ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Србска полиција у немилости битанги

Незадовољство у полицији због мизерних плата и неподношљивих услова за рад може кулминирати општом побуном. Зато је министар Слина одлучио да промени закон о полицији, који ће се пред Народном скупштином Србије наћи по хитном поступку. Све што ради, министар се позива на премијера, хвалећи га. Такав степен удвориштва својствен је мушкарцима женске нарави, какав је и министар унутрашњих послова.

И док се Србија налази у смртној опасности, опкољена чланицама НАТО алијансе, економски нападнута са свих страна, десна рука шизофреног премијера Александра Вучића, министар унутрашњих дела др Небојша Стефановић звани Неша Слина, уз помоћ несмењивог директора полиције Милорада Вељовића, на све начине покушава, и при крају је циља, да безбедност у Србији сведе на најнижу могућу меру, и доведе у питање опстанак државе.

Слина је човек из Вучићевог хомосексуланог корпуса. Сваки његов наступ започиње великом похвалом Александру Вучићу: “…Премијер Србије зна шта је најбоље за Србију…“, „…премијер Вучић ће о томе да одлучи…“, “…премијер Вучић је тај који доноси одлуку…“.

Такав степен удвориштва својствен је мушкарцима женске нарави, какав је и министар унутрашњих дела. Нема дана да се Слина не огласи, да не одржи конференцију. У све се разуме. Од производње сивог ливеног гвожђа, до афлатоскина у млеку, па до полиграфског испитивања и геополитичких односа у свету.

Нема ни две године од како је зајашио полицију, а Слина је постао власник куће на Бежанијској коси, куће у Петровцу на мору, у Црној Гори, неколико викендица на српским планинама, а укњижио је и станове на име своје службене жене Ане, и родбине. Узима Слина и левом и десном. И овакав какав је, Слина је кренуо да нападне и на полицију.

Слина врши мобинг и анкетира запослене

Ових дана сви запослени у Министарству унутрашњих послова Србије добили су анкетни лист на коме дословно пише: „…Анкетни лист се попуњава у циљу утврђивања броја запослених,који би под условима наведеним у анкети споразумно раскинули радни однос у Министарству спољних послова и у друге сврхе се не може користити“.

У анкети се поручује: „…Запосленом који се определи за споразумни раскид радног односа Министарство може понудити споразумни раскид радног односа, уз исплату новчане надокнаде, под условима наведеним у анкети. Новчана накнада ће се опредељивати према следећим условима: преко две године до испуњења услова за пензију, у складу са прописима о пензијском и инвалидском осигурању – у висини 1/3 просечне плате, односно у висини 1/3 просечне зараде у Републици Србији за месец који претходни месецу престанка радног односа према податку органа надлежног за послове статистике, у зависности од тога шта је за запосленог повољније увећање за 30 одсто за сваку годину рада у радном односу у јавном сектору, с тим да укупна висина новчане накнаде не може бити већа од 8.000 евра у динарској противвредности.“

У време када се Србија дави у дуговима и немаштини, слање најстручнијих, најспособнијих и најискуснијих у пензију, делује сумануто. Осим за Слину и његово друштво. Одакле толики новац, који треба одвојити за исплату онима који треба да се “разреше дужности“. Анкета је део стратегије коју су Слини наметнули они који желе да толико ослабе Србију и њену безбедност.

До краја године, према списковима који су сачињени у Сектору људских ресурса, у пензију одлазе запослени који су рођени 1961., 1962. и 1963. године. Међу њима је највише оних који руководе одељењима, управама и секторима у полицији.

Они су, иако су били изложени тријажи, ипак, професионално и стручно оспособљени за обављање одговорних послова безбедности у полицији. Једино није обухваћен директор полиције Милорад Вељовић, који је рођен 1958. године, и који је, још пре пет година, морао да оде у пензију. Али, он је изузет, и са овог места ће отићи право у затвор, или на гробље.

Циљ Слине и његове организоване криминалне групе је да из полиције отера неколико хиљада полицијских службеника, и на њихово места доведе чланове Српске напредне странке, који треба да осигурају криминалну и злочиначку активност политичке елите напредњака.

Незадовољство у полицији због мизерних плата и неподношљивих услова за рад може кулминирати општом побуном. Зато је министар Слина одлучио да промени закон о полицији, који ће се пред Народном скупштином Србије наћи по хитном поступку. Овим законом се полицијски службеници лишавају сваког права. Старешина може запосленог преместити на радно место, без обзира на школску спрему и радно искуство, без образложења. Тако се начелник управе, са завршеним факултетом и дванаестогодишњим стажом може распоредити да ради у служби мртвозорства, за које је прописана основна школа. Потреба посла, предвиђа нацрт закона. Само машта болесног Слине то може да смисли. Сви запослени, осим директора полиције, зависе од милости министра, или директора полиције. Порука је јасна – радите и ћутите. А и ако ћутите, казнићемо вас за пример.

Колико је алармантно стање у српској полицији свакодневно се уверавају и грађани. Полицијске станице немају компјутере, где би требале бити забележене изјаве од грађана, редован је недостатак основних средстава, попут тонера и папира (!), у тоалетима нема сапуна, често падају системи, постојећи компјутери којима је је одавно истекао рок употребе, не замењују се новим и савременијим, тако да грађани сатима чекају да се ослободи нека канцеларија која има ту чудну ствар (компјутер).

Да би владали полицијом, Слина и директор подстичу мобинг. Терају начелнике да шиканирају полицијске службенике, до бесвести. Подаци говоре да се десетина службеника убила, због насиља на послу, а неколико стотина је на боловању, због тешких стресова.

Боље плаћени део српске полиције су службеници који раде на обезбеђењу личности. Више од хиљаду полицајаца чува министре, њихове супруге, децу, тазбину, партијске функционере, њихове судије и тужиоце.

Српска полиција се претворила у преторијанску гарду

И док немају новца за рад криминалистичке полиције и пратећих служби, које сервисирају грађане, Управа за обезбеђење личности и објеката располаже новим аутомобилима, аутоматским наоружањем… Службеници добијају нова цивилна одела, скупе ципеле и мирисе, да се допадну “штићеним личностима“. Нигде на свету полиција не обезбеђује толико државних функционера и чланова њихове шире породице.

Петина буџета МУП-а Србије опредељења је за рад Управе за обезбеђење лица и објеката! Конкубине политичара и оних из горње структуре партије на власти, имају полицијске значке и целодневно обезбеђење!

На мети сталних напада министра Слине и директора Вељовића су службеници из криминалистичке полиције. Они су, такорећи, без основних услова за рад, које налаже струка. Никада у Србији није било више нерасветљених убистава. Прошлог месеца убијена су тројица вођа навијачких група Партизана и Црвене Звезде, а правди није приведен убица и налогодавац вође навијача Црвене Звезде Велибора Дуњића, мада је полиција утврдила његов идентитет.

Много афера је на души министра Слине. Почев од случаја „Кантримен“, када је лажно оптужен Марко Милићев, као возач аутиомобила који је на мосту усмртио Луку Јовановића. И директор српске полиције Милорад Вељовић је умешан у најтежа кривична дела. Његови синови су, да подсетимо, били на платном списку шабачког мафијаша Мирослава Богићевића, са месечном платом од седам хиљада евра, мада се нису појављивали на послу. Вељовић је главни заштитник нарко дилера са Косова, који транспортују дрогу до Аустрије, Швајцарске, Немачке, Шведске, Данске…

Такође, Вељовић има и организовану групу, која држи нарко тржиште. Европске безбедносне службе из земаља у којима Албанци трују њихове грађане, сматрају Милорада Вељовића опаснијим од колумбијских босова. Он је немилосрдан. Поседује стотину милиона евра, и парама и уценама осигурава свој статус. Вучић се једино њега плаши.

Да подсетимо, Вељовић је лични пријатељ са Ћазимом Османијем, вођом албанског нарко картела, којем је издао пасош на друго име (Петровић). Новине су објавиле и снимак његовог сусрета у тоалету хотела „Зира“ у Рузвелтовој улици у Београду, када му је Ћазим уручио неколико стотина хиљада евра, а Вељовић њему тражене податке о српским наркодилерима, који су му конкуренција. Вељовић за велике паре уклања конкуренцију Ћазиму Османију.

Списак имовине Милорада Вељовића тајно је сачинила једна српска служба, уз сагласност државног врха. Реч је о најгорем криминалцу који је живео на територији Србије, у последњих пола века!

Милорада Вељовића обезбеђује више од 120 полицијских службеника! Када он дође да обиђе своје замкове на Голији, Жандармерија поставља снајперска и митраљеска гнезда. Сељацима се забрањује да излазе на своје њиве, или да иду у шуму. Да ли то Милорад показује своју снагу, или му је срце у петама? Много је дужан. Многима је уништио животе.

Недавно је боравио у Ивањици, и цео град је био блокиран! Нико није смео да излази на балконе својих кућа, прозори су били затворени, а полиција је окупирала град. Они који чувају Милорада, његове синове, тешке наркомане и жену му Станицу, не могу да се чуду начуде. Времешни директор полиције толико држи до своје безбедности, да се о његовом кретању одржавају радни састанци и доносе програми обезбеђења, као да је реч о америчком, руском, или немачком председнику!

Они који раде на пословима обезбеђења личности су посебна фела. Тако је пре месец дана један полицијски службеник, који чува одлазећег тужиоца за ратне злочине, Владимира Вукчевића, имао прекршајни поступак пред судијом за прекршаје у Аранђеловцу, због пребрзе вожње. Ухватио га је радар, а он се није зауставио. Саобраћајна полиција је поднела прекршајну пријаву, не знајући да је он тако важна личност. Еј, телохранитељ тужиоца Вукчевића!

Да би га подржао својим присуством, Вукчевић је дошао са својим теохранитељем на суђење. Обојицу је обезбеђивала полиција. Суд је испражењен од свих лица – странака и адвоката, извршена је КД провера, зграда суда је опкољена, а телохранитељ је посебно био обезбеђиван. Да се прекршајном судији стави до знања о каквом важном човеку је реч!

Неша Слина је лажњак, са лажном дипломом факултета, са преписаним докторатом. Све је код њега лажно, осим слепе послушности и подилажења свом вођи. И љубав према новцу му је нестварна.

Полицајцима се тешко пише. Милорад Вељовић контролише синдикат, а за председника највеће синдикалне организације поставио је протуву, избеглицу из Загреба Вељка Михајиловића, кога је увукао у криминал, и који прети полицајцима који му плаћају чланарину. Занимљиво је да га је Вељовић изузео од пензионисања, мада испуњава услове за пензионисање, по сили министрове уредбе!

Да ли ће полицијски службеници, када одлуче да се убију, цев усмерити према онима који су им уништили живот?

Додатак

Слину чувају жене

Тешко вуку, кога тице хране, и јунаку кога жене бране, забележио је давно Марко Миљанов.

Министар унутрашњих дела Неша Слина, због сумње да је алтернативни мушкарац, одлучио је да га обезбеђују, као Момаера Гадафија, жене-полицајци. Слина се у њиховом присуству шепури, а оне уплашено стално држе руку на обарачу, што делује врло неукусно, и вређа оне који присуствују његовим конференцијама и шепурењу по клубовима резервисаним за геy поулацију. Чак се ни Аца Вучић не окружује женама, дража су му мушка момчад. Колико је трагичан, толико је Слина и смешан. Док њега чувају жене, његова супруга Ана окружена је мушким телохранитељима и тешитељима. Они који Слину замењују код његове Ане, добијају стимулацију, од 20 одсто на основну плату.

Хркаловићка

Да Слина има поверење у жене, сведочи и случај Дијане Хркаловић, психолога из Пожаревца. Она је у СНС радила у групи ботова, испред општинског одбора Палилула. Њене поруке и коментари су сви оценили. Дијана је, без дана радног стажа, као приправник, без обавезне безбедносне провере постављена за заменика шефа кабинета Неше Слине! Променила је одмах телефоне, престала да се јавља пријатељима и колегама из странке. Постала је важан човек у полицији. И то са 28 година живота! Као поверљиву особу, Слина је наместио Дијану за секретара Управе криминалистичке полиције, којом руководи несмењиви директор Милорад Вељовић. Дијана има задатак да види, чује и запише. Њеним именовањем Слина је намеран да на неки начин ограничи Вељовићеву моћ.

Поменута госпођица из Пожаревца је одређена да испитује главног уредника Телепромтера Данила Реџеповића, боље рећи да од њега изнуди признање, да открије ко му је доставио податке о прислушкивању Бојана Пајтића. Њен покровитељ, министар је најавио да ће “…Данило Реџеповић бити принуђен да открије извор“, тврдећи, супротно од свог Вође, да он није новинар!

Реџеповић је за Вучића новинар-олош, а за Слину је само олош. Таквима он шаље Дијану из Пожаревца. А, оне који не величају њеног вођу, она шаље у Пожаревац!

.

мајор Горан Митровић

Извор: Таблоид, бр. 348

.

Подаци

This entry was posted on 24. октобра 2015. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање

%d bloggers like this: