ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Како оправдати лаж о „глобалном загревању“?

Доскора је цео свет био засипан мрачним прогнозама да ће због загађења атмосфере доћи до катастрофалних климатских промена и при том су помињане најчешће две последице: ефекат „зимске баште“ и „глобално отопљавање“. Ово се показало као пуцањ у празно јер је јасно да наша планета заправо клизи у неко ново ледено доба, додуше мало.

Уместо отапања ледених наслага на оба пола, сателитски снимци су показали да се последњих година тамо повећао снежни покривач и да нема ни говора о наглом отопљавању. Компјутерске прогнозе су омануле, а глобално отопљавање је заправо било политички, а не и научни аргумент.

Увећање површине поларних ледених капа на Арктику од 60% за годину дана

Дакле, бели медведи и остали становници ледених пространстава су за сада спасени. Неће морати да се зноје и губе своја станишта.

Савет УН за климу (ИПЦЦ) је у паници: Како да свету објасни то што се уместо опасног отопљавања које је наводно требало да подигне ниво мора и океана и при том потопи многе светске метрополе које се налазе на њиховим обалама догађа захлађење. За сада, остаје само Венеција на води. Њујорк се извукао у последњи час.

Лудило из лабораторија за производњу страха није било без зацртаног циља: У време док се широм света наука бавила изучавањем отопљавања као увода у потоп, нагло су нарасли рачуни за струју у домаћинствима и индустрији (због прескупе обновљиве енергије), а повећана је и корупција у политици. Најмоћније банке данашњице, оне из њујоршког Вол стрита и лондонског Ситија, на основу аларма научника да се ближи пропаст света, и то због људског немара и безобзирности око емисије угљендиоксида, покренули су лавину негативних предсказања да би створили панику у сваком кутку света. Здушно их је подржавао бивши амерички потпредседник Ал Гор који је покренуо Међународне климатске берзе у Лондону и Чикагу, а у позадини свега – тврде данас одлично обавештени аналитичари – јесте бизнис.

У трговини некаквим „сертификатима за емисију штетних гасова“ међу компанијама и државама, требало је да се згрну милијарде долара. Слично као са манипулацијама ценом нафте којима се преко ноћи стекну читава богатства, минимално повећање цене у игри великих бројева доноси ту корист неслућених размера. Барак Обама је још као сенатор из Илиноиса учествовао у настанку Климатске берзе у Чикагу, али је касније као председнички кандидат тврдио да није ништа знао о глобалном загревању.

Све те обмане су пале у воду када је недавно потврђено да се тло није загревало и да је температура у последње 22 године била стабилна. Прошле зиме се температура померила само за 0,1 одсто у односу на претходни период, што је на нивоу статистичке грешке.

Водећи медији данашњице нису објављивали утемељене налазе научника (посебно астрофизичара) да до промена није долазило због загађења од аутомобила и индустрије, већ због активности Сунчевих пега. Дакле, природни феномен, а не грех наше цивилизације.

Америчка Централна информативна агенција (ЦИА) умешала је своје прсте и у ову причу, као и у хиљаде других. За 630.000 долара наручена је научна студија о вештачком утицају на климу ове планете. Биће готова до 2014. године, а сврха тог пројекта је да САД добију ново оружје (Гео инжењеринг) којим би могле да туку своје непријатеље.

Слободан Јанковић

Извор: Vesti online

Подаци

This entry was posted on 25. септембра 2013. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: