ВИЗИОНАРСКИ

А КАД ОКУПИ СЕ ЧОПОР МОЈ, БОЈТЕ СЕ ПСИ!

Србско право обезбеђује се на мачу!

 

Позната крилатица каже – ко не познаје историју, осуђен је да је понови. Да ли је званична историја фалсификована? Да ли су Срби заиста најстарији народ на свету? Које је право порекло Албанаца и Хрвата, и откуд они на Балкану? Каква је будућа судбина Србије и Косова? Хоће ли доћи до историјског уједињења са Републиком Српском? Коме смета јака Србија? О свему овоме и о још много чему за BKTVNews говорио је историчар Јован Деретић.

– Српски и немачки уџбеници историје се у погледу битних чињеница разликују. Наиме, у уџбенику за историју за гимназије у покрајини Rheinland – Pfalz, у Немачкој, на мапи Балкана из 7. века је јасно представљено да су тада само Срби (Сербен) насељавали територију бивше Југославије, Албаније и делове Бугарске, то јест, такозваног западног Балкана, а наши уџбеници не говоре тако. Шта је истина?

– Немци су у 18. и 19. веку, следећи идеје Ватикана, објавили 3500 књига о историји разних европских народа да би наметнули свој став. Наравно, све је то био фалсификат, то је све било подређено једној политичкој идеји проширења германских империја Немачке и Аустроугарске на словенске земље.

Они су хтели да створе идеју о Словенима као нижој раси која заслужује да буде окупирана да би тек онда била унапређена.

Чак је и на Берлинском конгресу 1878. године Србији наметнуто да промени своје историјске програме, да растера историчаре који су нешто знали и вредели, да прихвати идеју сеобе Словена у 7. веку и да смо се ми тада на Балкан доселили, што значи да су они хтели да ми верујемо за себе да смо тиква без корена која је дошла на туђу територију као окупатори и уљези, варвари и пљачкаши, примитивци који су дошли да поруше грчку и римску цивилизацију на Балкану.

Opis fotke

– Зашто је Србија тако представљена у званичним историјским уџбеницима?

– Један од водећих немачких историчара 19. века, Едван Мајер, написао је: „Ако једна словенска земља дође до утицаја у Европи, културног, научног и политичког, целокупна античка историја би морала да се мења изнова!“ Он је тиме хтео да каже да је цела званична историја фалсификована! Па, немачка академија наука се званично одрекла немачке историјске школе 19. века, као нетачном, и ја им на томе честитам.

– Чекајте, ако наши уџбеници историје не говоре истину, а немачки су фалсификовани, ко је онда у праву?

– Немачки уџбеници историје су ближи истини, али нису потпуни. Јер Немци су сада почели да, када су се одрекли немачке историјске школе из 19. века, иду ка научној историји. Научна историја је једина историја која се темељи на доказима.

Opis fotke

Видите ову слику? Натпис на камену, ово је српски законик из 8. века пре нове ере, а Ћирило и Методије су се појавили тек у 9. веку! Ко може да каже да је ова слика лаж? Нико. Писано је на писму које се зове Србица винчанског типа, то сваки Србин може да разуме!

– То значи да српска историја почиње много раније од 7. века?

– Можемо мирне душе да кажемо да наша историја почиње у трећем миленијуму пре Христа, а од 2000. године пре нове ере ми имамо и писану историју.

Од нашег писма данас, које ми погрешно називамо ћирилица, има 27 истих слова у Србици винчанског типа!

Тек је у 16. веку извршена промена имена, у 16. веку србица се називала кириловица, а кириловица је променила назив у глагољица.

– Зашто је урађена та промена?

– Зато што су хтели Србе да представе у свету као неписмену багру све до 9. века и да су нама Грци донели писмо. Ми смо назвали наше писмо по имену човека који нема никакве везе са тим писмом.

– Да се вратимо на почетак приче. Немачки уџбеници историје такође говоре да Албанци нису никакви наследници Илира, већ да су они неко одбегло аварско племе које је тек касније населило данашњу Албанију.

– Прво, они се не зову Албанци, они су Шћипетари! Албанија је Шћиперија! Тај назив, према истраживању једног истакнутог британског научника, значи брђани, али то није никакво погрдно значење.

– Откуд онда назив Албанци, да ли су они тако сами себе назвали?

– Не, то њих странци тако називају. Земља, одакле су они пореклом на Кавказу, звала се Албанија.

– Ако су они пореклом са Кавказа, откуд они уопште на Балкану?

– Они су живели на територији данашњег Дагестана у Азербејџану. Били су сточарски народ, то је њихова традиција. На тој територији су се некада сукобљавале две империје, Арапи и Хазари. Две империје, две религије, Арапи су муслимани, а Хазари Јевреји.

Један део тих Шћипетара (Албанци – прим. аут.) је тада прешао у Ислам, а онда је 730. године хазарски принц по имену Баџир, са својим ратницима, упао на ту земљу и наредио да се сви који су прешли у Ислам побију. Они су морали да беже. Неки су у томе и успели, а неки су и побијени. Ови који су побегли су формирали две колоне, једна је отишла у Сирију, а друга у Саудијску Арабију.

Колони, која је отишла у Сирију, изгубио се сваки траг, а ова колона која је отишла у Саудијску Арабију довела је сточаре са планина у пустињу и они нису могли ту просперитетно да живе. Онда су их Арапи пребацили на Сицилију, која је тада била подељена између Византије и Арапа. Када су Византинци узели део арапске Сицилије, узели су баш тај део где су Шћипетари били, тада су покушали да их покрсте. Нешто и јесу покрстили.

Opis fotke

Долази 1042. година, Византија шаље војску против Србије, битка је била у Поморју, то вам је на територији данашње Албаније. Млади српски цар Војислав у две битке сатире византијску војску! То је страшан пораз био!

Тај пораз је одјекнуо у целој држави и створио је неред, па је онда Ђорђе Манијакос, византијски генерал који је командовао византијском војском у Јужној Италији на Сицилији, кренуо да узме власт у Цариграду. Тада је он, у походу на Цариград, повео своје војнике, између осталих и Шћипетаре као помоћне чете. 1043. године, у марту месецу, искрцао се у Србију, у Драчу, Драч је тада био у Србији. Код Ојранског језера он је имао једну битку у којој је његова војска победила, али он је погинуо. И пошто више није било сврхе да се они боре, они су се предали.

Византинци су своје византијске војнике узели, а ове Шћипетаре гурнули назад у Србију!

Пошто су лађе, којима су допловили са Сицилије, биле заробљене, они нису могли да се врате натраг на Сицилију. Они су Војислава молили да им да неко место да се населе. Шћипетари су традиционални сточари, они су прихватили да гаје стоку за србску властелу. Цар Војислав им је дао да се населе на месту Рабан, у подножју планине Јабланице, погодно место за сточарство. Ми смо по Рабану њих називали Рабанаси или Арбанаси, зато смо ми њих у средњевековној Србији и звали Арбанаси! Ето, отуд Шћипетари на Балкану. Постоји и један турски попис становништва из 15. века.

– Шта пише у том попису, колико је тада проценутално било Албанаца на територији Косова и Метохије?

– Само 2% становника Косова и Метохије су били Шћипетари! Њихов језик је кавкаски језик, њихови називи, главна имена, бројеви су исти као и у Дагестану. Тек је у 18. веку, немачки историчар Туман, написао да су Шћипетари пореклом Илири. Од тада то потиче.

– Од када датирају наши сукоби са Албанцима и који догађај је био окосница тих сукоба?

– Наше сукобљавање са њима почиње тек под Турцима. Ми раније нисмо имали апсолутно никаквих сукоба са њима.

Они су чак и употребљавали србско писмо, говорили су, поред шиптарског, и српски језик.

Када је под Турцима дошло до сукоба са њима, Турци су чак морали да употребљавају званичну војску против Албанаца да их смире јер су они чинили велика зверства и злочине.

Али највише Албанаца је против нас усмерила Аустроугарска. Било је око 15% Шћипетара католика и Аустроугари су мислили да ће преко тих 15% да покатоличе све Шћипетаре и да их употребе као нож у леђа Србији.

Они су хтели на њих да се ослоне у свом продору ка Солуну, то је чиста стратегијска ствар. Аустроугари су Шћипетарима отварали школе, католичке цркве, и они су њима направили азбуку која је 1908. године у Битољу усвојена као шиптарска азбука. До тада они су употребљавали србску азбуку.

Охрабрени од тада велике силе као што је била Аустроугарска, Шћипетари су видели прилику да од Срба отму територије.

Под Турцима су они само пљачкали србска имања и земље, али главни њихов окрет против Срба био је под утицајем Аустроугарске.

Opis fotke

– Како се уопште створила идеја Велике Албаније?

– Опет је Аустроугарска то створила, то је њихова творевина. Они су желели да смање Србију. Да ли сте знали да је Скадар хиљаду година био главни град Србије? Додуше, у прекидима, не у континуитету. И то данас и Шћипетари признају, албанска телевизија је то објавила. Када сам ја то рекао, нико није хтео да чује, а када је албанска телевизија то објавила, одмах су то пренели. Када смо 1912. године ми ослободили Косово у Првом балканском рату, србска војска је ушла у Скадар. Енглези су тада довели топовњаче испред Улциња, Бара и других градова и рекли да ће, уколико се србска војска не повуче из Скадра, порушити ове градове.

Србска војска се повукла и тада је Скадар дат Албанији и створена је држава Албанија да Срби не би обновили своју стару славу са Скадром испод кога су гробови србских царева.

– Зашто Аустроугарима није одговарало да ми будемо стабилна и уређена држава?

– Срби су творци европске и светске писмености. Срби су творци митологије и обичаја. Срби су творци првих закона, првих аријевских закона, Срби су оснивачи града Рима, ако би све ово они признали, шта би онда њима остало? Шта би онда остало од њихове католичке, западне, ватиканске супремације?

– Ако су Срби заиста најстарији народ на свету, у чему је онда проблем да Србија буде колевка цивилизације?

– Зато што Срби нису католици. Ми још увек водимо крсташке ратове. Ја сам 20 година живео у Француској и врло често сам тамо дискутовао са католичким теолозима.

Ја њих питам: „Зашто ви католици мрзите Србе више него друге православце?“ Они мени кажу: „Ви сте спречили уједињење цркве, ви сте спречили признање Папе од стране православаца на Фиренском сабору 1439. године.“

То смо ми учинили зато што је Ђурађ Бранковић рекао србском патријарху: „Ако ти потпишеш то уједињење и признаш Папу, ја ћу те обесити!“ Тада су отишли сви православни патријарси, потписали и признали Папу, осим српског. Када је руски велики кнез сазнао шта је његов патријарх потписао, он га је одмах обесио! А један Грк је због тога дигао устанак и натерао васељенског патријарха да се повуче са престола. Онда је Ватикан, да би се осветио Србији и Ђурађу Бранковићу, убацио причу како је Вук Бранковић издао на Косовском боју. И отуда прича о Вуку Бранковићу као издајици, иако је он имао највећи учинак на Косовском боју.

– Видим на овој мапи, коју Ви имате, да су Срби насељавали и територију данашње Хрватске. Судећи по немачким историјским уџбеницима, Хрвати су пореклом Срби.

– Чак 75% до 80% данашњих Хрвата су пореклом Срби. То су само покатоличени Срби. Рецимо, у Далмацији нема уопште етничких Хрвата.

– Ко су онда прави, етнички Хрвати?

– Велики упад Авара у Србију, у савезу са Византијом, десио се 639. године. Авари су упали и порушили четири српска града. Један српски војвода, који се звао Звонимир, у Босни је прикупио војску, поразио је Аваре и избацио их из Србије. Они су морали да беже преко Саве и Дунава. Остао је у Србији један део рањеника, болесника, жена и деце, јер у то време су породице ишле за ратницима.

Срби нису хтели да дирају ту нејач, оставили су их у животу и населили их тамо где је било празног простора. Ти Авари који су ту остали зову се Хрватима.

Први који је то рекао био је Дубровчанин Андрија Качић Мијошић на прелазу из 18. у 19. век. Он пише: „И Авари дођоше међу Словене (Андрија Србе зове Словенима) и хтедоше ту да се населе, да протерају Словене. Нису могли, па су остали ту међу Словенима и узели име Хрвати.“

– Забрињавајуће је да су многе државе, међу којима Црна Гора и Македонија такође, подржале чланство Косова у UNESCO. Ми на Косову имамо своје културно, историјско и верско наслеђе. Не могу се пренебрегнути чињенице да је на просторима јужне српске покрајине нападима било изложено 236 цркава, манастира и културно-историјских споменика, 174 верска објекта су уништена, а украдено је око 10 000 икона. Такође, 256 православних гробаља је оштећено, док је 50 потпуно уништено, као и преко 5 200 надгробних споменика. Прети ли српској нацији нестанак?

– Има сила, међу којима у Европи и Европској унији, које плански раде на нестанку Срба.

Али Срби неће нестати. Срби су народ феникс, увек се дижемо из пепела.

Да ли знате колико је становника имала Карађорђева Србија? 500.000 становника. Та Србијица је победила турску царевину која је имала 50 милиона становника. А да ли знате колико је Србија имала становника 1914. године? 4 милиона, а Аустроугарска 45 милиона.

Знате ли шта је рекао мађарски гроф Тиса пред рат? „Са Русијом биће тако и тако, али у Србији ми морамо да се понашамо као једна снажна патрола у пијаној кафани!“

– Историја се из дана у дан мења. Сведоци смо да се сталних условљавања Европске уније по питању статуса Косова и његових граница са Србијом. Која је судбина Косова?

– Питање Косова ће се још вући још дуго времена. Све док Србија не стане на ноге.

– Шта подразумевате тачно под тим да Србија стане под ноге и када ће се то десити?

– То ће се десити када се ослободимо владе страних агената. То подразумева да нам странци не постављају министре, него да их ми постављамо. Тада ћемо стати на ноге. Да вам једну ствар кажем, често одлазим на Косово и ја сам рекао Србима на Косову: „Браћо, истрпите док ја са мојим витезовима не дођем да вас ослободим!“ Нисам се шалио. Да ли ћу то бити ја или моји наследници који ће имати исте идеје, свеједно је, али неко ће доћи и ослободиће их.

Ми смо ослободили Косово и Метохију од Турака после 300 година. Ослободићемо и сада.

– Како ћемо ослободити, насилним или ненасилним путем? Које је решење?

– Рат је решење. Наше право на Косово и Метохију нама нико не признаје! То наше право ми можемо да обезбедимо само на мачу. Нека се нико не вара да прича којешта – те Срби треба да промене менталитет, психологију, те ово, те оно. Србско право се обезбеђује на мачу!

– Председник Републике Српске Милорад Додик је недавно изјавио да ће Србија и Република Српска једног дана бити исто. Да ли ће и када ће доћи до тог историјског уједињења?

– То уједињење ће доћи врло брзо, ја мислим кроз неколико година. Ја заступам идеју да се цела Босна и Херцеговина припоји Србији, не само Република Српска.

– Мислите да је то оствариво?

– Мислим. Ја сам пореклом из тих крајева, Требињац. Врло добро познајем менталитет и ситуацију тамо.

Јесмо ми Херцеговци чудан свет, али то је увек била србска елита. Чак 80% врхунца србске елите је било из Херцеговине: Његош, Тесла, Вук Караџић, Немањићи, Петровићи… то су све Херцеговци.

Ми имамо право да се ујединимо као и сви други народи у Европи, ми имамо потпуно право да ујединимо свој народ и своје територије, и то нико не може да нам оспорава.

– Коме смета јака Србија?

– Смета Ватикану, затим Немачкој и Британији, па Француској. Јака Србија смета због престижа и утицаја. Италија има друкчији став према Србији, иако је Ватикан у Италији. Са Италијанима, Шпанцима, Португалцима и Ирцима можемо под руку, они нам нису непријатељи и, као што видите, чак ни црква није могла од њих да створи наше непријатеље.

– Да ли су наведене разлике у уџбеницима историје знак да историју заиста пишу победници?

– Не. Историја је чудна наука, она је важнија од свих осталих наука и зато је била највише фалсификована.

Историја је лична карта сваког народа и сви су хтели да ту своју личну карту мало улепшају, а туђу личну карту оспоре.

.

Лазар Милојевић

Извор: BKTVNews

.

Information

This entry was posted on 1. новембра 2015. by in СЛОБОДНА СРБИЈА.

Кретање