ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Мук Великог Брата

Свакоме треба да одговорите према његовом понашању. Културном одговорите културно. Фином одговорите фино. Безобразном одговорите безобразно. На насиље морате одговорити силом. Насилник ништа друго не разуме. Само снагу ваше силе. Можете му ви причати читаву вечност. Не вреди. То неће да помогне. Он ће наставити да вас злоставља. Насилник разуме само језик силе.

Отпор насиљу је са животом скопчан.

Тако је у животу. Искусио сам то много пута. Уличне туче су настајале у одбрану своје личности. Нисмо се тукли јер смо били насилни. Тукли смо се из нужде да се одбранимо од насиља. Песницом смо брже долазили до договора са насилницима. Речи ништа нису значиле.

Иста правила владају у међународним односима. Улична правила. Такву међународну, каубојску политику је наметнуо Вашингтон. Они већ више од пола века владају насиљем. Поставили су таква међународна правила да на сваком делу планете бране неке своје измишљене америчке интересе. Ко им је дао то право? Нико. Они су то безобразно узели као да то припада само њима. И тако су добили привилегован положај у међународним односима да све контролишу. Постали су светски полицајац. Који ради само у интересу Вол Стрита, Пентагона и Беле куће.

Смењују легално изабране председнике држава, непослушне убијају, праве обојене револуције, изазивају ратове, насиља на улицама, приватизују националне ресурсе, руше националне валуте, задужују државе, стављају им дужничку омчу око врата, распродају природна богатства, намећу државама погубан неолиберални концепт преко ММФ-а и Светске банке, економске убице, обучене у ЦИА, разарају националне економије, бомбардују осиромашеним уранијумом непослушне независне државе, убијају невине грађане, прекрајају границе, исељавају народе, финансирају и организују терористе, онда се као боре против тих терориста, руше СТЦ у Њујорку да би обезбедили новчана средства за интервенције против терориста, које су они створили; раде тако пола века шта хоће и како хоће, никоме не полажу рачуне, бахати су и безобразни, не поштују међународно право, не поштују међународне односе, све што раде је у интересу да се створи Нови светски поредак, о коме отворено и без увијања говоре, поредак у коме ће богати да буду још богатији, а сиромашни још сиромашнији, поредак у коме ће власништво планете да пређе у руке Фамилије, док ће извршну функцију управљања новим тоталитарним системом добити Велики Брат, непослушне ће застрашити НАТО својим бомбама, а корумпиране ће поткупити Вол Стрит, оне најнепокорније ће лоботомирати уништавањем националног идентитета, медијским форсирањем дебилизма и идиотизма ријалити програма, док ће побуњенике против такве империјалне и колонијалне политике једноставно ликвидирати.

Све ово ће се радити под пропагандним флоскулама о демократији, одбрани људских и мањинских права, слободном тржишту, либерализацији и конкуренцији, али тога свега неће бити у стварности, где Велики Брат империјалном политиком колонизира и експлоатише не само друге нације и државе, него то раде и према незапосленом, осиромашеном и изманипулисаном америчком народу, уништавајући основне тековине америчке демократије из времена борбе за независност, стварајући ФЕМА логоре за све оне грађане Империје у растројству који се буду противили успостављају тоталитарног режима.

Болесна похлепа гангстера са Вол Стрита да покоре читаву планету уништила је финансије света. Како сам имао прилике, као први банкар из Источне Европе, да 1991 упознам водеће људе са Вол Стрита, могу да потврдим да се ради о опасним психопатама, криминалним типовима и егоманијацима, којима је новац једино мерило свих вредности и који су спремни да планету запале Трећим светским ратом само да они наставе да отимају и гомилају капитал, прождирући државе, нације и све што се није под њиховом контролом, успостављајући владавину Фамилије.

Неолиберлани концепт је био у функцији овакве колонијалне и империјалне политике, наметнут је сувереним државама и тако смо упали у данашњу кризу, која после осам година није решена јер су све мере, које се предузимају за оздрављење светских финансија, сведене на то да се бесомучно штампа долар и евро без покрића, да се тим фалсификованим папирима трују и контаминирају светске финансије, наркоману се додају све веће дозе дроге, уверени да ће то да оздрави светске финансије.

Неће! Заблуда! Почиње други талас светске кризе, који ће трајати наредних неколико година и који ће потпуно потопити светске финансије. Наркомани са Вол Стрита не могу да се зауставе. Похлепа је јача од њих и они гурају планету у понор.

Било је само питање времена када ће се појавити неко ко ће се одупрети овој погубној стратегији Вол Стрита, Пентагона и Беле Куће.

Светска ситуација је постала неиздржљива. Насиље Великог Брата је кулминирао у изрежираном арапском пролећу. Медијске слике унакаженог Гадафија су биле отворена претња свим осталим светским лидерима, који се противе Империји у растројству, како ће завршити, уколико се усуде да се супротставе Великом Брату. Страх је завладао светом. Насилници су постали несносни.

Писао сам тих година да неко мора да се супростави Великом Брату. Неко је морао на силу да одговори силом. Неко је морао да заустави то болесно лудило насилника из Вашингтона. Неко је морао да покаже зубе разјареном америчком бизону.

Светски интелектуалци су распредали празне приче. Позивали су се на демократију и владавину права. Позивали су се на правду и разум. Али, Велики Брат није имао људска саосећања и није имао памет. Велики Брат је силовао историју и свима претио својим оружјем.

Писао сам да тада да Русија једина мора да се супростави том помахниталом неолибералном фашизму. Русија је једина позвана то да уради, јер је својом снагом поразила и Наполеона и Хитлера. Русија је Божијом Вољом одређена да то мора да учини за спас човечанства. Кина то не може да уради. Кина дуго рачуна и не прави велике заокрете. Кинески змај се тешко одлучује да пламеним дахом спржи насилника. Кина је дуговечна јер мери, вага, трпи, калкулише на дуги рок и чека своје време.

Кинески змај за све има време. Научио је да чека. Дивљање америчког бизона га нервира, али стрпљиво чека да се бизон сам умори и да падне пред ноге конеском змају. Руски медвед није стрпљив као кинески змај. Руски медвед је снажан и плаховит. Не може да трпи дивљање америчког бизона. Који се отргао контроли и који удара на све стране, претећи да разори свет. Руски медвед се уплашио за своју пећину. Када је видео да се побеснели бизон приближио његовом дому, разбеснео се и полудео. Усправио се на задње ноге и показао сву своју огромну снагу.

Свет је остао задивљен снагом рускога медведа. Па, зашто је до сада трпео? Зашто раније није устао и урликнуо?

Више су за светски мир учиниле руске ракете, послате са руских бродова из Каспијског мора, удаљене 1.600 км од положаја терориста, са непрецизношћу од два метра, слике разорених командних положаја ИСИС-а обишле су планету, него све мировне конференције јалових и корумпираних светских политичара, који пузе и додворавају се Вашингтону.

Испаљене ракете са велике удаљености и тачни погоци су само потврдили да је униполаран свет пропао, да више немамо једну монополизовану Империју која злоставља независне државе и народе, према своме хиру и сопственим интересима Великог Брата, него да се на светској позорници појавио руски медвед, који је једним ударцем своје шапе разбио затворена врата Беле куће и показао им да су времена доминације Великог Брата прошла и да се сада мора амерички бизон прилагодити кретању руског медведа.

Мук Беле куће, бриселских политичара и Великог Брата је био мук поражених насилника, који су нокаутирани једним ударцем. Изненађење је било огромно. Тајне службе Великог Брата су заказале. ЦИА се већ годинама жали да не може да допре до тајних информација из Москве, никакве информације годинама већ не цуре, док из ЦИА информације за свега неколико сати стижу у Москву. Прецизност руских ракета је довело до тренутног отрежњења.

Преко ноћи се променила реторика. Бриселски политичари су одмах почели да се курвају. Више нису били тако осорни према Русији и нису претили смешним санкцијама. Нису звецкали НАТО бомбама. Почели су да говоре да они више не могу да следе погубну политику вашингтона. Европа мора да има свој пут развоја и вропа мора да нађе заједничке интересе са Русијом, који је стратешки партнер Европе.

Руске ракете су погодиле тачно у мету – европску промашену политику. Отрежњење је било тренутно. Пошто је показала одличне резултате, предлажем да се настави са сигурним рецептом. Брзо решавање проблема у Сирији ће доказати да лек делује.

Остали пацијенти већ траже да и они приме исту терапију. Ирак, Либија и Египат траже помоћ. Курди су спремни све да прихвате да коначно реше своје национално питање. Саудијска Арабија тражи хитан састанак са Путином у Москви. Плаше се распада државе. Турска је у највећем проблему. Ердоган више не зна куда удара. Завршава се једно поглавље шпекулисања, уцена и додворавања Америци. Појава руског медведа над планинама Босфора је престравила турску ангора мачку. Мачка се умиљавала једном господару. Сада мора да промени господара или некако да умири гладног руског медведа.

.

Бранко Драгаш

Извор: сајт аутора

.

Подаци

This entry was posted on 13. октобра 2015. by in ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ.

Кретање

%d bloggers like this: