ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

“Deep State” – неодговорна влада из сенке

Писац, песник и бивши канадски дипломата Питер Дејл Скот овако описује америчку Deep State* у интервјуу за Волтер нетворк: „У Америци је велики јаз између јавности и правне државе насупрот тајним силама које стоје иза богатства, моћи и злоупотреба“. И још: „Можете то назвати споредним вратима државе, кроз која мрачне силе бивају пуштене да измакну шакама закона“.

Deep State, као што је он описује, једна је врста необјашњиве сенке или паралелне владе која функционише на државном и међународном нивоу као истински налогодавац у тзв. „демократским“ земљама. Функционише изван оквира уставног права и врши пресију на јавно мњење, од врха лествице па наниже. Данас Deep State замењује официјелну владу у њеним доменима моћи и важности.

Монопол корпоративних медија, који је такође део тих паралелних влада, има своје структуре и води цензуру, обмањујући јавност о неким питањима која су од виталног значаја за цивилизацију. Не изненађује да се цензуришу и питања која су такође од значаја за Deep State.

ИРИ и постављање премијера Канаде

Неке битне теме о којима се говори у јавности описане су као „структурни догађаји“. Један од таквих догађаја, који су неопажено прошли испод радара корпоративних медија, је „пуч“ који је трансформисао канадску аутентичну Напредну конзервативну странку у вештачку „републиканизовану“ Конзервативну странку Канаде, што је увреда за многе упућене Канађане.

Озлоглашени Међународни републикански институт (International Republican Institute, IRI), продужена рука CIA, коју финансира USAID, помогао је успон Стивена Харпера до места премијера Канаде. У медије су процуреле информације које потврђују да је Институт био умешан у канадску унутрашњу политику. Та умешаност се описује као преседан и, иако то до сада није истражено, вероватно ће и даље наставити да угрожава нашу земљу. (Погледајте како Харперов план Канаду уплиће у ратне злочине уместо да чува мир.)

Нелегитимно и насилно свргавање Виктора Јануковича, демократски изабраног украјинског председника, такође је „структурни догађај“, овај пут на међурадном нивоу, који је променио свет. Корпоративни медији су потиснјули, али не и потпуно игнорисали извештаје о америчком тајном финансирању промене режима у Украјини. Али неке кључне чињенице о пучу су потпуно изостављене у медијима Северне Америке. Немачки медији, на пример, извештавали су како су у то време у Украјини били плаћеници групе „Академија“, приватне војске која је раније постојала под именом Блеквотер.

Они кажу: „Судећи према извештајима Билда, украјинске безбедносне снаге имају помоћ 400 елитних војника ‘Академије’. Требало је да они воде борбу против проруских побуњеника у источноукрајинском граду Славјанску.“

Ћутање о Блеквотеру у Украјини

Још један чланак са Вашингтон блога под насловом Да ли је Запад директно умешан у масакре у Украјини? потврђује наводе Шпигла и додаје: „Истина је, немачке новине наводно тврде да амерички најамници воде и координирају нападе Десног сектора, фашистичке милиције“.

На крају имамо текст Алекса Лантијера са Светског социјалистичког вебсајта под насловом Плаћеници „Блеквотера“ сламају режим у Кијеву, у коме се подржавају претходно наведене тврдње и наглашава: „Значајно је да су амерички медији потпуно игнорисали наводе руских и немачких медија о умешаности Блеквотера у Украјини.“

И сада бесни рат у Украјини, што је последица стране умешаности, уплитања „државе у држави“, тако да злочинци бивају слављени уместо да буду осуђени и процесуирани.

Треба напоменути и то да је изговор за исламофобију и ратове у Авганистану, Ираку, Либији и сада Сирији – који су последица намештаљке 11. септембра – све је то масло Deep State. Из огромног броја доказа које су објавили истакнути професори попут Дејвида Реја Грифина и Питера Дејла Скота могу се увидети поуздане информације које би починиоце одвеле на суд. Званична прича једноставно не пије воду.

Као и у претходним потезима Deep State, починиоци 11. септембра су и даље на слободи иако је то покренуло недопустив „рат против терорзима“ и ужасне покоље. Авганистан, Ирак, Либију и одскора Сирију је Запад потпуно уништио, а тероризам на тим просторима се значајно интензивирао, што је могло и да се очекује.

Уместо да се велике суме новце троше на народ уместо на војно-индустријски комплекс, важно је извући поуку: због репресије у земљи и иностранству, структуре Deep State треба открити, а починиоце кривично гонити.

_____________________

Напомена преводиоца:

* Deep State најчешће се преводи као „паралелна држава“, „влада из сенке“, „држава у држави“ или „мрачна држава“, представљајући скуп моћника који ван очију јавности, инстотуција и уставног поретка неке државе истински контролишу државу и њене институције.

.

Марк Талиано

Превео Андреј Цвијановић

Извор: Global Research

.

Подаци

This entry was posted on 28. децембра 2014. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: