ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

ТПП – међународни споразум којим ће Монсанто држати свет у шаци

За сада је познато да ће ТПП тражити укидање свих забрана ГМО-а. Све земље које потписују ТПП морају да дозволе да се ГМО узгаја у њиховој земљи и да ће бити коришћен за храну и остале потрепштине. Такође, свако означавање ГМО-а на производима биће илегално. Они који се буду противили ГМО-у биће тиме и против слободне трговине, што ће резултирати економским и другим санкцијама. Овим споразумом доћи ће до гашења свих произвођача генеричких лекова, осим америчких гиганата који ће задржати монопол патената и производње.

Брисел и Вашингтон су недавно најавили стварање највећег трговинског споразума у историји који ће помоћи милионима незапослених да зарађују за свој хлеб. У такву причу, која указује на обједињавање читавога света и крилатицу „кад се мале руке сложе, све се може“, би се можда и могло поверовати да у целој овој причи нема закулисних игара које непрестано треба ишчитавати, а о којима обични грађани немају појма. Информације о томе какав ће то трговински савез бити остају скривене, баш као и „благодати“ које из њега произлазе. Осим овог, већ најављеног трговинског споразума САД-а и ЕУ, ствара се још један трговински споразум којим ће САД успешно објединити све земље под своју власт. Транс-пацифичко партнерство (Trans Pacific Partnership –TPP)  је тајни трговински споразум између многих земаља света који ће донети такве бруталне рестрикције да ће народе претворити у зависну масу без идентитета. Иако ТПП не обухвата Европу, донеће врло важне последице јер се ради о опсежном пројекту који је настао под диктатом САД-а, а има многе сличности с увођењем многих контроверзних закона који у потпуности елиминишу људско право на живот и достојанство.

Превласт корпорација – тихо нас претварају у безличну масу

ТПП је тајни споразум који је у потпуности донесен изван закона, без ауторитета Конгреса, а његова главна сврха је стављање нација под своју јурисдикцију чиме ће корпорације имати апсолутну моћ. Овај споразум је креација од стране Канцеларије трговинског представништва САД-а, а укључује сараднике из Беле куће који заједнички делују под мотом „слободна трговина“. Шокантно је колико су поједини делови ТПП-а тајни да чак ни чланови Конгреса немају могућност да их погледају или открију.. Оно што се заправо зна о ТПП-у је „процурило“ кроз неке документе, иако ниједан не обједињује питање овог трговинског споразума. Земље које су тренутно укључене у ТПП су: САД, Аустралија, Брунеји, Канада, Чиле, Јапан, Малезија, Мексико, Нови Зеланд, Перу, Сингапур и Вијетнам.

Гиганти ће одлучивати о нама; поновите за мном: „Слободан сам!“

Разлог зашто је ТПП тајан не би требао чудити с обзиром на све оно што би захтевао, а што граничи с темељним људским правом.

За сада је познато да ће ТПП тражити укидање свих забрана ГМО-а. Све земље које потписују ТПП морају дозволити да се ГМО узгаја у њиховој земљи, и да ће бити коришћен за храну и остале потрепштине. Такође, свако означавање ГМО-а ће бити илегално. Они који се буду противили ГМО-у биће тиме и против слободне трговине, што ће резултирати економским и другим санкцијама.

Овим споразумом ће доћи до гашења свих произвођача генеричких лекова, осим америчких гиганата који ће задржати монопол патената и производње.

Компаније које производе ГМО моћи ће да се позивају на ауторско право које ће бити регулисано само од стране најутицајнијих. Интернет ће бити толико ограничен да ће онај ко користи слику, видео или аудио снимак тих компанија бити криминализован и вероватно ухапшен. Само коришћење интернета биће повезано са „Fair Use“ (доктрина која дозвољава ограничено кориштење „copyright“ материјала без тражења дозволе од аутора) што ће у потпуности уништити алтернативне медије, блогове и ућуткати већину грађана.

Тржиште САД-а и осталих земаља биће преплављено онечишћеном и несигурном храном од стране нација које немају никакве прописе о хербицидима и пестицидима…

ТПП је нови покушај онога што су већ хтели увести нама

Цензура интернета коју ТПП покушава да уведе само је нови покушај. Вероватно се само понеки сећају ACTA-e (Anti-Counterfeiting Trade Agreement)  и протеста који су били одржани широм Европе. Овај Трговински споразум против кривотворења настао је у сврху наводне заштите права интелектуалног власништва. Тиме је створен правни оквир за борбу против кривотворења робе, на пр. генеричких лекова, али и повреде ауторских права и интернета. Наизглед, оваква регулација се чини добром – штите се разна интелектуална и ауторска права, нема кривотворења. Наизглед, оваква регулација се чини добром – штите се разна интелектуална и ауторска права. Међутим, иза оваквог споразума је жеља корпорација за патентирањем и контролом сваког постојећег семена, затим за контролом лекова и лечења људи, за контролом информација итд…

Европска комисија је на пролеће ове године најавила забрану узгоја хране у баштама аутохтоним и генерално нерегистрованим семеном – што је потврдило сврху овог споразума (још није ступио на снагу) и намеру властодржаца. Одредбе које се проналазе у ACTA-и су врло сличне онима које се налазе у ТПП-у, разлика је једино у томе што се контролишу различити дeлови света. Међутим, ТПП има велику важност и за нас који живимо у овим подручјима – јер је он потврда наставка већ започете еугенике.

.

Маријана Каталинић

Извор: Dnevno

.

Advertisements

Подаци

This entry was posted on 11. септембра 2013. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: