ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Зомби апокалипса је одавно почела

Мобилни телефони, дроге, телевизија и хипноза

Rezultat slika za addicted people on their phones

Сећате се оних напада зомбификованих људи који су, у Америци, другима одгризали делове лица?

Сличне би се ствари могле наставити ако данашњој младежи пустимо да несметано узима свакојаке дроге и хвале их као супер метод за постизање доброг расположења.

Ако нисте чули за „Molly“, то је дрога за коју бисте барем требали бити свесни да постоји – нарочито ако имате млађу децу. Molly је улична дрога коју популишу људи као што су певач Kanye West  и глумица и певачица Miley Cyrus, који глорификују ту дрогу у својим песмама. Промовишу је као прочишћену форму Ecstasyja, али је заправо то иста дрога која је терала људе да полуде и дословно једни другима одгризају месо с лица.

Ово није научна фантастика; ово је стварност. Наше друштво је толико деградирано и толико је упало у блато да ће данашњи млади људи учинити све како би побегли од стварности, те ће, између осталог, узимати дроге које их буквално претварају у ходајуће зомбије. Такво стање ствари заиста је тужно, али би требало послужити као позив на буђење онима који се још увек не могу суочити с бруталном стварношћу, која показује да наше друштво хрли ка – зомби апокалипси.

Ма, знам, али то је смешно, зар не? Не, никако!

Зашто да се плашите зомби апокалипсе када већ јесте зомби?

Овде не говорим о ликовима из телевизијских серија као што је Walking Dead („Ходајући мртваци“). Говорим о зомбијима из стварног живота који су толико опијени дрогама, телевизијом, нашим болесним друштвом и безбројним другим дегенеришућим факторима да су се претворили у безумне, бездушне звери које више не маре за друге људе.

Мислите да претерујем? Јесте ли у последње време мало боље погледали у каквом је стању наше друштво? Људи су спремни да се дословно поубијају како би дошли до ајфона. Да и не говоримо о малоумним јадницима који седе у реду десет сати када се тај глупи телефон треба појавити у продавницама – јер, не дај Боже да их неко затекне како ходају градом с мобилним телефоном старијим од 6 месеци.

Но, не ради се ту само о ајфонима; читаво наше друштво је тешко болесно. Живимо у култури која је постала опседнута свиме што је неморално и насилно.

Јесте ли знали да просечни Американац проведе више од 40 сати недељно гледајући ТВ? То је више времена неголи неко проведе на послу с пуним радним временом! Према истраживању које је наручила Nokia, просечни корисник мобилног телефона погледа на свој телефон најмање 150 пута дневно или отприлике једном у сваких 6 минута.

Али, ствари су још и горе када баците поглед на следећу генерацију, чији припадници проведу више од 7 и по сати дневно конзумирајући дигиталне медије. Зар онда уопште чуди да се друштво урушава и претвара у хрпу зомбија?

Данашњи је свет пун људи који су дословно прекинули своје везе са стварношћу.

Rob Richardson

Offgrid Survival

Подаци

This entry was posted on 29. септембра 2013. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: