ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Медијска кампања: „Зашто желим микрочип?“

Неки европски медији објавили су недавно да ће микрочиповање новорођенчади на простору Европе кренути већ ове године, тачније у мају. Заиста се надамо да је то само  лажна вест, а не стварност. Но, по свему судећи, микрочиповање нас очекује врло брзо. Недавно је и преко новог америчког система здравственог осигурања под називом Obamacare најављено чиповање становништа по, како кажу, властитој вољи. У исто време почела је и светска пропаганда микрочиповања људи у свету. Ту кампању под називом „Желим чип“ започео је светски познати медиј ББЦ. Наиме, они су почели све чешће да објављују све предности имплементације микрочипова у људима. Представили су пропагандни текст под називом „Зашто желим микрочип?“ („Why I Want A Microchip Implant“) у коме упозораваjу на све већи број крађа идентитета, превара с кредитним картицама и нестајања деце. Због тога вам је потребан чип, каже ББЦ. Они су представили и низ проблема које ће овај чип да реши, нпр. ви нећете морати ништа памтити – лозинке, пинове, све ће памтити ваш имплантат под кожом којег ћете уградити, наравно, својом вољом и својом вољом ћете одлучити да своје тело и ум предате контролном центру.

 

Јадни они који подлегну овој пропаганди. Но, како то и иначе бива, буде баш онако како кажу медији, ни мање ни више. Ако они кажу да треба да се чипујемо, људи ће у реду стајати не би ли у своје тело примили ово технолошко откриће које ће, по речима ББЦ-а, спречити све злочине света. Микрочип је најхуманије откриће икад, а сви ми који мислимо другачије једноставно нисмо толерантни, не желимо да помогнемо у спречавању криминала. Можда зато што смо управо ми криминалци? Сами ћемо бити криви када нам нестане дете које нисмо чиповали. Још ћемо и у затвору да завршимо јер не бринемо о свом детету, из примедбу „како то мислите нисте га чиповали?“. Тако ће отприлике тећи чиповање по властитој вољи. Систем страха и медијске манипулације је у пуном јеку..

Људи, затворени у системе правила, ухваћени су у мрежу брендова. Проблематизују се и најбаналније ствари. Од свега се прави политика, новац, звезде, идоли. Као да свет постоји тек од данас. Говоре нам колико смемо бити тешки. Колико накварцовани. Колико либерални. Колико откачени, а колико не. С ким смемо спавати, а с ким не. Ко је пожељан, а ко није. Шта требамо читати. Како преваспитати маму. Како баку стрпати у старачки дом и купити јој лопту за пилатес и још нам се спрдају са реклама док слушамо бајку о Грегору. Али овца остаје овца и његова картична и телефонска контрола је неизбежна као и моја. Банковне картице, попуст картице, лозинке, анкете, истраживања, завиривања, бројеви, логовања – све су то финте којима се разбија јединственост и посебност јединке, личности. Особа постаје број, евидентиран од стране закона. У Аустроугарској монархији Јевреји су носили жуте траке, у нацистичким логорима бројеве, увек је ту био жиг звери. Данас носимо ОИБ на сваком шалтеру, сутра нећемо морати ни бекнути (и тако немамо шта паметно рећи). Чип ће открити све наше тајне и комуницираћемо сензорски, онако како комуницирају амебе и остали бескичмењаци док их гледамо под микроскопом..

Одлично, чип ће нас ослободити размишљања, постојања и памћења. Нећемо морати да учимо и развијамо мозак, јер све што нам је потребно за живот у сенци чипа – биће у чипу. Он ће комуницирати, а ми ћемо блејати. Тако нам и треба када смо допустили тоталним психопатима да нам кроје свакодневницу и да нам кроје садашњост и будућност, када смо допустили психопатама да од људи направе робове и то још пропагирају као позитивно. Заиста, не отворимо ли очи ускоро, наћи ћемо се пред зидом и нећемо знати како даље. Биће или чип или живот. У жељи за животом многи ће изабрати чип, а ви остали који тврдите да га нећете или устаните или одустаните. Јер, блејањем нећемо постићи ништа.

Извор: Dnevno

Подаци

This entry was posted on 17. фебруара 2014. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: