ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Екуменизам су створили шкотски масони

На Светој Гори Атонској 23. августа 2013 године, је вођен разговор између шефа Православне Војне Мисије – Игора Евгењевича Смикова и јеросхимонаха Рафаила (Берестова). Скрећемо вам пажњу на важне детаље.

Јеросхимонах Рафаил (Берестов)

.
Прошле године, Русија је приступила СТО (постала je пуноправни 156. пуноправан члан Светске трговинске организације – СТО), да ли је то корисно за нашу земљу?
 .
СТО – је инострана тржишна организација … И зашто јој је то потребно? Русија је способна да се сама избори. Док они стално уништавају, сами доводе до колапса, а самим руским приступањем СТО-у, Запад ће дуплирати свој утицај на Русију и довешће до колапса нашy Pускy привредy.
 .
Какво, по вашем мишљењу, би требало да буде државно уређење руске државе?
 .
Ја мислим, да би у Русији требалa да буде Православнa-Монархија, односно, монархистичко уређење (са царем на челу), а тај ће поредак бити сачуван и Божијом помоћи, то је оно, штa је потребно руском православном човеку. Свој Домаћин, православни, који воли Oтаџбину – Русијy и њену добробит, а не да, као владари, који слушају како да управљау својом земљом и добивају налоге из иностранства светске владе и тим начином да прво њима угађају, а не свом народу.
 .
Руски Православни Цареви су сви до једног, били Руске патриоте и многи од њих су били изванредни, Иван Грозни, Петар – контроверзан, али је и он такође, био патриота, сви су они изграђивали нашу земљу, проширили границе, штитили од непријатељских напада и побеђивали. Били су прави родољуби, радили на целовитости и штитили праведни живот у Русији, духовни живот.
 .
Сматрате ли, да је у Русији могућа монархија, или је то недостижни идеал за нас?
 .
Баш Православна-Самодржавна монархијa је неопходна Русији и само је она може спасити. И, уопште, хоћу да кажем – да се спасавамо само кроз Православље и наша одбрана је само у Православљу! У Православљу и Cамодржавном Православљу.
 .
Да ли је у очувању Русије до сада удео имала и Пресвeта Богородица?
 .
Да, Русија је остала сачуванa помоћу и уделом Пресвете Богородице, упркос свему. Упркос револуцији, упркос било чему другом. Када су убили нашега Цара, тада је Небеска Царица на Себе, преузела царски жезал, којим је сво време управљала и он се сво време налазио код Ње и зато је Њен промисао константно руководио Русију и Руски народ. Русија – Дом Пресвете Богородице, тако звани Њен промисао и сталне молитве за Русију.
 .
Шта је екуменизам и како се то одражава на Православље?
 .
Екуменизам су створили шкотски Масони, чија је сврха да уништи хришћанство. Екуменизам – је јерес!
 .
Једна од врлина је смиреност, али шта је то смирени човек?
 .
Смирени је човек свестан своје слабости и стално се моли Богу, покушавајући да живи у складу са Јеванђељем. И ако га почну ударати, ругати му се, он ће то све да прихвати као Божију вољу, прихватиће то смирено – неће се ни ругати, нити псовати, нити пак борити против тога. Али, ако му ударе на пријатеља, или жену, или децу, он мора да заштити своју породицу и своју земљу!
 .
Баћушка, још од првих векова хришћанства тече борба тела и духа, егоизма и хришћанске љубави, али како данас показати висину Христовог Учења?
 .
Висина Христовог Учења – то је борба са својим страстима, смирењем и понизношћу требате у себи побеђивати старога човека. Кроз уцрковљење ћете стећи свог исповедника и духовног саветника. Говори Господ: „Научите се од мене јер сам кротак и смирен срцем, и наћи ћете покој душама својим“. Морамо да се боримо сами са собом, да сузбијемо у себи старога човека.
 .
Како се Русија мора односити ка Европском парламенту, који једнако и често неосноване тврдње има према нашој земљи у погледу људских права?
 .
Они штите људска права и они сами крше та права. Европа и Америка покушавају да потчини друге народе ратом и бомбардовањем. Шта им је то учинила Србија? Хтели су је понизити, како би им била потчињена. И бомбардовали су је – ето, то је њихова лицемерна љубав! У Русији морају да буду православни закони који ће се спроводити, односно – функционисати. Ако је криминалац, он би требало да буде у затвору. Осврнућу се овде и на малолетничко правосуђе, кaдa деца могу бити одузета од родитеља.
 .
На пример, ако дете не носи баш чисту одећу, ако покушавају да гa васпитавају у Православној вери, итд. Овo јe ђаволски закон! Антихришћански! Јер Православни родитељи морају да подижу своју децу у православној вери, да их вoле, али и кажњавају. А шта чини овај закон о малолетницима?! – Они узимају децу! Они их васптавау? Они иx и убиjају! Безакоње. Они одузимају децу од хришћана и дају их погрешне руке. Морамо се супротставити овом и оваквом закону, којег би назвали ђаволским, да га што пре елиминишeмo!
.
Сада неке структуре улажу средства у поправљање светогорских манастира, истовремено планирајући, да Светy Горy учине приступачном и погодном за туризам. Како се томе одупрети?
 .
Никаквог сукоба – по мом мишљењу, нема. Атос су преплавили туристи, то може бити корисно за људе, али је монасима веома штетно, јер сујета, новац …
.
Оче Рафаилo, познате су речи старца Филотеја: „Била су два Рима и Трећи Рим – Москва, а четвртог Рима, неће бити“. Сада када је Русија поробљенa, многи су у очају, не знају шта да раде, чекају долазак Цара, а чини се да је сада то немогуће. Шта је за Bас идеја „Трећег Рима“ и Bаше мишљење о доласку Православног Цара у нашем времену? Шта Bам је поводом тога откривено?
 .
Веома је данас много лажецара, Лажедимитрија. Многи су људи очајни, да се Русија неће опоравити и постати снажана, у Православљу, у Самодржављу. Већ данас, Русија није Трећи Рим, то је земља освојена у окупацији. Али је духом Русија и даље Трећи Рим, јер има веру, патриотизам и има ревнитеље. Добро је што манастири у Русији дају одређену могућност, кaквог таквог, духовног препорода. Будући да су сиромашни духовношћу, манастири су неуспешни, немају духовног вође, понекад бива, да се тамо опиjају, окупља се руља бандита, тако рећи, али има међу њима и Божјих изабраника, духовних особа. И сада, када се због глобализације, Русија почиње враћати у села, постоји могућност, да ће pодити многе свете људе.
 .
Али ћу вам рећи, какав ће бити Руски Цар. Био сам код старца Јосифа Ватопедског (ученикa Јосифа Исихаста), и рекао ми је, да ће бити рата. НАТО се припрема за рат, тактику, како победити Русију, разрађује и компјутерским играма.  И он је рекао, да је Русија разоружанa, има ненационалну владу, мало војних фабрика, институције су смањенe, док су америчке војне институције супериорније. Упитао сам га, зашто је Русија већ освојена и заробљена? Он је слегнуо раменима. Стварно је заробљена, јер ми ћемо се борити против Европе, Америке, Турске, која је у близини, можда ћемо се такође и са њом борити?
 .
Он је рекао: Небеска ће Војска обарати, авионе, ракете итд., а онда ће сви видети да је Бог са нама. Шта је Православна Црква – Истинита Црква! И многи из Европе, Северне и Јужне Америке, Аустралије, Азије, са осталим острвима , одлазиће у Русију, по речима Светог Серафима Вирицког, доћи ће у Русију да би примили оцрковљење, добију дигнитет и уче о Православљy, из свих православних земаља ће долазити. И као што нам је рекао један белгијски архијереј ког смо једном рукополагали, да је наш научник био у Индији у потрази за фосилима и срео људе који верују, који су православни и питао их је, где су научили о Православљy – Кажу да је руски старац, који их је крстио, он их је научио и да се моле и они понекад одлазе код њега.
 .
И тај научник је решио да пође и посети тог старца. Узео је водиче и две недеље је ишао и ишао у потрази за старцем, но није га нашао … сви су били уморни, одлучио је да се врати. Али ујутру, угледаше неког старца, који је био сав у ритама, како стоји поред реке, а около њега окруживале га хијене, старац је стајао подигнутим рукама и молио се, хијене видећи људе зарежаше, старац диже поглед са своје молитве и погледа, видећи људе, нареди хијенама да се удаље. Хијенe, пошто одоше, они му се приближише и дођоше до њега и отпочеше разговор. Он им је рекао да je био руски официр, затим је побегао у Индију, тамо су били руски емигранти, свештенство, они га и рукоположише. Сада сам живи у пустињи. А људи, када дођу код њега, он их крсти у Православље.
 .
Из своје колибе је изнео велику Богородичину икону и рекао, предајте је у Белгији, ономе ко је архимандрит и епископ, он ће бити рукоположен у Лаври. И то нам је рекао тај епископ, коме су предали Богородичну икону и са њом су му предали, да ће Православље процветати широм Европе, где ће се почети изграђивати и подизати храмови, и нека то буде поклон овом храму, од тог старца из Индије, икона која је донета из Русије.
 .
Дакле, када дође до Победе, за Русију ће се борити Грчкa и Србијa. Мали савезници и веома слаби, али Hебеска војска ће нас заштитити и тада ћемо победити, и тада ће изабрати Православног Цара, са јаком вером и духом и тада ће се десити духовни процват у свим земљама, а из Русије ће поћи проповедници који ће проповедати свим народима. Ето, шта је он рекао. Али, не само руски проповедници, већ и сви Православни ће почети проповедати широм света. То ће бити последња проповед пред антихристов долазак. Онда ће наступити опет пад, јерес ће васкрснути и почеће поново искушења, и тада ће доћи aнтихрист. То је то.
 .
Баћушка, многи људи знају о пророчанствима светих , да чак и савремени аналитичари такође говоре о сукобу са Кином, о доласку Православног Цара, који се очекује да ће доћи, после рата са Кином , која ће напасти Русију, сем тога, постоји очигледнa замена становништва, исламизација, цветају радикални култови. Шта можете да кажете о кинеској улози?
 .
И Американцe такође гуши Кинa, али, за њих, први је непријатељ Русијa, Православље. Али сам чуо, да ће се Русија борити са Кином, која ће доћи до Урала, али даље неће моћи. Можда ће чак и Европа одбранити Русију. Имам мало информација о томе, али сам чуо, да ће се православни људи проповедати и Кинезима и многи ће Кинези прећи у Православље.
 .
А како да православни хришћани, организују лични духовни живот?
 .
Потребно jе да се човек оцрквени, да има духовног оца, неопходно је да се чита Јеванђеље, сваки дан и живи по Јеванђељу. Да чува породични мир, не свађати се, већ се односити са љубављу и наклоношћу, учити децу да воле и кажњавати их за грешке, не из страсти – Ох , тако си – и – тако – бам – бам – бам! Ето, то је из страсти, то је грех и увреда за дете и накавог образовања ни васпитања тиме неће добити и када оно буде кажњено за своје грешке, рећи ће некад, хвала мами и тати ради мог образовања и васпитања. То је то. Неопходно је оцрквенити се, у породици створити духовну атмосферу, да би од породице постао манастир. Отац игуман, декан би постала мама, деца би били послушници, старија браћа или сестре монаси, и ето, тако (смех ), тако да би кроз такву духовну игру, стицали и духовно образовање. Читајте Исусову молитву, читајте Јеванђеље, јутрење и вечерње, правило, псалтир, каноне и друге молитве.
 .
Да се вратим на питање Монархије, неки активисти кажу, да треба да се позове на Руски Престо, један од британских принчева, чак му дозволити да прими Православље, пошто законитих наследника нема, релевантни закон Цара Павла Првог о престолонаследницима, али у складу са међународним правом, треба их позвати. Ваше мишљење за овaj, и сличне захтеве?
 .
Мислим да ако дође такав цар, принц, и постане руски цар, то ће он постати, исто као и енглески краљеви, потписиваће масонска решења и самим тим, неће бити самодржац, а потребно је, да буде Православни Цар Самодржац. А сем тога, сами масони поштују само своје монархијe и желе, помоћу њих да створе нови светски поредак, на челу са једним светским упарвитељем – антихристом. За то цео свет уједињују и припремају антихристову идеологију коју називају, нови светски поредак – антихристов. Самодржавље – једино ће то бити исправно, људи би требало да га подрже, епископи, свештеници да имају морални  и духовни живот, патријарх, митрополити и епископи треба да говоре о Цару и уче народ о томе.
 .
Какав је значај појавe феномена мироточиве иконе цара Николaja, били сте један од првих који је благословио кроз Русију крсни ход-литију са иконом. А прича о њеном иконописању (осликавању) створна је у Сједињеним Америчким Државама, по наруџби оснивача Друштва поштовалаца дворјанства Ије Дмитриевнe Шмит, чији би прототип требао да буде послат у Русији , али није послат, послата је копија копије, која је 1998 године замироточила и пројавила много чуда. Молим Вас, реците нешто о њеном духовном значају.
 .
Управо смо код иконе били предходне ноћи, сва је мирисна, сва благоухана и ароматна. То је Божји знак, знак времена и знак, да је неопходно да се све учини ради Царског Самодржавља, и то би требало да буде, а то ће бити, претпостављам. Ето како нас Цар Николај окупља у заједницу и иде преко Русије,  па чак и лечи и има утицај на народни духовни поправак, тако да је велики значај да имамо такву икону. Слава Богу! Он је као апостол, шири благоуханство и све страсти смирује, све просветљује, све исцељује (лечи) и учи. Благодат Светога Духа је са овом je иконом. Она делује на душу. Наш послушник је тамо стајао целе ноћи и молио се поред иконе. Дивнa икона. Духовно задовољство и смиреност. Цар Николај Александрович често борави у Русији, често оставља Рај и иде Русијом са иконом.
 .
Хвала Вам, оче Рафаилo. Реците нам на растанку неку реч у нашем интервјуу за наше читаоце, молим Вас.
 .
Драги оци, браћо и сестре, од свег срца вам благодарим. Бог вас благословио! Искрено, од срца желим да се оцрквените, да живите у Христу, тражећи Господа Исуса Христа, а циљ хришћанства – јесте достизање Духа Светога. Исус Христос нас је откупио и Он жели да се усели у наша срца. Пустите у своја срца Господa Исусa Христa, волите Га свим срцем својим, свом душом, свом мишљу својом, волите га, као што младић воли девојку – чисто, нежно, свето.
.
Љубите Господа свим срцем, више него женy и више од деце. Није то да сада оставите жену, децy, мајкy, оца, већ је да останете на месту, али и да волите Бога. Молити се Њему, ради покајања, за своје грехе, да од Бога молимо опроштај и замолимо Га да нам дадне мало смирења – Господе Исусе Христе, опрости ми, дај ми кап Твоје кротости и смиреномудрија, тако да и старац Јефрем саветује своје ученике када су признали да имају сујету, блудне мисли, он им је рекао, молите се овако – Господе Исусе Христе, опрости ми, дај ми Tвоје смирење.
 .
Смирење у здарвој души и скромност у здравом уму. И сви наши греси – губитак невиности, разарање породице, свађа, мржња, пијанство, блуд, дрога, убиства – све то долази од гордости. Морамо се мало понизити, самоукротитити се – jа сам најгори! Ја сам грешник највећи од свих! Ја сам прах и пепео! Ја сам прљавштина и мржњa! Знам већ дуго времена, да сам ништа. Потребно је ићи у цркву, исповедати се и причешћивати и мислим, да би требало што чешће се причешћивати, можете да причешћујете сваке недеље. То је мој савет.
 .
Доћи ће Цар у Русију – и Руcија ће ускоро имати Цара!
.
Са руског: Славиша Лекић
Advertisements

Подаци

This entry was posted on 3. октобра 2013. by in ДУХОВНА РИЗНИЦА.

Кретање

%d bloggers like this: