ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Шта причаш то, бре… то је теорија завере!

„Појединац је хендикепиран када се сусреће са теоријом завере, јер је она толико монструозна да не може да поверује да је истина.“

Едгар Хувер, први директор ФБИ

Да, обично се тако прилепи та етикете “теорија завере” од стране некритичких присталица “званичне, гарант-истине” људима који још сумњају и размишљају својом главом, а у недостатку адекватних аргумената да им се контрира аргументима, осведоченим чињеницама и да тако у здравом полемичком дијалогу аргументује своје тврдње.

Не, они из чиста мира “опиче” – то је теорија завере, и тачка! Шта сад ту има да се полемише, јер ако су званични медији рекли да “је то тако”, онда је тако, бре!

Прво и последње – ја не верујем у “теорију завере”, ја верујем у ЗАВЕРУ! Не треба сада ваљда објашњавати да је завера чин и дело које је одувек постојао у људским друштвима. Завера је као кажњиво дело присутно у кривичним законима свих држава, па и Србије, то је факт!

Не морамо да гледамо у речнике да би знали шта је завера, но хајде да и то кажемо… ШТА ЈЕ ЗАВЕРА? Завера је чин и тајно планирано дело појединца или групе људи , које је противно интересима неког појединца или неке одређене групације људи и у складу је са тајним и скривеним интересима извршиоца завере. Да би завера успела, она нужно мора бити тајно планирана, иначе ако желиш велику заверу да изведеш и јавно објавиш…“за месец дана убијам краља Мргуда”, хмм… “мало сутра…”. Да пођемо од великих завера, тајно планирана дела која имају погубан карактер, називамо их – АТЕНТАТ: атентат на Кенедија је завера – атентат на краља Александра Обреновића је завера – атентат на Зорана Ђинђића је завера…

Постоје и завере од стране обавештајних служби (ЦИА) против одређених држава, или државника, па онда својим тајним радом жели да то спроведе у дело. Принцип рада свих обавештајних служби је заверенички, тајни, шпијунски, конспиративни, то је свима јасно! У индустријски развијеном свету без завере (индустријска шпијунажа) тешко може да се и замисли пословни успех, завера је постала саставни део стратегије сваке велике компаније, итд… итд…

Постоје и обичне завере нас обичних малих људи, а неке су и “слатке” са позитивним ефектом, рецимо…годинама ниси честитао жени годишњицу брака, желиш да је обрадујеш и да унесеш свежину у свом браку, и тако испланираш читав мали тајни сценарио са одређеним људима, да она и не слути шта се догађа, кад оно – ти јој уз велику гламурозну помпу честиташ годишњицу! Она је у “шоку”, али сузе радоснице крећу саме од себе, можда и “провала облака”, нешто лепо се догодило! Затим, ”скривена камера” на ТВ-у са познатим звездама, шта је то него слатка мала завера, где се сви ми смејемо, па на крају и сама “жртва”.

Е, сада да се вратимо на саму тему, зашто се поједини људи етикетирају са етикетом “теорија завере”, зашто се испред речи “завера” ставља реч “теорија”, и самим тим се на неки начин оптужују да трабуњају, да не говоре истину, да су чак и умоболни? Човек рецимо даје сасвим конкретне аргументе, очигледне чињенице, многобројне чињенице које говоре о реалним догађајима који се се догодили у пракси и које су неоспориве од обе стране, а они, присталице “гарантоване званичне истине” одмах “пљуну” и прилепе ти “теорија завере”, без и једног аргумента, без објашњења у аргументованој полемици!?

Ти им кажеш – ок, ти кажеш да то што причам, то је “теорија завере”, добро… онда оспори тачност мојих аргумената неким својим контра аргументом! Јок брате, они само аутоматски блебећу попут CD-а “то је теорија завере”, “то је теорија завере”, знајући да су на путу “званичног дискурса истине” и да су на “безбедном” терену, чак ће можда и да их хвале, а не да буду “црне овце” које сумњају у “званичне истине”.

Дакле, реч “теорија”, испред “завера”, има за циљ да укаже да све што одређена особа прича, оповргавајући и сумњајући у неку “званичну истину”, све то нема везе са животом, праксом, да је тај човек нешто као умоболан и бунца, и све је у границама некакве теорије.

Те “званичне истине” су понекад тако смешне, површне и лако обориве егзатним аргументима! А то се управо чини на исти начин као што полицијски инспектори испитују неко мистериозно убиство, пљачку, повезују се егзактни чињенични елементи, необориви у доказном поступку, прикупљају се докази који су међусобно повезани и упућују на “прави траг” и кад је “слика јасна”, доказивање истинитости на суду је техничко питање.

Али кад истим методом покушаш да истражујеш у “неприкосновене истине”, да докажеш да рецимо Напад на С.Т.Ц нису организовали Арапи, о нее… онда је то теорија завере!?

Како ћеш да осудиш Империју која све то фабрикује, она контролише све, она одређује све, и ко је “пријатељ” и ко је “непријатељ”, ко је “добар”, а ко “зао”, ко је “жртва”, а ко “агресор”… она је недодирљива, нема шансе!

Зашто се то догађа? Зашто је лако лагати обичног човека? Велике лажи су увек лако успевале, јер се прво створила илузија код обичног човека као и код интелектуалаца такође, да смо ми нека морална и одговорна цивилизацијa: “неће ваљда баш тако срамотно да лажу, не.. то је немогуће”, а при том се дубоко и катастрофално превиђа оно што сви “гурају под тепих”, а то је, да људски род, да наша “цивилизација” већ одавно “сече грану на којој седи”, људи који руководе тиме, у чијим рукама је неприкосновена власт су најодговорнији, уништавају се елементарни облици живота немилосрдно, од чијег опстанка зависе и животи људске расе, загађује се ваздух, вода, храна, планета, уништавају се шуме, биљке, животиње (кад број слонова остане на три, људи ће изигравати “хуманитарце”, ставиће слонове у неки резерват и поносно ће, али иронично говорити “спасили смо једну врсту”), воду људи све више пију из флаша а о непрекидној репродукцији, насиља, ратова, дрогираната у све већој галопирајућој трци за профит, престиж, да и не говоримо… на деструкцији живота се зарађује, загаде ти воду, па ти после продају “Coca-Colu”, воду у флашама. И шта сад после свих ових истина које знамо сви? Трујући животну средину, храну, све живо, од некада здравог и отпорног човека, направљен је “мутант”, који не може да издржи ни 3-4 дана без лекова ! И кад се све ово што сам причао узме у обзир, људи опет наивно мисле…

“Неће ваљда тако гнусно да лажу (!?) не бре, па ми смо цивилизација, јесте лаже се, није да није, има свакаквих гадости, али неће бре ваљда да убијају своје људе (09.11.2001)? “ После толико примера људи и даље “верују” и забијају главу у песак! Попови човека плаше да “ако не живи како треба” после смрти идеш у пакао, а заправо ми живимо у паклу одавно, а тај пакао се зове “Планета земља”!

Људи се напросто плаше да кажу своје мишљење које није у прилог “званичним истинама” па чак и кад се имају необориви аргументи, јер су онда они “против свих”, а њих ће осуђивати друштво, средина у којој живе, они који су хипнотички “опијени званичном истином”.

.

Небојша

Извор:  dzonson.wordpress.com

Препорука:  “Леминг синдром” – да ли сте хипнотисани лажима?

.

Подаци

This entry was posted on 26. октобра 2013. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: