ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Фукушима узвраћа на ХААРП напад!

Очитавања узета из снега који прекрива Сент Луис (Мисури) садржи двоструку количину зрачења у односу на нормалну, а забринутост да радијација из Фукушиме сада чврсто стиже на подручје Америке, расте. Да ли им се то враћа због ХААРП напада и узроковања потреса у Јапану?

„Очитавање зрачења које смо измерили у снегу су двоструко виша од нормалне количине. Нормално очитавање у овом подручју је око 30 ЦПМ „, пише YоуТубе корисник DutchSinse, из документарног видеа. „То значи да мале честице радиоактивног материјала заиста долазе из падавина. Досадашња испитивања су показала очитавање од око 30 ЦПМ на истом месту на леп дан, без падавина“, додаје он, истичући да снежна олуја у 2012. години је такође донела виши степен очитавања опасности од радијације.

Као што смо раније писали, очитавање Гајгеровог бројача на плажи у Сан Франциску показала су резултате 5 пута веће од безбедног нивоа нормалног позадинског зрачења, што је навело савезне званичнике да покрене истрагу.

Иако је могуће да су таква очитања повезана са тренутном кризом у нуклеарној електрани Фукушима, чињеница је да су званичници у Јапану умањили праве размере зрачења кроз медије и штампу на готово сваком кораку, те је разумљиво да је то распирило пламен сумње.

Недавно је извештено да су нове радиоактивне паре настале од оштећеног реактора број 3 у електрани, али представници ТЕПЦО-а су одбили да објасне узрок.

Бивши радник Фукушиме недавно је открио да су користили обичну лепљиву траку и жичане мреже за „поправку“ цурења радиоактивне водоспреме у 2012. као мере резања трошкова.

Одељење за здравство и људске ресурсе у Америци је већ наручио 14 милиона доза калијум-јодида, једињења које штити тело од радиоактивног тровања у периоду након тешке нуклеарне несреће, али надлежне службе су демантовале да је та куповина била повезана са кризом у Фукушими.

Да ли је радиоактивни талас из Фукушиме већ погодио Калифорнију?

Здравствени званичници потврдили су повишене вредности очитавања зрачења на плажама Сан Франциска, али нема званичног саопштења за јавност.

Предвиђање да ће Фукушимин радиоактивни облак погодити западну обалу САД-а негде у 2014., можда се већ догодио. У новом видеу који приказује очитавање позадинског зрачења Гајгеровог бројача на плажи у Сан Франциску показује пет пута већи ниво од безбедног.

Неколико дана након овог видеа појавио се нови видео мерења позадинског зрачења на плажи Coastside који је износио више од 150 микро-РЕМ по сату. Здравствени званичници у Сан Матеу потврдили су пораст зрачења, али су рекли да су „збуњени“, око његовог узрока.

Међутим, званичници су одбацили могућност да су очитавања могла бити повезана са зрачењем које цури из Фукушиме према западној обали, упркос предвиђањима стручњака прошлог лета да ће радиоактивне честице из Фукушиме доћи до САД-а обалним водама током 2014.

Видео приказује човека који мери очитавање радијације на различитим местима на плажи јужно од луке Пилар Поин. Позадинско зрачење у областима која непосредно окружују плажу су нормалне, али када се човек приближи самом мору, зрачење скаче на најмање 500%  од безбедног нивоа и аларм на Гајгеровим бројачу се пали. Човек са снимка тврди да је приликом његове претходне посете истој плажи, бројач очитавао радијације које биле су 13  пута веће од дозвоњеног нивоа!?

Америчка агенција за заштиту животне средине и агенција Стејт Департмента за јавно здравље сада истражују узрок зрачења и очекује се да ће више информација бити објављено врло скоро.

Иако ће званичници готово сигурно ублажити ситуацију како би спречили панику, важно је имати на уму да правој јавној здравственој кризи готово увек претходи дволичност владе.

ТЕПЦО и јапанска влада у више наврата су били ухваћени у лажи приликом настојања да умање размере катастрофе у Фукушими. У септембру је потврђено да је радијација око електране 18 пута већа него што је претходно известила агенција ТЕПЦО. Након што је из резервоара исцурило 300 тона токсичне воде у августу, очитавања подземних зрачења на биљке су скочила на 400.000 бекерела по литри, што је највеће очитавање од нуклеарне несреће марта 2011.

ЕПА званичници у Америци такође су лагали у недељама након 9/11, када су рекли спасиоцима и јавности да је ваздух на Ground Zero био сигуран за дисање. Према инсајдерима, ЕПА званичници су знали да је ваздух био затрован азбестом али одлучили су да прикрију истину, што је довело да је најмање 20.000 радника који су радили на рашчишћавању оболели, а доста њих је и умрло.

Мејнстрим медији такође не дају праве информације о последицама несреће у Фукушими, упркос доказима о заташкавању правих размера кризе од стране јапанских власти.

Забринутост да се савезна влада припрема за неки облик нуклеарне несреће повећала се након што је откривено да је Министарство здравства и социјалне заштите наручило 14 милиона доза калијум-јодида, једињења које штити тело од радиоактивног тровања након тешке нуклеарне несреће, чија ће испорука бити почетком фебруара.

Извор: Novi svjetski poredak

Подаци

This entry was posted on 8. јануара 2014. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: