ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

„False flag“ операције

„False flag“ – операција „под лажном заставом“

Операција под лажном заставом („False flag“)  је назив за све тајне операције и сличне активности (као што су оружани и терористички напади, атентати или саботаже) које предузима нека држава или организација на начин да је припише некој другој, најчешће супарничкој држави или организацији у пропагандне сврхе. Циљ таквих активности је да на своју страну ставе домаћу или међународну јавност у неком спору, односно да створе изговор који испуњава уставне и политичке услове за рат, ванредно стање или ескалацију неког сукоба.

С обзиром да је главна сврха таквих операција пропагандне природе, ваља их разликовати од традиционалних ратних лукавстава као што је коришћење непријатељских униформи, застава и опреме ради инфилтрације у непријатељске положаје приликом конвенционалних ратних препада.

Иако је операција такве природе било и у ранијим периодима историје, оне су посебну важност добиле у 20. веку, делом услед злоупотребе све већег утицаја пропаганде и масовних медија у оружаним сукобима, а делом због потребе да се пре ескалације или започињања сукоба прибави што оправданији casus belli  (повод за рат). Због тога су такве операције имале улогу у неким од најпознатијих светских оружаних сукоба у прошлом веку. Вероватно најчешће помињани пример операције под лажном заставом је инцидент у Gleiwitzu, односно напад на радио-станицу у том немачком пограничном месту који су у лето 1939. године, користећи осуђенике у пољским војним униформама, инсценирале безбедоносне службе нацистичке Немачке како би створили изговор за инвазију Пољске којом је отпочео други светски рат.

Уколико се операција под лажном заставом успешно изведе, обзиром на њену тајност, накнадно доказивање њеног постојања је прилично тешко, делимично и због тога што се докази обично тумаче као „цинична“ контра-пропаганда супротне стране. До разоткривања операција под лажном заставом обично долази тек деценијама иза тих догађаја, најчешће услед сведочења учесника или отварањем државних архива с најстроже поверљивим подацима.

Најпознатији  пример „False flag“ операције последњих деценија су напади на САД „отетим“ путничким авионима 11. септембра 2001. године, које trutheri  („истинаши“) приписују америчким обавештајним службама.

На подручју бивше Југославије најпознатије операције под лажном заставом су „Маркале“ и „Рачак“, које су организовале западне обавештајне службе.

Џон Кери – промотер актуелне „лажне заставе“

Џон „Тетурави“ Кери, амерички министар спољних послова, одржао је говор који ће нас довести до прага Трећег светског рата. „Канализирајући“ Колина Пауела, Дубаи и кувајтску девојчицу из инкубатора, Кери је изнео низ лажи о сиријској влади, како би оправдао додатне војне акције у том подручју. Свакако, Кери каже да се никада неће моћи пронаћи доказ о томе ко је извео тај напад.

Војно-индустријски комплекс пребацио је у пету брзину, јер два велика рата и бројне тајне операције широм света нису довољни да задовоље наше сотонске господаре. Они желе још више проливене крви и и још више мртве деце и Ал Каидине испоставе у свакој средњоисточној земљи. Време је да прозовемо марионете из владајућих структура; јер сви су они љигави лажови.

Баш као и Буш, и Џон Кери сипа бљувотине о „оружју за масовно уништење“, што и доликује правом члану друштва „Лобања и кости“.

Свакако погледајте ову анализу Алекса Џонса – пошаљите је свима које знате. Ово је видео доказ, равно из уста лажљиваца. Немојте после рећи да нисте знали, немојте рећи да нисте били упозорени; и немојте учествовати у њиховим окупаторским ратовима. Немојте ћутати, и припремите се за још напада под лажном заставом, за још лажи и позивања на рат. Напади хемијским оружјем тек су почетак.

„Назвао ме је један познаник који је радио за војску. Звучао је јако узрујано, у погледу ситуације у Сирији. Никада га досад нисам чуо тако узнемиреног.

Рекао је: ‘ Ону праву операцију под лажном заставом  не представљају напади отровним гасом, већ су то 4 морнаричка разарача без пратње, усидрена близу сиријске обале. Они су лака мета за сиријске противбродске пројектиле (руске производње) који лете брзином од 7 Маха а за које немамо никакву одбрану…’

На подручју Медитерана, Америчка ратна морнарица тренутно нема ниједну групу носача авиона.

Такође је рекао: ‘Краљевство Саудијске Арабије понудило је Путину примамљиву нагодбу с ОПЕК-ом у вези нафте ако Русија одбије помоћи Сирији. Овим би и САД изгубио своју садашњу улогу у ОПЕК-у на Средњем истоку.’

Слабо је чувана тајна да Саудијска Арабија и Катар финансирају побуњенике у Сирији. Обе те земље желе изградити гасовод кроз Сирију до Турске, како би могле отпремати природан гас преко тог гасовода у Европу. Неки извештаји кажу да је Путин досад стајао на страни Сирије зато што није желео да се оконча уносни, готово монополски статус Русије у вези извоза природног гаса у Европу.

Можда је ово један од оних прекретничких тренутака који разоткривају банкарски финансиране ратове и показују шта такви ратови заправо јесу: работе у сврху останка владара из сенке на власти.“

Подаци

This entry was posted on 28. августа 2013. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: