ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Како Римокатоличка црква служи мамону

„Нико не може два господара служити: јер или ће на једнога мрзити, а другога љубити; или једноме вољети, а за другог немарити. Не можете. Богу служити и мамону.“  (Мт. 6, 24)

1 crkva oružje i erotikaРимокатоличка црква улаже у производњу оружја, антибеби пилула, порнографских материјала и скрива своје огромно богатство

Након десетак хиљада случајева сексуалних и педофилских скандала који су открили како свештеници Католичке цркве не зазиру од мучења и силовања деце, младих и жена, отворено се поставља питање може ли ова организована религија представљати камен темељац морала и етике. Но, ако мислите да је то једино „прљав веш“ који крије ова религијска организација, тада вас морамо разочарати. Истина је пуно гора.

Зарада пре свега

Иако смо већ писали о томе како немачка филијала Католичке цркве (КЦ-а) зарађује стотине милиона евра на порнографским и еротским материјалима, попут ДВД-а  и књига са експлицитним сексуалним материјалом као што је „50 нијанси сиве“, чини се да ова религијска организација не преже од зараде новца чак и на контроверзним производима попут антибеби пилула и оружја.

Katolička Crkva je uložila znatan novac u razvoj i proizvodnju vojnih bespilotnih letjelica.Католичка црква је уложила знатан новац у развој и производњу војних беспилотних летелица

Наиме, Pax-Bank, банка КЦ-а и Каритаса, која промовише етичко улагање новца у складу с науком Католичке цркве, се недавно нашла у необраном грожђу након што је немачки Der Spiegel открио како је ова банка уложила 826.000 долара у British Arms Company (BAE), ​​тачније, у највећег британског произвођача оружја, који је познат по производњи нагазних мина, лаког и тешког оружја јуришног, оклопних возила, тенкова, различитих система навођења и бојевих пројектила свакаквих врста.

Антибеби пилула је средство за спречавању зачећа, Католичка црква је деценијама сматра ултимативним злом, па ипак на њој је зарађивала

Осим овог изненађења, Pax-Bank је уложила 230.000 долара у Wyeth Pharmaceuthicals, компанију која је позната по својој гами производа за спречавање зачећа, попут антибеби пилула.

Ова инвестициона банка је уложила и 1.252.000 долара у различите компаније за индустријску прераду дувана.

Флоскула или нешто друго

Pax-Bank је основана 1917. године како би служила цркви и њеним институцијама у бољем економском сналажењу и улагању. На страници ове банке се јасно даје до знања који је циљ банке и како су црквене доктрине изузетно важне у пословању ове банкарске институције:

Crkvena banka koja ne mari za moral i etiku za koju se navodno zalaže.Црквена банка која не мари за морал и етику за коју се, наводно, залаже

„Католичка црква треба одличне перформансе унутар својих инвестиција које не смеју бити противне хришћанским вредностима. Од 1917. године Pax-Bank одржава одличан баланс између високих перформанси и хришћанских вредности кроз сопствену филозофију: ексклузивно фокусирање на католичке институције и њихове кориснике. Pax-Bankа се оријентише на послове и циљеве који прате хришћанске идеале. Капитал којим ми располажемо се инвестира с благословом Католичке цркве и највећег могућег одговорношћу и транспарентношћу. Инвестиције које се противе католичким хришћанским принципима се неће моћи остваривати кроз нашу банку. Ми то гарантујемо сопственим именом.“

Директор Pax-Bank, Винифред Хинзен, се јавно извинио за грешке које је начинила банка под његовим вођством, те је навео како ће се дотичне деонице истог тренутка продати.

Немачка транспарентност

У неколико задњих година, немачка је полиција ухватила бројне припаднике католичког клера који су тајили и крали новац како од дарадоваца, тако од Немачке државе. Der Spiegel је открио како су припадници Католичке цркве у задњих пар година отуђили преко 50 милијарди евра, што је за сваку државу огроман новац. Поред градње баснословних бискупских двора, до куповине станова, компанија, деоница и скривања новца испод душека, финансијске службе ове државе су имале пуне руке посла.

Carsten Frerk, политолог из Берлина, је на основу полицијских досијеа одлучио написати књигу под називом Violettbuch Kirchenfinanzen – Књига са мутним црквеним финасијама, но верници уместо да прочитају шта се у њој налази и шта је открила немачка полиција, сматрају како је реч о оцрњивању њихове љубљене цркве.

  Немачка Католичка црква добија огроман новац из државног буџета, па ипак тај новац нестаје у мутним работама

Јако је тешко рећи шта се дешава по осталим државама у којима КЦ има јаке „филијале“. У Хрватској су се у неколико последњих година догодили бројни финансијски и сексуални скандали, од проневере новца Каритаса до педофилије унутар црквених зидова и домова Каритаса, догодила су се и убиства повезана с клером као и продаја црквене земље од стране надобудног фратра. Па ипак, нико из јавности се не усуђује да пита је ли конкордат између Хрватске и КЦ-а правилна ствар и сме ли се опраштати порез институцији која врши малверзације с новцем и силује децу?

Чини се да транспарентност цркве у Хрвата нема никакве везе с истином нити правим стањем на терену, сво смеће се брзо помете под тепих, а свештеници, фратри и службеници Каритаса који су се огрешили о закон брзо постану стара вест о којој нико не жели да размишља.

Душебрижници бизнисмени

Католичка црква није једина организована религија која мора да одговара за своја (не) дела. Недавно је објављена информација у којој је откривено како је Англиканска црква, на чијем челу од Хенрика VIII стоји краљ или краљица Уједињеног Краљевства, инвестирала 10.000.000 фунти у највеће компаније за производњу оружја, понајвише у ДСЕи.

Britanske bespilotne letjelice u koje ulaže Anglikanska Crkva ili Engleska Crkva.Британске беспилотне летелице у које улаже Англиканска црква или Енглеска црква

Портпарол Енглеске цркве је рекао како је ДСЕи-јев удео у производњи оружја од укупне производње само 3% , но ипак ова фирма је водећи произвођач оружја у Великој Британији и та се чињеница не може побити.

Унутар ДСЕи – а се налази General Aviation која искључиво производи ратне авионе, хеликоптере, беспилотне летелице и друге „ратне играчке“ са напредном технологијом.

Та три посто зараде ДСЕи – а који се односе на производњу ратне технологије и оружја износе невероватних 4 милијарде долара годишње чисте зараде, тако да се Англиканска црква не може баш лако оправдати овом работом.

Сигурни смо да таквих послова има и више али овакве и сличне информације јако тешко долазе до јавности.

Љубица Шаран

Извор: Matrix world

Подаци

This entry was posted on 20. октобра 2013. by in ДУХОВНА РИЗНИЦА.

Кретање

%d bloggers like this: