ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Велики духовни рат

”Зато који мисли да стоји нека пази да не падне” (1. Коринћанима 10, 12)

Једном је неко питао једног познатог православног монаха; ”Да ли стварно и буквално верујете у демонску силу?” Монах је одговорио; ”Пробај да му се опиреш за извесно време, па ћеш видети и сам да ли је стваран или није.”

Ако желите да утврдите да ли стварно постоји демонска сила, пробајте да следите Бога тј. да живите по Христовим заповестима. Тада ћете увидети колико је домонска сила реална и јака.

A_very_orthodox_devil

Мислим да многи људи, након што реше да живе по Христовим заповестима, бивају изненађени кад увиде колико хришћански живот може бити комликован и по некад тако интензивно проблематичан и болан.

Живот хришћанина није лаган, већ је то живот конфликта, борби и унутрашњег противљења. 

На нама је да направимо једноставан избор; да ли желимо да победимо или ћемо бити жртве великог духовног рата, који се води кроз нашу личност током овог живота на земљи.

Давно је речено да се о човеку штошта може сазнати, ако знамо ко је његов непријатељ. То исто важи и за нас. Ми се више не опиремо Богу, а  добили смо новог, опасног противника, који се у Светом Писму зове ђаво.

Ђаво, наравно, није ни мало срећан због чињенице да је изгубио једног од својих послушника. Он је бесан што смо изабрали посветити свој живот Исусу Христу. Тако смо постали потенцијална претња његовом грозотном царству.

Што год стојите ближе Господу, то сте и сигурнији од ове нечисте силе, јер стојите у близини оне величанствене жртве, коју је Господ Христос на крсту учинио за цело човечанство

Не покушавајте да укључујете ђавола у своје делатности, јер он вас лако може преварити, сажвакати и пљунути на вас као на искоришћену, прљаву ствар.

Али ако стојите уз Бога и Његове заповести, штитиће вас Његова изузетна помоћ и Сила, тако да ћете бивати сигурни током овог живота, у ком сви водимо духовни рат којој ћемо се страни приклонити.

.

Извор: Црква Свете Тројице, Ротердам

Подаци

This entry was posted on 6. маја 2014. by in ДУХОВНА РИЗНИЦА.

Кретање

%d bloggers like this: