цара Константина и Миланског едикта.

Као доказ тога је и ритуални рад који је имала Велика национална ложа Србије новембра 2012. године у тој, назвао бих је, мистичној просторији. Под чијим ногама, дакле, под ногама масона се налазио тај знак Хи-Ро.

loza Srbije

Питам: зашто сте, господо масони, то урадили?

Зашто када на вашим ритуалним радовима је забрањен сваки говор о религији и о политици?

Волео бих да ми главни, велики гранд командер, господин Ђурић да одговор – зашто сте газили нашу светињу новембра месеца 2012. године? Питао бих такође великог мајстора ваше масонске ложе – зашто сте понижавали наш хришћански символ?

Господина Павловића и господина Мартиновића, бивше велике мајсторе Велике националне ложе Србије –  зашто сте понизили нашу светињу у вашем ритуалном раду – са каквим правом сте ви њу газили?

И са каквим правом сада стављате, не само ви, него и господин Кораћ, па чак и Република Србија, ставља под своје ноге то знамење победе цара Константина и победе цркве?

Зашто?

Зато што се савремени пагани, савремени неопаганизам, вешто прикрива иза хришћанских вредности. Сматрајући да је његов тријумф, његова последња реч, да је он коначно победио цркву и победио хришћанство. Икона и слика, те назови победе, је мистична манифестација која ће се одржати 18. маја 2013. године у Виминацијуму. И то управо на суботу која је симбол Шабата, односно симбол скупљања на сабат оних који се баве неопаганским ритуалима.

Мој позив свим хришћанима, православним, из ове околине: немојте ићи браћо и сестре 18. маја у Виминацијум, и немојте давати своје присуство неопаганској манифестацији. Немојте се клањати египатским боговима Озирису и Изиди. Немојте се клањати онима који газе наш хришћански символ на поду.

Тражим од господина Томислава Николића, председника Србије, да заштити наш символ од гажења, скрнављења, понижавања, пљувања, и свих понижавајућих грубости, којима ће бити изложен тога дана.

Нека је Господ Бог са свима вама.

Христос Васкрсе!

Advertisements

Подаци

This entry was posted on 8. маја 2013. by in ДУХОВНА РИЗНИЦА.

Кретање

%d bloggers like this: