ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Зашто је ЦИА основала терористичку организацију ИСИС

Недуго након што су по друштвеним мрежама почеле да круже слике сенатора Џона Мек Кејна са вођама групе ИСИС (Islamic State of Iraq and the Levant / Исламска држава Ирак и Левант, тј. Сирија), истина је почела да излази на видело. Мек Кејн је, наиме, 2012-те посетио Сирију и срео се са једном од фракција војне формације „Слободна Сирија“ („Free Syria“), која се активно борила против Асадовог режима. С обзиром да је Мек Кејн кришом ушао у државу, овај чин се сматрао храбрим, чак и херојским, и послужио је као гласно негодовање Америке против поменутог режима. Све ово звучи регуларно, па и храбро, и тако би остало да чланови групе ИСИС нису одлучили да се похвале приватном сликом са сенатором Мек Кејном. Фракција „Слободна Сирија“, формација коју је Мек Кејн  посетио, је сасвим „случајно“ данас позната као ИСИС.

Након тадашње посете Сирији, Мек Кејн је за CNN рекао: „Био је дирљив доживљај видети ове борце за слободу који се боре већ две године“. Додао је и да „свесни су ситуације на ратиштима, и јако узнемирени драматичним порастом бораца Хезболаха, Иранаца и наравно, повећаним активностима Башара Асада.”

Мек Кејн није коментарисао како то да су се чланови ове фракције изненада одлучили на зверско убијање немуслимана у Сирији, иако су пре тога имали сасвим коректне, пријатељске односе са америчким сенатором. Није могао објаснити ни зашто је Салим Идрис, главни вођа покрета „Слободна Сирија“, који се залагао за истинске промене, одједном смењен и потпуно уклоњен са политичке сцене.

На слици први са леве стране је неидентифиовани члан Ал Каиде, а сада члан ИСИС-а; поред њега је заокружен Абу Бакр ал-Багдади, „калиф“, тј. вођа ИСИС-а; с десне стране Мек Кејна је Салим Идрис, који је био превише “модеран” за амерички план, те је смењен недуго након овог сусрета. Потпуно десно не слици заокружен је Мухамедд Нон, познати ИСИС терориста.

Aбу Бакр ал-Багхдади, вођа  ИСИС-а, „калиф“, на више слика и инсерата видео-снимака са сенатором Мек Кејном.

isis mekejn Ако неком није јасно: Мекејн са вођама ИСИС а у Алепу 2013.

Џон Мекејн са Калих Абу Бакр ал-Багхдадијем (заокружен црвеном), лидером ИСИС-а, при посети у Алепу, у априлу 2013.

Амерички генерал, ратни злочинац Весли Кларк својевремено је изјавио како је у Белој кући само пар недеља након “заузимања” Авганистана и само годину дана након контрадикторног 11. септембра, видео мемо у којем стоји план како ће Америка окупирати седам земаља за 5 година, почевши од Ирака, преко Сирије, Либана, Либије, Сомалије, Судана и завршити са Ираном. Доста тога је ишло по плану Беле куће, 2010-те су узели Либан, 2011-те Либију.

Непосредно након тога покушали су да заузму и Сирију, међутим се показало да је Сирија мало тежи случај, те да је отпор далеко јачи него што је очекивано. Након две године неуспелих покушаја, изненада се и ниоткуда појављује ИСИС и свирепо убија све око себе оружјем најновије технологије. Сада када се ИСИС изненада појавио – Америка напокон има разлог да уђе у Сирију и “помогне”, и овај пут уз потпуни пристанак и одобравање Сиријанаца. У америчкој одбрани ова тактика се назива “Проблем, Реакција, Решење” – прво се креира проблем, у овом случају ИСИС, онда се створи реакција – тј. вести о злочинима и претњама ИСИС-а се шире по медијима како би народ реаговао, и онда се крајњи, већ припремљени циљ нуди као решење – и све чистих руку, али не и образа. Ова тактика је коришћена при уласку у Авганистан, где је 11. септембар служио као проблем, а окупација као решење.

Иако се у уплитање Америке већ сумњало због сведочанства злочинца генерала Кларка, нису постојали конкретни докази да САД спонзорише ИСИС, нити је било познато чије оружје ИСИС користи , али захваљујући непромишљеним члановима ИСИС-а , клупко истине почело  се отпетљавати. Америчка влада и сенатор Мек Кејн ове крајње необичне “коинциденције” нису коментарисали.

Извор: Balkanvoice

.

Подаци

This entry was posted on 4. септембра 2014. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: