ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Стратегија „проблем – реакција – решење“

Манипулацијски концепт „Проблем-Реакција-Решење“ хиљадама година је главни погонски мотор завера и својеврсни природни наследник „Подели па владај“ стратегије. Иако га је овим именом први прозвао Дејвид Ајк, примере видимо у историјској литератури као и оној аналитичкој – данас је једино питање је ли то била случајност или је плод раније завере, што ћемо видети у пар најистакнутијих примера.

Како се решити хришћана? Прогласите их „терористима“

Најранији историјски пример учесталог коришћења овог принципа био је римски цар Диоклецијан (245.-313.). Он је сматрао да је сузбијање личних слобода најбољи начин за боравак на власти, те је државу водио као генерал. Након краја сукоба с Германима и Сасанидима, цару је био потребан нов непријатељ. Прво је објавио да је царство у кризи па је из тог разлога увео високе порезе чиме је створио велике немире. Првобитни циљ био је повратак подршке од стране псеудо-робова.

Тај нови непријатељ су били хришћани. Игнорисао их је петнаестак година и њихов број је нарастао на 10% читаве популације. Како се борити против непријатеља који више није мањина? Једноставно – етикетирате их и прогласите терористима. Етикета је дошла након службене посете Антиохији која је изискивала крвну жртву. Наравно, било је јасно ко неће пристати на такве услове. Први је цара упозорио дворски пророк који је указао на немогућност гледања у будућност због хришћана.

Тлачење увек заврши радикализацијом

Наравно, хришћани одбијају жртвовање богу Јупитеру, а прва жртва био је Романус, представник хришћана, коме је одрезан језик те је бачен у тамницу. Но, овакав начин прогона није био делотворан у жељеној мери па је царски намесник Галериус предложио „терористички false-flag“ напад на палату у Никомедији. Пар дана касније палата гори, нема доказа о нападачима, а за све су окривљени хришћани – Диоклецијан забрањује скупове, пали Библије и цркве, хришћане баца у арене.

Друге је пак окривљавао за жртвовање животиња Јупитеру иако то нису учинили, да би накнадно због непризнавања завршили у тамници. Оваква пракса је уродила сасвим супротним учинком од очекиваног – број хришћана је растао, као и њихова моћ, да би касније Константин „легализовао“ нову религију. На тај начин је добио моћну војску и ојачао царство. Питање је је ли тако нешто жељено од почетка.

Хегелијанска дијалектика и лажна дихотомија

Данас је овај појам „Проблем-Реакција-Решење“ познат и као „Диоклецијанова теорија“, или „Хегелијанска дијалектика“ и „Лажна дихотомија“ (лажни избор, дилема). Иако је Ајков поглед на теорију прихваћен као сфера „теорије завере“, заправо је најбоље видљив кроз mainstream скицу – Блеров спин апарат који је Британију увео у рат због, касније се доказало, лажних извештаја о ирачком оружју за масовно уништење. Алистер Кембел је због тога смењен, а многи сумњају у атентат на др. Дејвида Келеја, стручњака за инспекцију оружја и „звиждача“‘, који доказано није починио самоубиство.

Резултат те лажи данас је масовно убиство бројних Ирачана и 75% унакажене новорођенчади у Фалуџи због коришћења обогаћеног уранијума. Министри Британије, пак, говоре како то није случај и како је реч о злонамерним медијима и „повређеном ирачком егу“. Овај пример обмане је најбољи јер је јавно објављен, што за све остале догађаје није случај.

Ратни бизнис

Напад на њујоршке куле Близнакиње многи „теоретичари завере“ упоређују с Диоклецијановим уништавањем палате и Хитлеровим паљењем Рајстага или Ноћи дугих ножева. Од контролисаног урушавања до мистерије торња број 7, читав догађај био је под ударом разних теорија од којих многе имају врло занимљиве индиције и конотације. Шта се све заправо одвијало након овог напада, сами смо сведоци и данас – напади на Авганистан и Иран, терористички насртаји на Сирију, Пакистан, Јемен и Етиопију, „Patriot Act“, беспилотне летелице по САД-у…

Операција Northwoods четрдесетак година раније укључивала је урушавање обојене беспилотне летелице у близини Кубе, за шта се би се оптужила Куба, што би био добар разлог за одмазду, но ту идеју је пре реализације одбио Кенеди. Још раније видимо сличне манипулације следећи траг новца у Првом и Другом светском рату, а управо су браћа Ротшилд на тај начин загосподарила британском империјом манипулирајући вестима с бојишта у Ватерлоу.

Након „Подели па владај“ и „П-Р-Р“ следи дословна хипноза

Још дубља сфера концепт веже уз готово сву новију историју чији се кључни сегменти вежу уз П-Р-Р поступке. Тако поједини аутори сматрају како је Нови светски поредак заправо масивна Диоклецијанова теорија која се постиже уз Тоталитаристичко шуљање, „менталитет роја“ и сложени друштвени инжењеринг који, као по правилу, увек доводи до жељених резултата. Једноставно, прегломазна је целокупна шира слика и обим манипулисања.

Као закључак можемо навести како је од „Подели па владај“ до „Проблем-Реакција-Решење“ требало индикативно мало времена. Данас се иде у генетску сферу, а људи су директно хипнотизовани путем масовних медија и технологије па ће кроз коју деценију и овај перфидни систем заменити неки ближи филмском „Матриксу“. До тада можемо веровати у теорију случајности свих глобалних збивања или бити „теоретичари завере“, али без обзира на наше лепе жеље – све се и даље несметано одвија око нас…

.

Ратко Мартиновић

Извор: Dnevno

Подаци

This entry was posted on 27. маја 2013. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: